GSCimbom
Transfer Nöbeti #10 2022 Yaz Arşiv
Emrah Yıldırım

Transfer Nöbeti #10 2022 Yaz Arşiv Sayfa 327

Emrah Yıldırım ·

Cevap
9,6K
Okunma
541,8K
Sayfa
327/479
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bonservissiz olmasının anlamı olması gerektiği diye bir kutsal emir yok nihayetinde. Oyuncu bonservissiz olduğunu biliyor, normalde atıyorum 10m civarı bonservis ederi olduğunu da biliyor. O yüzden de yüksek imza parası istiyor. Gayet ekonomik anlamda mantıklı bir süreç. Tabi pazarlık yapmasını bilirsen bonservis bekleyen takıma kıyasla daha biraz daha fazla düşürme şansın var ama oyuncunun da ona göre pazarlığı başlatması normal. Alıcı takımın da 8-10m bonservisle alacağı adamı 6-7m'a ve üstelik taksitle alabiliyorsa yine kardadır.

değildir işte

oyuncu senden net 5 milyon kazanıyor demektir ki bu adamı asla satamazsın

bunun üstünü kim verecek de adam gidecek

örnek verecek olursak

8 milyon bonservis 1,5 milyon maaş ile 4 senelik alınacak oyuncu bonservissiz 2 milyon maaşla 4 yıllık da 1.5 milyon imza parası alacak adamdan daha fazla dönüş ihtimali olan adamdır

Valla üstar orda ben etoboyu övmek için demedim, taylanın seviyesini belirtmek için dedim. Adam küme düşürcekti bizi daha ötesi kötüsü olamaz.

Ben senin demek istediğini anladım tabi. Ancak aynı Taylan 1 önceki sene de taş gibi oynadı, milli takıma neden alınmıyor diye sorgular hale gelmiştik ama fark neydi? Beklenti düşüktü, üzerindeki baskı azdı, kafası rahattı, şu an hatırlamıyorum ama belki etrafında onu biraz daha rahatlatan oyuncular vardı. E bir de form bu yani düşer, çıkar. O yüzden yedek olursa, kafasından şu kötü süreci bir atabilirse yine gerektiğinde katkı verebilir bile.

O yüzden Etebo veya Taylan hangisi iyi, hangisi kötü veya aralarındaki fark ne kadar kısmı çok önemli değil. İkisi de as 11 oyuncusu olmak için yetersiz. Taylan'dan iyi diye Etebo gibi biri gelirse yine hüsran olur. Diğer transferlerden verim alamayız ama net bir 6 numara alırsak, oyunumuz oturur, diğer oyunculardan katkı alırız, ritim buluruz, özgüven kazanırız, taraftar da havaya girer vs, ondan sonra 2 maç o 6 numara cezalı bile olsa Taylan girip sorunsuz idare edebilir. Bunlar hepsi birbirine bağlı şeyler. Beraber yükselirsin, beraber düşersin. 6 numara da bunun için çok kritik bir detay.

cok kafama yatmadı. o zaman da menajerlik sirketinin kurumlar vergisi odemesi gerekmeyecek mi ki oranı daha yuksek olmalı. bu menajerlik sirketleri adres olarak vergi cenneti ulkeleri falan mı gosteriyor?
Kurumlar vergisini Türkiye'de ödemiyor ama. Kendi ülkesindeki vergi kanununa tabi. Avusturya'da bu kapsamdaki vergi oranları nedir bilmiyorum tabi. Menajerlik şirketi babası üzerinden bireysel olarak gerçekleştiriliyor ise çok daha az bir oran olması kuvvetle muhtemel, en azından bizim ülkemize göre.

Haber dediğin böyle olur.

Evet bence de orada bir orta yol bulunmaya çalışılmalıydı. Önce özür dileyerek, kendi hatamız olduğunu kabullenmek lazımdı bir kere. Gönül almak için 1-2 jest de yapılırdı. Sonra da en kötü ihtimal yıllık 2,5m demiş önceki arkadaşımız, tamam ama bunu 3 yıl veririz ama 4 veya 5 sene kontrat yaparım gibi teklif de sunabilirdik. 6m yerine 7,5m'a biterdi iş. 1,5m zararla kapatırdık acemiliği. Bence yüksek ihtimal anlaşılırdı yine de. Sonra o 1,5m farkın en azından bir kısmını Cenk Ergün'e ödetir miydik ne yapardık orası ayrı :D
İşte yapılacak bir sürü şey var ama gel gör ki biz ne yapıyoruz. Köstebekler filan. Valla herkes çok sıkıldı alacaklarsa alsınlar almayacaklarsa erkenden istifa etsinler. Yoksa sonları Burak elmas gibi olcak.

ben alınan oyuncularda çok kötü bir süreç görmüyorum

gayet iyi isimler aldık ve ideal 11 için 2 hamle ihtiyacımız kaldı ve zamanımız var

benim endişem hoca

nasıl bir oyun oynayacağız onu merak ediyorum

değildir işte

oyuncu senden net 5 milyon kazanıyor demektir ki bu adamı asla satamazsın

bunun üstünü kim verecek de adam gidecek

örnek verecek olursak

8 milyon bonservis 1,5 milyon maaş ile 4 senelik alınacak oyuncu bonservissiz 2 milyon maaşla 4 yıllık da 1.5 milyon imza parası alacak adamdan daha fazla dönüş ihtimali olan adamdır

İmza parasının hangi şartlarda ödeneceği gibi ekstra detaylar olabilir. Kontrat bitmeden satılırsa ne olacak vs. Bunlar medyaya yansımasa bile konuşuluyordur muhtemelen. 8m bonservise baştan razıysan zaten adama seni satsam bile imza parası taksitlerini ödemeye devam edicem diye söz versen dahi aynı kapıya çıkar. Al senin kafandaki sorunu çözdüm bitti, gitsin diye ikna etme derdin kalmadı. Ki zaten oyuncunun gideceği yer istediği bir yerse o imza parasının bir kısmından feragat da eder, ya da atıyorum sende 2 yıl sözleşmesi kalmıştır, gittiği yer +2 veya +3 yıl daha veriyordur. Onu da düşünür. Satamazsın çok ezber bir laf yani kısacası. Bin türlü anlaşma zemini bulunur iyi bonservis vermeye razı alıcı çıktığı zaman zaten.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt