Sinan Yılmaz: Ziyechin Galatasaray'da 1 tane büyük maçı yokki damga vursun. Herkes United maçını söylüyor, bence o maç şampiyonlar ligindeki en kötü maçlardan biri Galatasaray için. Ndombelenin orta sahada oynadığı, 50 tane geçiş verilen, takım boyunun çok uzun olduğu, hiç öyle iyi pres yapılamayan saçma sapan bi maç. Buna rağmen saçma sapan yediği goller sayesinde berabere bitirilmiş hiç ölçü olmayacak bir maç. Orada ziyech iki tane kalenin ortasına sallanarak vurduğu 2 şut gol oldu.
O maç dışında da 1 tane bile büyük maçı yok Ziyechin. Ne Zaha'nın United deplasmanı gibi, ne de Trabzon deplasmanı gibi 1 tane maçı yok. Alanya'ya uzaktan gol atacak, Sivas'a uzaktan 1 tane gol atacak diye Ziyech'e verilen süre kimseye verilmedi bu takımda. Ve yine ölü gibi 1 Ziyech.
Uzaktan şut dediğimiz özellik ancak 1 oyuncunun bonusu olabilir. bir kanat oyuncusundan hız, dripling, takım oyunu, fizik kalite, çalışkanlık beklersin veya çok etkili bir driplingçi olmasını falan beklersin. Bunlardan hiçbiri yok, uzaktan şut var. Bekleniyor ki Ziyech kazanılsın.
@Emrah Duvar
@Emre Bari
@Cafer Güney
Ziyech zaten artık işler iyi gitmediği zaman sahaya atacağımız bir oyuncu durumuna geldi. Geçen sene ligin final dönemine yaklaştığımızda çoğu maçın ilk yarılarında işler istediğimiz gibi gitmemeye başladı Ziyech iş oraya geldikten sonra bir şutla, ceza sahasına gönderecği bir topla bu kilidi çözer diye sahada oldu
İşin sıkıntılı yanı şu sol kanatta oynayan Kerem ve Zaha iş oraya gelene kadar ciddi skor katkısı verdi ama final dönemine giderken cidden ortadan kayboldu ikisi de. Kerem ligde oynadığımız son 16 maçta 3 gol 1 asist ile oynadı Zaha son 17 lig maçında sadece 1 gol ile oynadı asisti yok zaten bu maçların 4 tanesinde oynamadı hiç
Geçen sene şampiyon olurken ligin finalinde doğru düzgün katkı alamadığımız 2 sol kanat oyuncumuzdan Kerem en son çıkıp Şubat ayındaki Antalya maçını aldı, Zaha en son Ocak ayındaki Trabzon maçını aldı. Aynı süreçte Mertens son lig 15 maçında 14 asist 6 gol, İcardi son 10 lig maçında 11 gol 3 asist ile oynamıştı, Ziyech ve Barış Alper de fena olmayan skor üretmişti aynı süreçte Barış Alper 5 gol 5 asist, Ziyech daha kısa 6 maçlık bir periyotta 4 gol 2 asist ile oynamıştı
Kerem de Zaha da bu konuda güven vermiyor bana ligin finaline giderken 37 yaşındaki Mertens, sakatlığın etkisinde İcardi, bir maç sağ bek bir maç sağ kanat bir maç sol kanat oynayan Barış Alper veya nerdeyse kadrodaki varlığı unutulan Ziyech öne çıkarken Kerem ve Zaha ciddi ciddi ortadan kayboldu
İşin açıkçası benim bu sezonla alakalı ilk beklentim Barış Alper sağ kanattan başka hiçbir yere kıpırdamasın artık diye bekliyordum hatta yaz boyunca Barış Alper in sağ kanatta olduğu renktaşlarımızın kadrolarını gördükçe de sık sık bunu tekrar ettim ama takım üretme konusunda sıkıntı yaşarken Ziyech in atacağı bir şut ceza sahasına göndereceği bir topla skoru değiştirmeye Zaha dan Kerem den filan çok daha yakın bir oyuncu