Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
İcardi ve Kaan'ında bu sezon bonservisi alındı.
Kaan'ın opsiyon zorunluydu fakat Icardi transferi o günün şartlarında ciddi başarıdır onu da yeni bir transfer olarak saymazsak geriye Sanchez kalıyor gerisi tamamen başarısızlık o da önceki sayfalarda konuşulduğu gibi Nelsson varken ne kadar gerekliydi tartışılır.

Icardi ve Kaan yeni transfer sayılmaz. Hatta Kaan'ın kiralık opsiyonu zorunluydu alacağımız belliydi.
Nasıl sayılmaz transfer bütçesinin büyük bölümü İcardi için harcandı sonuçta. Onun tranferini yapmasaydın diğer mevkilerde ekonomik olarak elin daha rahat olabilirdi. Ha İcardi kalmalıydı ve bunu becerdi Erden Timur.

Lig gerçekten bitik halde takımlar geçmiş oyuncularına bile borçlu kaldılar mevcut oyuncularına zar zor ödeme yapıyorlar ya da yapamıyorlar kimin kaç dosyası var bilmiyorum bazılarının 1-2 oyuncu dosyası olabilir.

Adana Demirspor sezon bittiğinde 600 m TL zarar yaptığı gerçeği var stad gelirleri düşük, store gelirleri yok denecek kadar az, sponsorluklar o kadar yüksek değil, lig gelirleri zaten 80-90 m TL alıyorlar 3 m euro yapıyor hiçbir şeye yetmez kısacası döndüremezler.

Bizim astranomik gelirlerimizle bu yarattığımız fark gayet normal 1.5 milyar TL'ye yakın maaş ödüyoruz Trabzonspor bile sezon başında kötü gidişat üstüne Mendy ve Onuachu çekip ciddi fark yaratabiliyor.

İstediğin kadar eski yorumlarıma da bakabilirsin renkdaş. Ben de herkes gibi çok sevindim transferlere, şu an yangın falan da yapmıyorum. Sadece esas eksiğimiz olan bölgelere transfer yapmayıp, diğer bölgelere gereksiz bir çok transfer yaptığımızı dile getiriyorum. Bu arada en iyi lig başlangıcını yapmışız diyorsun sanki bunda en büyük payın geçtiğimiz transfer dönemi olduğunu söyler gibi, Zaha harici hangisi tabela yapmış yeni transferlerden? Onunla birlikte Davinson harici hangisi net katkı vermiş?
Net katkı verenler -> Bonservisleri alınan Icardi, Kaan Ayhan, Zaha / Kısmen katkı verenler Ziyech.

Geçen sezon kadro çok dardı. Çok az da maç oynadılar. Bu kadar sıkışık fikstürden geçen seneki kadroyla çıkılamayacağı belliydi.

Tete dışındaki transferleri gereksiz görmüyorum. Tete yerine ofansif orta saha gelebilirdi. Onu da para kazanılabilecek potansiyel olarak ele aldıklarından o gün için mantıklı denilebilir. Alınan her oyuncu %100 uyumlu olacak diye bir şey yok. Bu oyuncularla nasıl anlaşmalar yapıldığı önemli.

Mesela Ziyech'in bu sezonluk 3 küsür milyon maaş alması sorun değil. Bunu 4 yıllık kontratla alırsa sorun. Yapılan anlaşma 1+1+1. Bu sebeple tutmazsa yolun açık olsun diyebiliyoruz. Keza Angelino da öyle.

Ndombele de bir risk transferiydi. Herhalde o gün Vecino gelmeli diyen tek kişiydim. Ama Ndombele de tutmazsa herhangi bir yükümlülük getirmeden elden çıkarılabilecek biri. Keza Zaha da 4 maaş alsa da toplam maliyeti, oraya alacağın herhangi bir bonservisli vasat oyuncuyla denk olacaktı.

Takım bu sene çok daha zorlu maçlar ve sıkışık fikstür oynamasına rağmen geçen seneden çok daha başarılı gidiyor. Ama ligin içindeki "Fenerbahçe şampiyon olmalı" telaşı yüzünden herkesin dengeleri her koldan bozmaya çalışmasıyla mücadele etmek de bu oyuncuların işi değil. Biri gider diğeri gelir ancak bu düzen bozulmadıkça konuştuğumuz hiç bir şeyin bir değeri yok.

Man City'i bu lige koysan bu takımdan en fazla 1 galibiyet fazla alırdı zaten. O denli büyük operasyon çekiliyor.

Kaan'ın opsiyon zorunluydu fakat Icardi transferi o günün şartlarında ciddi başarıdır onu da yeni bir transfer olarak saymazsak geriye Sanchez kalıyor gerisi tamamen başarısızlık o da önceki sayfalarda konuşulduğu gibi Nelsson varken ne kadar gerekliydi tartışılır.
Zaha'yı ve Kerem D.'yi tamamiyle başarısızlık saymam. Çünkü 0 katkı da değiller tabi özellikle Zaha beklenen değil ama hiç katkı vermemiş gibi de davranmaya gerek yok. Asıl patlayan transferler Angelingo, Ndombele, Tete ve Zıyech(sakatlık durumu). Tete'yi üst üste 4-5 maç oynatsak katkı vereceğini düşünüyorum ve yaşı gereği sabır gösterilebilir ama diğer 3'ü asıl yanıltan olaylar özellikle Angelinho ondan beklediğimiz katkı olsaydı çok daha rahattık.

onumuzdeki 2 hafta da biz fenevden sonra oynayacaz.

Zaha'yı ve Kerem D.'yi tamamiyle başarısızlık saymam. Çünkü 0 katkı da değiller tabi özellikle Zaha beklenen değil ama hiç katkı vermemiş gibi de davranmaya gerek yok. Asıl patlayan transferler Angelingo, Ndombele, Tete ve Zıyech(sakatlık durumu). Tete'yi üst üste 4-5 maç oynatsak katkı vereceğini düşünüyorum ve yaşı gereği sabır gösterilebilir ama diğer 3'ü asıl yanıltan olaylar özellikle Angelinho ondan beklediğimiz katkı olsaydı çok daha rahattık.
Demirbay Kasım ayının sonuna kadar kötüydü Aralık ve Ocak aylarında iyi ama genele bakarsak toparlaması zaman aldı ama bundan sonra daha fazla katkı verecektir

Fakat Zaha için o kadar umutlu değilim skor olarak öne geçtiğimiz maçlarda bile hızı kalmamış fişi çekmemiz gereken noktalarda tam tersi takımı sürekli yavaşlatıyor.

Demirbay Kasım ayının sonuna kadar kötüydü Aralık ve Ocak aylarında iyi ama genele bakarsak toparlaması zaman aldı ama bundan sonra daha fazla katkı verecektir

Fakat Zaha için o kadar umutlu değilim skor olarak öne geçtiğimiz maçlarda bile hızı kalmamış fişi çekmemiz gereken noktalarda tam tersi takımı sürekli yavaşlatıyor.
Evet acayip katkı verdi sivas maçında amatör topcunun yapmayacağı hatayla bizi 2 puandan etti.iki keremde bu takıma zarar veriyor.Biri kale ağzından gol atmayarak ve olur olmaz yerde top kaptirarak takımın modunu düşürüyor. Yaşlı olansa girdiği hiçbir ikili mucadelede başarılı olamıyor.

Zaha'nın beklentinin uzağında kaldığına katılıyorum sadece 0 katkı da vermedi verdiği bir katkı var. Hızı kalmamıştan ziyade Zaha kontra oynayan bir takımdan geldi ve kampta yapamadı o yüzden adaptasyonu uzun sürüyor bence.

IMG_1705.webp

Boss geri dönmeli

Evet acayip katkı verdi sivas maçında amatör topcunun yapmayacağı hatayla bizi 2 puandan etti.iki keremde bu takıma zarar veriyor.Biri kale ağzından gol atmayarak ve olur olmaz yerde top kaptirarak takımın modunu düşürüyor. Yaşlı olansa girdiği hiçbir ikili mucadelede başarılı olamıyor.
İlk yarısında kötü ve rezalet oynadığını çıkması gerektiğini Sivasspor maçından sonra zaten belirtmiştim genel olarak son haftalarda iyiydi ortalamaya vurduğun zaman iyi oluyor son 4-5 maç iyi 1 maç kötüyse ortalaması iyidir.

O maç bizi yakan Demirbay'dan önce Zaha'dır Demirbay'ın kötü oynadığı bir ilk yarıda skoru 0-1'e getirdi arka tarafı açılan rakibe karşı bir zahmet Zaha'da rakip kaleye gidip işi bitirsin aldığı paranın hakkını versin.

Zaha'nın beklentinin uzağında kaldığına katılıyorum sadece 0 katkı da vermedi verdiği bir katkı var. Hızı kalmamıştan ziyade Zaha kontra oynayan bir takımdan geldi ve kampta yapamadı o yüzden adaptasyonu uzun sürüyor bence.
Umarım toparlar seneye şampiyonlar liginde olamazsak alınmalarının bir amacı kalmayacak.

Nasıl sayılmaz transfer bütçesinin büyük bölümü İcardi için harcandı sonuçta. Onun tranferini yapmasaydın diğer mevkilerde ekonomik olarak elin daha rahat olabilirdi. Ha İcardi kalmalıydı ve bunu becerdi Erden Timur.
Icardi için harcanacak para geçen sezon belliydi. Hal böyleyken devre arası Zaniolo kumarını niye oynadık. Zaniolo'yu almasak tam Icardilik bütçe açılıyordu. Yine iş yanlış transfere çıkıyor her türlü

yanına eyüp aydın alındı

hiç denedinmi?!

skoru almışsın sok bi görelim
olmuyorsa bizde onay verirdik

yok olmaaaz

mesela sanchez orjinal 6 no

bi denedinmi???

yoook olmaaaaz

yahu herşeyi geçtim ocak ayına geldik

70de geberen tek takım biziz sanki bi biz transferleri geç bitirdik!!!!

icardiyi her maç 90 dakika oynattı antremana çıkmayan adamı

ben aynı takımda olsam zoruma gider

onun umrunda olmadı başka topçuların ne düşündüğü

şuraya daha bin tane hata sayarım

Alt yapı oyuncusu ile stoper mi çözüm. Kendisi zaten BAY'ı, Abdülkerim'i bek, Kaan'ı orta saha denedi. Transferin son günü kafasında futbolu bırakmış Ndombele'yi alırsan, diğer iki transfer de sadece tribüne oynamaya yarayacak 2 kanat olursa hocadan bir şey bekleyemeyiz. Okan Buruk'u da sıklıkla eleştiririm ama kendisi 1/10 oranında hatalı ise yönetim 9/10 hatalı.

Renklerine sıçtıklarım mevzunun farkına varmış leblebi gibi gol atıp defansa ön liberoya 2 adam alıyorlar savunmaya.

Biz gol atamadığımız halde hala yok ön libero yok sol bek gezinip duruyoruz.

Aloooo ıkına ıkına gol atabiliyoruz hala farkında değilmisiniz.

Şimdi kalkıp demeyin en çok pozisyonu biz buluyoruz diye.

Alayı beceriksizse napalım o zaman her maç gününde olmalarını bekleyip dua mı edelim.

Acilen hücumda NECATİ etkisi yaratacak adam lazım bize.

Hemde bir değil 2 tane 👍

Son 7-8 sayfada yazilmis olan oneri ve yorumlari okudum, sonuc ayni.. Bu sene transferler fiyasko... Halbuki belirli seviyede oynayan bir takima 3-4 net takviye ve 1-2 potansiyel transfer ile en kotu gecen sezon kadar oynuyor olabilirdik. Cunku tansfer-gerek bolgeler hala ayni...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt