GSCimbom
Transfer Nöbeti #10 2022 Yaz Arşiv
Emrah Yıldırım

Transfer Nöbeti #10 2022 Yaz Arşiv Sayfa 218

Emrah Yıldırım ·

Cevap
9,6K
Okunma
543,6K
Sayfa
218/479
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
@florian grillisch

oyuncunun tipoloji ve versatile yonu dolayli *brighton zaten 2020 den beri ara ara ilgili idi hafizam yaniltmiyorsa.
suan tam da denk getirdiler bonservisi elinde kendilerine cok uyan bir profili - kacirmak istemediler.

ingiliz takiminin mevcut sistemi 3lu bek. *florian'i uclunun ortasindaki liberomsu stoper olarak oynatirlar tahminim, mac ici pozisyon baslangicli shifting tandansli one uzayan libero & orta saha oyuncusu gorevi seklinde yararlanabilirler. bu tur hibrid , cift yonlu ,bolgesel anlamda iki bolge(defans,orta saha) de oynayan sistem oyunculari < -> teknik adamlarin sahada taktiksel kurgularinda ellerini cok rahatlatir genelde. biz alsak buyuk ihtimal orta da degerlendirecektik eklelen haber link /yorumlarda yazilanlara bakilirsa....

nacizane ,oyuncuya dair onceki yorumlarimda vurguladigim gibi ; kendisini, ustte ingiliz takiminin kullandigi sekilde cift bolge bazli_versatile olarak her yonden faydalanmasi gerekir - gorusunde idim-oneri babinda.

En büyük endişem, geçen yıl yapılan hataya düşülüp, sezon boyunca atılabilecek kurşunların tamamını yaz döneminde tüketmektir. Bu hele de panik hamlelerle, birbirlerini tamamlamaları mümkün olamayacak, maliyeti yüksek oyuncuların takıma doldurulması şeklinde olursa, telafisi çok zor noktalara gider kulüp...

Fayda sağlamayacak, yüksek maliyetli, elden çıkarılması zor birtakım futbolcuların transfer edilmesindense, bazı mevkiilerin eksik kalmasını tercih ederim yani. Gerekirse ara transferde tamamlanır. ''Hiçbir kulüp ara transferde iyi oyuncusunu bırakmaz'' ezber palavrasına prim verilmesin isterim. Realite hiç de öyle olmuyor; yazın hayal bile edemeyeceğin futbolcuları kış transferinde kelepir fiyata alabilmenin mümkün olabildiğine dair sayısız örnek mevcut...

1658445116353.webp

Desenize yine ağırdan ala ala bunuda kaciracaklar son gün etebo gibi biri gelcek. Basına sizinca fiyat artiyomus. E sızdıran ben değilim içinizde. Engel olun abicim. Sızmasın. Fiyat artmasin. Bir iside tam yapın be. Bir dünya oyuncu kaptırdık hep bu ağırdan alma yüzünden. Kimse ders almıyo mu bunlardan ya. Bütün takımlar kadrosunu iyi kötü tamamladı bizde halen bir sürü eksik var. Ölücülük yemiyo işte transferde yapicak bişey yok anlayın yani. Herkes ister en iysini en ucuza almayı ama kırk yılın başı biri düştü diye herkeste böyle gelmezki

-----------------------nando----------------------------
--dubois-----nelsson------abdülkerim---van aanholt--
-------------transfer---------oliveira--------------------
--yunus--------------transfer------------------kerem--
---------------------seferovic---------------------------

ilk 11'e 2 transfer daha yaptık mı tamamız inşallah.

Hissediyorum sampiyon olacagiz demistim

Onu geri cekiyorum

Surunmeye devam

Mmyi 250 kya kiraya veren adamlardanda artik birsey beklemiyorum

Bu yonetenlerin hepsi belli ki kusbeyinli

Baska bir aciklamasi yok

Yemin ediyorum gunahlarini almayayim dedim acaba belki baska birsey vardir arka planda belki biz bilmiyoruzdur filan

Yok hicbirsey yok

Harbi harbi mmyi 250kya kiraya verdiler

Size iyi nobetler, bunlardan cacik olmaz benden bu kadar

-----------------------nando----------------------------
--dubois-----nelsson------abdülkerim---van aanholt--
-------------transfer---------oliveira--------------------
--yunus--------------transfer------------------kerem--
---------------------seferovic---------------------------

ilk 11'e 2 transfer daha yaptık mı tamamız inşallah.
Katılıyorum. Bunlara ek, kanatlarımızı yedekleyecek en az bir oyuncu şart.
iki kaliteli genç oyuncumuz var ama inişli çıkışlı bir sezon geçirecekler. Mutlaka hem rekabeti arttıracak, hem de form düşüklüğünde onları çok aratmayacak hızlı ve driplingçi bir kanat lazım.

Katılıyorum. Bunlara ek, kanatlarımızı yedekleyecek en az bir oyuncu şart.
iki kaliteli genç oyuncumuz var ama inişli çıkışlı bir sezon geçirecekler. Mutlaka hem rekabeti arttıracak, hem de form düşüklüğünde onları çok aratmayacak hızlı ve driplingçi bir kanat lazım.

Gecen sezon Kgumrukte oynayan Karamoh bu profile uyar ancak yabanci sinirina takilabilir

Takimda skor yapabilecek profilde oyuncu eksikligi var mi sence ne dusunuyorsun. Mevcut topcular arasindan kim skor yapar bu sezon
Olmaz olur mu. Asagida verecegim rakamlar ortalamadir:
  • Seferovic, 14 gol
  • Kerem, 10 gol
  • Yunus, 8 gol
  • Akbaba, 7 gol
  • Gomis, 6 gol
  • Kilinc, 2 gol
  • Diger, 10 gol
Totalde 57 gol ediyor. Ki bence nispeten iyimser davrandim. Gecen seneden fazla ediyor Seferovic ve Yunus var bi de Gomis tum sezon oynayacak diye ama bu kadar golle sampiyon olma ihtimalimiz yok. 2014-15 sezonu 60 gol atarak sampiyon olmustuk ama mac sayisi daha azdi bir de tek farkli 15 galibiyet almisiz bir daha o kadar sansli olmayiz gibi.

O sebeple 11'e alacagimiz 6 ve 10 disinda bize 1 orta saha alternatifi, en az 1 kanat alternatifi (gidenlere gore 2), 1 de hucumcu lazim tercihen hucumun her yerinde oynayabilen biri. Savunma yedeklerini saymiyorum

Bence yarinki toplantidan sonra bir kanat bir alti bir de on numara ismi cikar. Iyi isimler cikmazsa gg iyi isimler ciksa bile alir miyiz muamma, bu sezonu nadasa biraktim kafada

Bugun Konya'yi izledim cok iyilerdi bizim o seviyelere gelmemiz dogru transferlerle bile en iyi ihtimalle 4-5 ay surer. Basaksehir baya kotuydu ama oyuna agirlik koyup kaleye gidebildiler. Fener'le guluyoruz egleniyoruz ama cok iyi bir hocalari ve dipsiz cuzdanlari var. Bjk komik durumda ama gercekci olmak gerekirse ne yapip edip ilk 5'te bitirmeyi hep basaran bi takim (son 40 sezonda sadece iki kez ilk bes disinda kalmislar biri gecen sezon) sampiyonluk yarisinda bizden kotuler ama ucunculuk isinde cok uzmanlar. Bizim camianin salan bir yapisi var olmayacak gibi oldugunda. Trabzon oyuncu kaybetmedi Avci uyuz gibi Avrupa maclarinda rotasyon yapacaktir ondan cok etkilenmezler asla gecen sezon gibi olmayacak ama yani bizden iyi olduklari asikar. Alanya, Antalya, ADS, Karagumruk, Kasimpasa ve Sivas gibi surpriz yumurtadan sezon cikarabilecek takimlari da hesaba katarsak isimiz is. Bence hedef altyapidan gencler kazanmak, eldeki oyuncularin degerlenmesini saglamak ve Turkiye Kupasi'ni almak olmali. Gercekci olarak kupaya odaklanirsak aliriz

Tabii tum bu dediklerim yarinki toplantidan sonra cikacak isimlere bagli olarak taca cikabilir. Bir duysak Gbamin, Demme, Bakayoko, Torreira vs. ayari bir alti numara ve helalinden skor katkisi yapacak bir on numara geliyor isin rengi degisir. Bu tip herkesin yarista oldugu sezonlarda ipi hep biz gogusluyoruz bir sekilde kendimizi yarisa atarsak gerisi gelir ama iste su noktada oyle isimler gelmeli ki manyak bir sinerji olusmali. Imkansiz da degil sirf Grillitsch ismi bile 2 gunlugune havayi acayip sekilde degistirmisti. Bence forvet, kanat vs. transferlerini guzel cozecekler cunku cok acele etmiyorlar cok acil lazim degil iyi firsatlar da dogacaktir o pozisyonlarda

Piyasada takımdan ayrılacak 6 numaraları ve durumlarını listelemeye çalışacağım.
Lucas Torreira: Takımdan ayrılacak. Valencia ile anlaşmaya varmış. Kulüpler arası anlaşma zor görünüyor. Oyuncunun tercihi İtalya veya İspanya. Tahmini bonservis bedeli 8-10 milyon €.
Son haber: Oyuncu dün izin alarak İtalya'ya gitmiş.
Idrissa Gueye: PSG, lgbt+ olayları nedeniyle takımdan ayrılması isteniyor. Ancak yerine oyuncu almadığı için hazırlık maçlarında 11. Oyuncunun tercihi kulüpte kalmak. PSG de düşüncesinde yumuşamış gözüküyor.
Florian Grillitsch: Brighton devreye girdi. Muhtemelen oraya gidecek ama babası her an bir sürprize imza atabilir.
William Carvalho: Oyuncunun maaş beklentisi Avrupa kulüpleri için büyük bir sorun. Galatasaray ile maaş konusunda anlaştığı söyleniyor ancak Betis'in bonservis beklentisi 7 milyon civarında. Aouar transferinde takas olarak kullanmak isteselerde Lyon'un maaş beklentisini karşılamaması nedeniyle oraya transferi zor.
Renato Tapia: Oyuncu ile Valladolid ilgileniyor ancak transfer ekonomik olarak çıkmazdaymış.
Tiemoue Bakayoko: Oyuncu Marsilya ile 4 yıllığına anlaştı ancak Tudor'un gelişi transferi çıkmaza sokmuş durumda. Oyuncunun Türkiye'yi tercih etmesi zor.
Adrien Tamaze: Verona'da çıkış yapan oyuncu için kulübünün beklentisi 10 milyon €. Tudor'un da eski öğrencisiyle ilgilendiği söyleniyor.
Nikola Moro: Oyuncu Rusya'da yoluna devam etmeyecek. Oyuncunun ikna edilmesi durumunda kiralık olarak kadromuza katılabilir. Dinamo Moskova'nın satmak için beklentisi 8-10 milyon €.
Jean Gbamin: Everton oyuncuyu değerlendirmeyecek. Kiralık olarak kadromuza katılabilir ancak oyuncunun aldığı maaş yüksek.

Uykum geldi, yarın belki devam ederim.
Guzel calisma belki forumu okuyorlardir buraya birkac isim de ben eklemek isterim.
  • Diego Demme
  • Arthur Melo
  • Emre Can
  • Jefferson Lerma (?)
  • Harry Winks
  • Allan
  • Mario Lemina
  • Santiago Ascacibar
Gercekcilik veya bizimkilerin alabilitesi gozetmeden takimlarin elden cikarmayi dusundugu iddia edilen on liberolari yazdim. Lerma'nin yaninda soru isareti var cunku oyle bir haber olmamasina ragmen bir yil kontrati kalmis ve hala uzatmis degiller. Gerci para lazim mi Bournemouth'a pek sanmiyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt