Transfer Nöbeti #1 | 2025 Yaz Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Emircanin yeni gs sarkisi ne zaman cikacak piyasaya acaba

Cok merak ediyorum

Ilk 11'de bile 3 oyuncu eksik iken yedeksiz olarak Avrupa'da nasıl başarılı olabiliriz?
O kadar eforlu oynadıktan sonra 60'dan önce çöküyorduk.

Biz şanssızlıktan başarısız olduk demiyorum üstat ya. Orası yanlış anlaşıldı.

Doğruları yapmadık + şanssızdık.

Sadece bundan bağımsız olarak, tüm doğruları yapsaydık da başarılı olamayabilirdik, ikili elemelerde küçük kırılmalar da önemli bir faktör. onu demek istemiştim sadece aslında. Buna örnek olarak da gs-milan maçını verdim. O GS mesela hem dönemin koşullarınca doğruları yapan + o kırılmanın da lehinde olduğu bir Gs idi.
Tabi ki de öyle. Ben demek istediğini anladım sana katılıyorum büyük ölçüde zaten.

Sadece kırılmaları da lehine çevirecek şey aslında şans değil çok çalışma ve doğru oyun ile oyuncuları buluşturma.

1988'de Yarı Final oynayan takım sonrasında yenile yenile, bazen yenerek aynı oyuncular etrafında mayalanarak tecrübe kazanarak 2000'de o kırılma anlarını kazandı.

Biz hemen her şeyi o sene olsun diye bekliyoruz ama:

Geçen yazmıştım kadronda en eski futbolcu Muslera hariç 4 senelik.

Muslera (14 yıl)
Barış (4 yıl)
Abdulkerim (3 yıl)
Yunus (3 yıl-Kiralıklar hariç)
İcardi (3 yıl)
Torreira (3 yıl)
Mertens (3 yıl)
Kaan (2.5 yıl)
Sanchez (2 yıl)
Lemina (1.5 yıl)

Tablo bu yani.

2000 takımı

B.Korkmaz (15 yıl)
Arif (9 yıl)
H.Şükür (8 yıl)
Suat (8 yıl-Konya dönemi hariç)
Okan (8 yıl)
Ergün (6 yıl)
H.Ünsal (6 yıl)
Davala (4 yıl)
Hagi (4 yıl)
Vedat (4 yıl)
Emre (3 yıl)
Popescu (3 yıl)
Taffarel (2 yıl)
Hasan (2 yıl)
Capone (1 yıl)

4+ yıl tecrübeli takımın oyun ezberini bilen isim sayısı 10

Bu kadronun Hagi'si Mertens'i ve Taffarel'i olan kulübün ciddi hafızası, kaptanı Muslera'yı ise bu sene kaybediyoruz.

Başarı için doğru transferler ile 1-2 yıla sirkülasyonu en aza indirmemiz lazım.

Avrupa'da kupa alan bütün büyük takımlar yıllarca ezbere bilinen kadrolara 1-2 üst düzey takviye ile oynadı inşa senesi hariç.

R.Madrid, B.Münih, eskiden United, AC Milan hep aynı.

Gidip Barış'ı, Yunus'u satarsan daha iyi futbolcu belki bulursun ama hafızan gidiyor yanında. Bu olmadan ligde bile zor başarı ama Avrupa'da imkansız.

Yapılacak şey belli.

Barış-burada bırakacak futbolu
Yunus-burada bırakacak futbolu
Eren-Üzerine koya koya 7-8 yılı burada geçirecek
Sanchez-buradan emekli olacak
İcardi-buradan emekli olacak (ki bence 1-2 senesi var max bu kafa ile)
Kaan-burada futbolu bırakacak (3 sene max)
Abdulkerim-burada futbolu bırakacak (3 sene max)
Torreira-burada bırakacak futbolu (5-6 sene daha)
Lemina-burada bırakacak futbolu (3 sene daha max.)
Berkan-burada bırakacak futbolu (7-8 yıl daha)
Osimhen-alacaksın ikna edip burada efsane olacak
Morata-futbolu burada bırakmasa da en az 2 sene daha kalacak

Kalanların yerine de en az 4 tane seni 5-10 yıl arası götürecek transfer ve 2 tane de 4-5 yıl götürecek transfer yapacaksın yerli yabancı.

