Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
hücumda kanatlardan oyun kurmaya çalıştıkça kısırlaşiyoruz. çünkü pivotun yok. 9182309182 tane orta ve korner kullanıp sonuca ulaşamıyorsak bir sebebi budur. bu işi ya orta saha transferi ile ya da pivot santrafor ile çözebiliriz. pivot işi zor elinde en yüksek maaşlı oyuncun yedek kalacak. her kapı bizi 8-10 numaraya çıkarıyor.

8+3 olacağı için ister istemez bence Demirbay'ı kazanmak ya da orada Kaan'ı oynatmak gerekiyor.

Lo Celso + 6.5 numara(rotasyona transfer yapılsa) + sol bek 3'ü yeterli olur diye düşünüyorum. Torreira'ya alternatif ve dinlendirmek lazım.
Solbeki mecbur yerli yapacagiz artik idarelikten sezon sonuna kadar. Seneye zaten yabanci kurali degisiyor.

Kerem'i eski yerinde oynatmak lazim, sol acikta. Geri kalan orta saha ve hucum full yabanci.

Diger iki turk: Abdulkerim ve + sol bek, yeterki defans yapmasini bilsin ve hizli olsun. Bu sezonu kurtarir.

Valla Şu kadroya oyunculara laf edemem ben. Birde oyunculara sorun hocanızın ne oynatmaya çalıştığını biliyomusun diye. Bilseler anlasalar zaten bukadar kopuk olmazlardı. Ciddi bir hoca sorunumuz var. İsteyen istediğini söyleyebilir ama ben bu kadrodan verim alamayanda suç ararım.
1-Oyuncu henuz hazir degil.
2- Tam oyuncu degistircekken gol yedik.
3- İstatistik söyle istatistik böyle.
Hep aynı şeyleri duyduk yarım sezon. Ben bu saçma bahanelere inanmıyorum.
Oyuncu hazır değilse yarım sezonda edememissen bi bak kendine nerde hata yapıyorum diye.
Kac mac üst üste tam oyuncu degistircekken gol yiyosan sende sıkıntı vardır abicim
İstatistikler diyosun Kerem 10 numarada leş istatistik yaptığı halde en önemli maçlarda 10 numara oynatmaman gerektiğini hic anlayamadın. Kerem 10 no sevdasına samp liginden elendik belkide
İsteyen kusuruma bakabilir ama sorun hocada...
Bize disiplinli bir hoca lazımdı en baştan beri.
Şu kadronun 17 maç filan kazandığını yazanlarda var. Şu kadroyu hocasız çıkar yine Şu ligdeki leş takimlari yener ayni istatistiği yapardi

Bir de su var, sampiyon olacaksan orta sahadaki oyuncularin en az 10 gole direk katkisi olmasi lazim.

Gecen sezon Sergio baya bu konuda faydali oldu sonra sezon sonuna dogru çöktü.

Simdi Kaan, Torreira ve Demirbay 10 golu gectim 5 gol bile atamazlar toplasan. Boyle sampiyonluk zor gelir.

hocaya eleştiriler anlamsız ve sacma,alınan oyuncuların kaç tanesi hocanın özellikle istedigi oyunculardı yada kac tanesi erden baskanın bu adam hazır alalım dedigi oyunculardı bilmiyoruz ve ezbere konusuyoruz haluklar gibi

önemli olan artık iki tarafında hatalarından ders alması
Renktaş hazir gelmedi diyelim. Yarım sezonda hazır olamadı mi? Olamadıysa nasıl olamıyor ben anlayamıyorum

Bu sezon benim değerlendirmem gayet basit

Yönetim genel transfer politikasında geçen seneden daha fazla risk aldı hocaysa sol bekte hata yapmıştır hocanın ekstra bulduğu Kaan ve Barış çözümleri pansuman olmuş hedefte kalmamızı sağlamıştır.

Eğer yönetim ya da hocaya yıkıcı şeyler dersem açıkçası kendimi vefasız biri olarak düşünürdüm bu ikisi geçen sene başarılı bir yıl geçirdiler yönetim transferlerde daha yüksek başarı hocaysa o kadronun hakkını sonuna kadar vererek hem TFF hem MHK tüm olumsuz unsurlara rağmen şampiyon olarak gösterdi.

Eleştiri yapıcı şekilde güzeldir yıkıcı olanda art niyet aranır.

Gol atan biri olmalı ama kiralık veya sözleşmesi bitenlerin içinde öyle bi adam bulmak kolay olmaz. Orta sahada gol atan adamımız pek yok. Öndekiler atmalı. Rafa Silva mesela bi tek...
Avrupa'dan devre arasinda gol atan birini bulmak cok para gerektirir. Guney Amerika'dan birini getirebilir miyiz acaba? Rafa Silva da olabilir ama devre arasinda birakirlar mi?

hücumda kanatlardan oyun kurmaya çalıştıkça kısırlaşiyoruz. çünkü pivotun yok. 9182309182 tane orta ve korner kullanıp sonuca ulaşamıyorsak bir sebebi budur. bu işi ya orta saha transferi ile ya da pivot santrafor ile çözebiliriz. pivot işi zor elinde en yüksek maaşlı oyuncun yedek kalacak. her kapı bizi 8-10 numaraya çıkarıyor.
Biz neden kanada in orta aç dışında hiçbir şey yapmıyoruz bence sorun burda. Pivot al onun eline mahkum kalacaksın. Bu kadroda Zaha ziyech mertens filan bir sürü gol atması lazımdı. Sadece icardi değil Ayrıca icardi 2 stoperin arasında tek başına ceza sahasi içinde kafa vuracak adam da değil. Orta sahaya gelince evet bir eksiklik var orda ama demirbay kaan filan bunlar bu ligde idare edemiyorsa futbolu bırakalım. Sadece 8 numara eksik bizde ancak Hoca tercihi sebebi ile iki tane super 10 numaramiz var ikisinin yerine Kerem oynuyo boylece orta sahada 2 mevkiye cikiyor eksigimiz. E sen böyle zaten rahat mac izleyemezsin. Unutmadan mertens kötü diyenler 36 yaşında adamı 10 da sut ceksin pas atsin disinda deli gibi kosturursan admadan fayda alamazsin. Ziyech fizik olarak hazir degilken kanatta oynatmak dogru mu? yoksa 10 noda pas ve sut ozelligini kullanmak mi dogru olan? Bunlar hep kimin hatası ona bakmalı herkes

Son düzenleme:
Okan Buruk gibi hocaların eline böyle kadrolar vermeyeceksin. Dar ve az yıldızlı takım oyununu ön planda tutan ekipler olacak. Çok açık oyuna müdahale etme yetersizliği ve beceriksizliği aşırı göze batsa da aktif yerli teknik direktörler içinde bence en iyisi. Sezon ortası yabancı hoca operasyonu da saçma iş olacağından bu yılı tamamlaması gerektiğini düşünüyorum.

Yok istifa etmesin de gitmesinde zaten ama hatalarını görmeli,bi zamandan sonra görmek de yetmiyo düzeltmeli

Çok temel hataları var nerden aklına geldiyse toreirayı 8 yapası tuttu adamın skorer özelliği yok nasıl üreticez? Hadi önde baskı ona okey ama sen her maç 90 dk pres oynayamazsın ki yerleşik savunmada toreira 8de napacak

Gidiyo zahayı aldırıyo adamın alameti farikası rakip bekle bire birde etkili olması ama bizde topu alınca karşısında 85 kişi oluyo napacak bu adam

İkardi ziyech zaha koşan adam değil ki sen nasıl bunları presli oynatacağın bi oyunun içine dahil edebilirsin?

İkardiyi koruyo kolluyo sonra millet zaha ya ziyeche sövüyo niye sakatım diyolar diye yaw ikardinin çiftliğe çevirdiği yerde böyle adamlar ben sağlamım der mi,taraftarla oyuncuyu birbirine düşürüyo

Oyuncu değişikliği şu bu kervanın yolda dizileceği işlerdir hadi neyse denir ama temelde kritik hatalar yapması esas sıkıntı

Hele hele geçen sene sol ayaklı sağ kanatla sezonu verecekken(yunus) düz ayak rashicayla şampiyonluğu alıp tecrübe etmişken yeni sezonda sağ kanadı 2 sol ayaklı kanada teslim etmesini bir türlü aşamıyorum

rakip defansa yerleştiğinde oynamaya çalıştığımız setlerin çoğu kanat ağırlıklı. bekin ceza sahasına yakın sıfıra indiği sekanslar. kanatların, bek stoper arasına girdiği pozisyonlar. hakim'in erken ortaları, pas ve şutları. kerem'in yay çizgisinde icardi'nin arkasında aldığı pozisyonlar ve bunların neticesinde defans'ın arkasına attığı koşular. yine mertens'in bek stoper arasına gönderdiği toplar.

burada bazı problemler var. sacha maalesef üretici değil. bu sezon onlarca pozisyonu var, ceza sahasına yakın 0'a inip topları bir türlü doğru yere gönderemiyor. kerem'de bitiricilik problemi yaşıyoruz. mertens sağa yaslanıp aralara giriyor ama bunu devamlı yapamıyor. sol bekten neredeyse hiç asist katkısı alamadık. zaha'yı birebir bırakmak üzere setlerimiz var mesela. ama bazen zaha kaynaklı, bazen hızlı olmayışımızdan kaynaklı zaha'yı birebir bırakmak isterken 2-3 kişinin sıkıştırmasına sebep oluyoruz.

Abi hicbir topcu tutmadı fln deniyor erden timur eleştiriliyor falan da ligde 17 maçta 1 maglubiyetimiz var sadece. Kulup rekoru kırılıyor puan konusunda. Fener biraz tökezleseydi sampiyonluk garantiydi

Cl’de 3. olmak eleştirilebilir ona bir şey diyemem

Temel sorunlar
-Angelino’nun bir türlü tutmaması
-Ndombele’yi taraftar zoruyla getirmek
-Zaha’yı sola atıp kerem’den yararlanamamak, bunun ucu icardi’den yararlanamamaya da varıyor

2. yari Kerem’in sola dönmesi şart bence. Ziyech ile yollar ayrılır, sağ tarafı Tete-Zaha-Baris 3’lüsünden biri götürür

En kritik hamle Torreira’nin yanina yapilacak transfer. Sol bekten ben ümidi kestim Angelino gibi geçen sene esip gürleyen herif bile tutmadı. İstikrarlı ortalama 5.5-6 oynayan birini bulsak kafi
Burada bir yorumuna karşı bir düsüncem var aslında. Kerem'in sola gecmesi bence cok dogru olmayacaktır. Sebebini de söyle izah etmek isterim:

Gecen seneki gibi takımlar bize açık oynamak yerine, daha kapanarak oyunuyor. Bu takımları acabilmenin en efektif yolu ise kanatlardan sıfıra inip, defans dengesini bozmaktır. Kerem ile bunu maalesef yapamiyoruz. Eger Kerem 2. Forvet gibi gezinirse, ceza sahası icinde bir bilinmezlik yaratıp rakip takim defansının kafasini karistiriyor. Bu sekilde Icardi ve iceri giderecek bir 3. futbolcuya imkan sağlıyor. Eger Kerem gercekten sol tarafa geçerse, bu sefer sol bek pozisyonunda olacak kisi komple o kanat tek başına kullanması gerekecek ki kapanan takımlara karşı tek başına herhangi bir çözümü üretemez.

Diger açıdan, Zaha eger kendisi ile oynayabilecek tempolu bir sol bek ile oynayabilirse iste o zaman farkli olabilir. O yüzden ben sol bek transferini ve orta saha transferini oldukça kritik goruyorum.

Kerem'in sadece belki öğrenmesi gereken konu, Mertens'in mac icinde yaptigimize kanatlara 3. oyuncu olarak gelip, kanat varyasyonunu artirmasi ve sıfıra inmeye kolaylık sağlaması.

Artik adam akilli bir transfer politikasina donmenin zamani coktan geldi de geciyor

Ismi cismi umrumda degil kuzeyden kosan basan tempolu top teknigi olan herhangi bir iki oyuncuyu orta alana almaliyiz symaznski denen yeteneksiz bile kosuyor diye is yaptigi ulkede emir brevikte is yapar
Bodonun 8 numarasida is yapat bu tip adamlardan 1 2 tanesini bitirmek lazim

Adam gibi bir sol bek yeterli bu takim uzak ara sampiyon olur

Bak insanlar yaziyo burda işte herkes bazı tespitler yapmış. Sen Galatasaray hocasısin ya. Bunları göremiyorsan nasıl olcak. Ben sen taraftarız ama görüyoruz. Hoca nasıl göremeden ısrarla bu hatalara dusuyo anlamıyorum anlayamiyorum. Aklıma geldikçe sinir oluyorum. İki mevkide eksigimiz var ama. Sen kaani demirbayi filan ver şu ligde oynatmayacak takım yok. O kadarda eksik filan transfer olayı değil bu. Tamam daha iyisini alırsın 8 noya sol beke lazımda okey. E bizim oynadığımız kabız futbolu kim düzeltecek? Bana bu sorunun cevabı lazım. Transferle bu cevabı alamadım ben.

Benden bugünlük bu kadar kalanlara iyi nöbetler diliyorum.

İlerde deli danalar gibi koşan 36 lik mertens 30 luk icardi Zaha filan görmek istemiyorum kardeşim ya. Koşma isini başkaları yapsın. Şu adamların enerjisini bitirmede yeteneklerini sergilesinler. Neden gol kaçırıyoruz. Basit goller. Adamın topa düzgün vuracak enerjisi kalmadığı için olabilir mi? Yoksa antrenmanda sürekli gol vuruşları çalışılmadigi için. Diyelim çalışıldı ama işe yaramadı. O zaman çalışma metodun yanlış olabilir mi?
3 ihtimal var dimi. Çözüm ? Ben mi buliyim...
Bence insanlar ya duygusallık yapiyo yada sorunu başka yerde ariyo. Bizde duygusal insanız ama artık olay duyguları geçti. Bazı gerçekleri görmek lazım.

Olabilir diye tahmin ediyorum genel kadroya bakıncada güzel duruyor.

Muslera
Boey - Sanchez - Abdülkerim - Transfer
Torreira - Demirbay
Zaha - Lo Celso - Kerem
Icardi​

Sakatlık durumu nedir bilmiyorum ama en son izlediğim celso ciddi fark yaratır.
Torreiranın yaninada tempolu,hızlı 6-8 karışımı bir oyuncu alınırsa çok iyi olur.
Bu durumda tabiki sol bek türk olmak zorunda oluyor.Malesef çok zor bir karar.

Bence sağlam iki orta saha alırsak hem genel takımin oyununu daha yukarılara çekeriz.Hemde icardinin ve eldeki kanat oyuncularin performansini olumlu yönde çok ciddi etkiler.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt