Transfer Nöbeti #1 | 2026 Yaz Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
442 bizde olmaz zaten oyle bir salaklik yapmazlar, Osimhen etrafinda kurulmali takim.

Alacagin forvet yedek forvet olacak.
Muriqi alırsak-ki belliki istiyorlar moretto diyorsa- öyle bir planlari var demekki ama bernardonun da istenmesi aynı zamanda plan falan olmadığı ve kim gelirse gelsin şeklinde bir planlama olduğunu gösteriyor

ligin 15-20 falan maçında rahat rahat 442 oynanır özellikle iç sahada

10 kişi oynatan icardiyle oynamak farklı vedatla oynamak farklı bu kadar tırsak olmayın

Muriqi alırsak-ki belliki istiyorlar moretto diyorsa- öyle bir planlari var demekki ama bernardonun da istenmesi aynı zamanda plan falan olmadığı ve kim gelirse gelsin şeklinde bir planlama olduğunu gösteriyor
Bernardo gelirse biraz bizim hocayi taniyorsak, Osimhen'in arkasina yazacaktir. Ya da iste 433 sisteminde sag veya sol ic oyuncusu olarak.

Iyi de genc oyuncusunu kimse ucuza vermiyor ki? Hele bu konustugumuz ulkelerdeki genc oyuncu biraz aradan sivrilince otomatikmen 20+ bandina cikiyorlar, daha dogrusu istenilen paralar bu seviyelerde oluyor. Veren var onu ornek olarak gostermek istedim Doumbia konusunda. Bende tanimam etmem ama dedigin gibi bizde Sara'ya mesela verdik 20+.

Simdi kaliteli genc oyuncu alalim diyoruz, biraz da yabanci kuralindan mecburuz aslinda. Kimleri hangi paralara alabiliriz ki? Sen ornek olarak hazir, kendini ispatlamis oyunculara verilsin diyorsun ama biz genc oyuncuda almak zorundayiz. Renato Nhaga'nin bir tik ust seviyede olanlari isteyince zaten fiyati da katlaniyor onu anlatmaya calisiyorum. Maaslari normal seviyede tutabilirsek bence cok problem yasatmaz, yani bundan cekinmemeliyiz bence, yani Singo ornegindeki gibi 5M€ maastan ziyade gidip 1-2 milyon euro arasi tutabilirsek ben soyle topcuya benzeyen genc oyuncu icin 20+ vermelerini yadirgamam. En azindan ben oyle bakiyorum bu duruma.

Simdi Bernardo'nun bonservisi yok mesela, ama maasi da 15 olursa bu dogru bir yatirim diyebilirmiyiz?
İki tane konu var:

- 20-30 milyon euro bonservisler normalleşti, buna cevabım hayır çünkü ortada doğal bir ekonomi büyümesi yok, biri satıyor, diğeri o sattığı parayla alıyor.
- Sahipli kulüpler üzerinden ekstra para akıyor, bu bir enflasyon yarattı ama sen ben için değil, o kulüpler için.

İkinci konu genç oyuncuya 20-30 verilir mi?

- 1 sene parlamış adama kesinlikle verilmez, biz öyle sistem takımı da değiliz, defoları olanı parlatalım. Jelert geldi mesela nerede şimdi? Gitti 15 m euro.
- 30 veriyorsak daha bir öne çıkan birisi olmalı mesela Trincao gibi, sallıyorum bu arada ismi, büyük takım gördü, yapamadı döndü son dönemde istikrarlı devam ediyor.

Udinese'den basit bir örnek vereyim Samardzic, 2-3 yıl önce şu anki Atta'dan farkı var mıydı? Piyasadaki en hypelı adamdı, sonuç olarak beklentilerin çok gerisinde kaldı.

Bernardo gibi 1 adam alınabilir fazlasına gerek yok defansa da olursa Dijk.

Bir de mesela bek, yardımcı orta saha, belki bir kanat, yedek forvet genç olabilir diğer bölgelerde genç koymak riskli.

bernardo gibi, nasri gibi, valbuena gibi ne bilim david silva gibi yarım kanat yarım 10 no topun kıymetini bilen topu eveleyip geveleyip takımı rakip yarı sahada tutabilecek teknik bir sporcu şart

lang da böyle biriydi biraz
Hayır hiç ihtiyacımız olan topçu değil. Anadolu takımlarına karşı apo da topu getiriyor orta açıyor öyle çok iyi pres yapan alan kapatan Anadolu takımı yok. Sonra CL de de rakipler sana kapanmayacak top yapacak o nedenle dikine dribling yapan lazım Bernardo işimize orada da yaramaz yana driblingi ve ekstra pası daha çok seviyor.

Sadece FB Trabzon gibi iyi derbi maçlarında işe yarar.

Sadece bu maçlarda iş yapacak adama o para verilmez.

Bernardo gelirse biraz bizim hocayi taniyorsak, Osimhen'in arkasina yazacaktir. Ya da iste 433 sisteminde sag veya sol ic oyuncusu olarak.
Bizde plan falan olmuyor taktiksel genelde her şey düz mantık olduğu için 4231ten devam edip forvet arkası oynatır ve boşa giden 15m olur

İki tane konu var:

- 20-30 milyon euro bonservisler normalleşti, buna cevabım hayır çünkü ortada doğal bir ekonomi büyümesi yok, biri satıyor, diğeri o sattığı parayla alıyor.
- Sahipli kulüpler üzerinden ekstra para akıyor, bu bir enflasyon yarattı ama sen ben için değil, o kulüpler için.

İkinci konu genç oyuncuya 20-30 verilir mi?

- 1 sene parlamış adama kesinlikle verilmez, biz öyle sistem takımı da değiliz, defoları olanı parlatalım. Jelert geldi mesela nerede şimdi? Gitti 15 m euro.
- 30 veriyorsak daha bir öne çıkan birisi olmalı mesela Trincao gibi, sallıyorum bu arada ismi, büyük takım gördü, yapamadı döndü son dönemde istikrarlı devam ediyor.

Udinese'den basit bir örnek vereyim Samardzic, 2-3 yıl önce şu anki Atta'dan farkı var mıydı? Piyasadaki en hypelı adamdı, sonuç olarak beklentilerin çok gerisinde kaldı.

Bernardo gibi 1 adam alınabilir fazlasına gerek yok defansa da olursa Dijk.

Bir de mesela bek, yardımcı orta saha, belki bir kanat, yedek forvet genç olabilir diğer bölgelerde genç koymak riskli.
Tamam peki su soruya cevabin ne olur?

+4 icin diyelim ki birisi Renato, diger uc isim yeni transferler olacak yabanci kurali degismezse. Bunlar kiralik (iste idare etsinler rotasyonda) tarzinda birilerini mi bekliyorsun yoksa gidip yatirim yapip, bonservis bedelleri odeyip genc oyuncularin gelmelerini mi bekliyorsun?

Tapusuyla genc oyuncu alinacaksa, bunlarin transfer durumunda hangi maliyetlerle olacagini on goruyorsun?

Açıkçası ya Arjantin'in patagonya yaylalarından yetenekli ama neticede ne olacağı belirsiz ucuza yabancı getireceksin, tutarsa müthiş iş, tutmazsa da zararın yok en fazla 2-3 milyon euro zarar ettin

ya da yerli genç oyuncu getireceksin

20-30 milyon euroya "genç" oyuncu karavanası kaldıracak bir takım değiliz. +4 hakkımız var diye kullanmak zorunda da değiliz.

Ha opsiyonlu kiralık getirmek bi çözüm işte maksat geniş rotasyon olsun.

Singo gibi fantezilerden uzaklaşmak, garanti katkı verecek isimlere yoğunlaşmak gerek. Bruno Fernandes %1 bile olsa zorlanmalı.

Hayır hiç ihtiyacımız olan topçu değil. Anadolu takımlarına karşı apo da topu getiriyor orta açıyor öyle çok iyi pres yapan alan kapatan Anadolu takımı yok. Sonra CL de de rakipler sana kapanmayacak top yapacak o nedenle dikine dribling yapan lazım Bernardo işimize orada da yaramaz yana driblingi ve ekstra pası daha çok seviyor.

Sadece FB Trabzon gibi iyi derbi maçlarında işe yarar.

Sadece bu maçlarda iş yapacak adama o para verilmez.
tamamdır

Muriqi gibi topu ayağında tutabilecek, rakip sahaya yerleşmemizi sağlayacak hızlı başla bitir atak oyununun yüksek temposundan ziyade daha dengeli oyuna geçiş yapabileceğimiz bir forvete net ihtiyacımız var. Bunu yapabilirsek deplasman maçlarında daha iyi sonuçlar alacağımıza eminim.

Yav bir oyuncuya o paranın verilmesi onun değerini göstermez niye bu kadar ısrar ediyorsun normalleşme konusunda, cidden anlamıyorum.

Sportingin böyle bir geliri yok, oyuncu sattıkları için alabiliyorlar ve bu adam o ligin en çok öne çıkanı ki zamanında Gyökeres de böyle alındı, oyuncuda potansiyel görürsün verirsin ama böyle bir örnekle gidip Serie Bden Championshipten adamlara bu paraları vermek normal diyemeyiz ki biz de Sara’ya verdik.

Birşeyin normalleşmesi için öyle bir para büyüklüğü oluşması gerekir, yayın gelirleri tüm dünyada düşüyor, ŞL gelirinde de anormal artış yok niye 20-30 vermek normal olsun bu şartlarda, oyuncu satan veya sahipli kulüpler veriyor bu paralatı ve gidip de sıradan topçulara vermiyorlar.

Ben mesela Atta’ya 30 verilmesini normal görmüyorum, tanımıyorum da adamı ki Singo’yu da görmüyordum onu da tanımıyordum. İkisi de büyük takım baskısı görmemiş adamlar, tutarsa önemli katkı verir tutmazsa kimseye hesabını veremezsin.

Biz bu paraları veriyorsak o oyuncu büyük fark yaratmalı, sen oyuncu satarak gelir üretmiyorsun, sadece harcıyorsun, ortada öyle sonsuz bir gelir de yok yani, bu bedelleri ancak emin olduğun adamlara verebilirsin.

2 tane daha karavana böyle transfer yaparsan eldekiler de yaşlandığı için yarın ortada kalırsın.
Kesinlikle katılıyorum.Aslında elit 3-4 tane oyuncu alacağız .Etrafını askerlerle dolduracağız bence en mantıklısı o .Türkiye alt liglerinden olur Fransa portekiz alt liglerinden olur.Yeterki aidiyetli oyuncular olsun.Sağ beke 30 milyon euro vermek ne demektir arkadaş. Bence çok yüksek meblağlar.Satış yapmadığımız sürece ,sadece oyuncu almamız her sezon külfeti dibine kadar arttırmaktan başka birşey değil.

Okanball aşırı fiziksel bir oyun. Yaş ortalaması arttıkça Okanball iflas edecektir, bu sezon sinyalleri bolca verdi. Bu transfer dönemi mutlaka takım gençleşmeli. Halihazırdaki en iyi 11'de 30+ 5 oyuncu var. Barış, Jakobs, Sara, Osimhen hairci görece genç sayılabilecek adam yok. Ki Sara da gidecek muhtemelen.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt