Bir defa futbol okumaları, zannettiğin gibi bugünden yarına değişebilen şeyler değildir; 4-2-3-1 de merkez ikili defansif yönden zayıf adamlar olamaz (Oliveira, Demirbay, İlkay vs), nokta...
Tanımlamalar genelde hala Michels' in 4-3-3 ü üzerinden yapılıyor. 4-2-3-1 e geçip bir oyuncuyu second striker/forvet arkası tarzı olarak konumlandırırsan, merkez ikilinin defansif yükü haliyle artar. Ben 6,5 diyeyim, sen yahut başkası defansif 8 desin, çok da önemli değil. Bizim takımın en büyük sorunu, Young Boys faciası, Avrupa devlerine karşı oynadığımız maçlar ve hatta GB-KG gibi aciz takımlar dahil, rakip geçişlerinde aşırı aciz kalmamız (''Rus ruleti'' tabirini ilk ben kullanmış olabilirim). Hücum tarafındaki üretme sorunu o ikisinden değil, 10 no payesi verilenlerle kanatların yetersizliğinden kaynaklanıyor. Adam gibi bir 10/forvet arkası vs olmadan da üretken olabilirsin oysa; kanat oyuncularını ona göre seçip rol vererek ki benim tercihim tam olarak budur. (3-4-3 mevzusunu Okan Hocanın varlığı nedeniyle süresiz ertelediğim için söylüyorum tabii)...