Bu şekilde kırılma anında o top kalene girmez, girmesi gerektiği zaman girer.

Şampiyonlar Ligi’nde ilk 24’e girmek başarıdır
Ayakbastı parasının üzerine ne kadar eklersek o kadar kârdır
Okan hoca da bence Avrupa’daki hatalarından ders aldı
Daha güçlü oyunu tutan daha kalabalık mücadeleci bir orta saha ve kontrollü oyun Avrupa’da daha başarılı oluyor
Fatih Terim en son Berkan, Taylan, Cicaldau’lu orta saha, Nelsson Marcao’yu tamdemle bunu yaptı

Ligde başka türlü oynayacağız tabi

Okan hoca Avrupa’dan teklif almak istiyorsa yolun Avrupa Kupaları’nda başarılı olmaktan geçtiğini biliyor bence artık aynı hataları yapmayacak

Avrupa Kupalarında en kötü şey grup aşamasından bir alt lige geçisin kaldırılması oldu.

Keşke CL'de 24 takım dışında 24-32 arası da UEFA'ya gidiyor olsaydı en azından.

Şu an 24 takım arasına girersen de gideceğin tur en fazla 1.

Son 16'da imkanı yok Çeyrek Final'e seni çıkartmazlar baba takımlar.

Şampiyonlar Ligi'nde çok istesem de başarılı olma şansımız yok denecek kadar az ya.

36 takım olacak

1. R. Madrid
2. Barcelona
3. A. Madrid
4. A. Bilbao
5. Villareal
6. Inter
7. Napoli
8. Atalanta
9. B. Münih
10. B. Leverkusen
11. E. Frankfurt
12. B. Dortmund
13. Liverpool
14. Arsenal
15. Tottenham
16. Juventus / AS Roma / Lazio
17. M. City (%90)
18. Chelsea / N. Forest / A. Villa / Newcastle
19. Chelsea / N. Forest / A. Villa / Newcastle
20. PSG
21. Marsilya
22. AS Monaco
23. USG / C. Brugge
24. S. Lisbon
25. Olympiakos
26. PSV
27. AFC Ajax
28. Slavia Prag

Saydığım takımların hepsi S.Prag dahil bizi eleyecek eleyen güçte oyun ve skor olarak.

Kalan 8 takımda

Benfica
Kızılyıldız
Bodo Glimt
Feyenoord
Celtic
G.Rangers
FC Basel
Nice
Steaue
D.Kiev
Panathinaikos
Qarabağ
Fenerbahçe
S.Bratislava
C.Brugge / USG
S. Graz / A. Wien
Kopenhag / Midtjylland
Ferencvaros / Puskas

gibi takımlar arasından çok büyük ihtimal en güçlüleri olacak 1-2 sürpriz hariç.
En basta hedefini ve bu hedefe olan rotani net belirleyip hissettirmen lazim.oyle yonetici pasta mastayla degil, sahada ve iletisimde.

CL tabiiki atiyorum 20 sene oncesine gore ok daha ucuk bir hedef. Bir suru bilinmezin senin lehine gitmesi lazim.

Ama deminde okan hoca ne dedi 4uncu sampiyonluk(terimin basarini tekrarlamak) 5inci sampiyonluk(yeni rekor kirmak). Avrupa demedi bile. Buradan ben sahsen gene lig oncelikli politikada olacaklarini dusunuyorum maalesef.

X sene hedef koy, her sene katilacagiz, orada olmadigimiz surece, ustune koymadigimiz surece basarili degiliz mesaji duymak istiyorum ben. Kupa demek degil ama hedefi oraya koyacaksinko doymusluk olmayacak.

Bu sene AVL minimum yari final gormeliydik mesela. Yeni format yuzunden ek rakipte gelmedi, herkes gozunun onunde tum sezon top oynadi. Cok uzuluyorum bu sezon kactigina bu firsatin(gene olmayabilirdi ama karakter koyamadik sahaya)

Şampiyonlar Ligi'nde çok istesem de başarılı olma şansımız yok denecek kadar az ya.

36 takım olacak

1. R. Madrid
2. Barcelona
3. A. Madrid
4. A. Bilbao
5. Villareal
6. Inter
7. Napoli
8. Atalanta
9. B. Münih
10. B. Leverkusen
11. E. Frankfurt
12. B. Dortmund
13. Liverpool
14. Arsenal
15. Tottenham
16. Juventus / AS Roma / Lazio
17. M. City (%90)
18. Chelsea / N. Forest / A. Villa / Newcastle
19. Chelsea / N. Forest / A. Villa / Newcastle
20. PSG
21. Marsilya
22. AS Monaco
23. USG / C. Brugge
24. S. Lisbon
25. Olympiakos
26. PSV
27. AFC Ajax
28. Slavia Prag

Saydığım takımların hepsi S.Prag dahil bizi eleyecek eleyen güçte oyun ve skor olarak.

Kalan 8 takımda

Benfica
Kızılyıldız
Bodo Glimt
Feyenoord
Celtic
G.Rangers
FC Basel
Nice
Steaue
D.Kiev
Panathinaikos
Qarabağ
Fenerbahçe
S.Bratislava
C.Brugge / USG
S. Graz / A. Wien
Kopenhag / Midtjylland
Ferencvaros / Puskas

gibi takımlar arasından çok büyük ihtimal en güçlüleri olacak 1-2 sürpriz hariç.
Takımın oyunu güven vermiyordur o zaman yani hadi kazık kura çeksek doğru olur da sadece kağıt üstünde bütçe ve kadro olarak üstünde olduğumuz 10-15 tane takım var burda.Hadi top takımları çıkardım.Ingiliz takımlar harici yine üstümüzde çok bir takım yokki normalde , tamamen bizim beceriksizligimizden kaynaklı bir durum.Surdaki takımların birkaç tanesi baya dağılacak,yapılanma yapacak bir de.

En basta hedefini ve bu hedefe olan rotani net belirleyip hissettirmen lazim.oyle yonetici pasta mastayla degil, sahada ve iletisimde.

CL tabiiki atiyorum 20 sene oncesine gore ok daha ucuk bir hedef. Bir suru bilinmezin senin lehine gitmesi lazim.

Ama deminde okan hoca ne dedi 4uncu sampiyonluk(terimin basarini tekrarlamak) 5inci sampiyonluk(yeni rekor kirmak). Avrupa demedi bile. Buradan ben sahsen gene lig oncelikli politikada olacaklarini dusunuyorum maalesef.

X sene hedef koy, her sene katilacagiz, orada olmadigimiz surece, ustune koymadigimiz surece basarili degiliz mesaji duymak istiyorum ben. Kupa demek degil ama hedefi oraya koyacaksinko doymusluk olmayacak.

Bu sene AVL minimum yari final gormeliydik mesela. Yeni format yuzunden ek rakipte gelmedi, herkes gozunun onunde tum sezon top oynadi. Cok uzuluyorum bu sezon kactigina bu firsatin(gene olmayabilirdi ama karakter koyamadim sahaya)

Okan Hoca ligi kırmak istiyor çok net.

Her sene CL'ye turistik gidip geleceğiz şampiyon olup.

Sonra takımı yavaş yavaş oranın takımı yapalım kafasında.

Ama bunu açıkça söylese kovulur direkt taraftar 2 ay yaşatmaz.

Metin altından söylüyor böyle.

Bence ilk hedefi Terim'in 4 yıl üst üstesini sonra da 8 şampiyonluklu rekorunu geçmek.

Avrupa'da yeniden kupa almak gibi bir hedef olduğunu sanmıyorum. Olsaydı Osimhen gibi bir piyango ile bir alt ligde iken ve üst ligden geçişlerde kapalı hale gelmişken bu sene olabilirdik belki. Ama ne kadro gücü ne de oyun gücü yetmedi. Gerekli takviyeler yapılmadı sene başında da planlı şekilde sonra sene ortasında düzeltemedik ve çok eksik kadro ile kaldık Şubat'ta yine her zamanki gibi.

Bu yönetim tarzı ile o iş imkansız yani bundan sonra da.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt