Transfer Nöbeti #10 | 2024 Yaz Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bu arada Muslera bunu hep yapıyor torrent i Tudor uda böyle yedi ama kimse farkında değil..
Torrenti kim yedi ya rezil baska bir baskanın rezil getirdigi adam icinde yedi falan demeyin Allah aşkına topun icadından haberi yok olmayan bir köylüydü nerede şimdi yenilen zat hangi köy de

berkan ve torreiranın sol koridora üst üste binmesi maç boyu futbolcuların hatasımı yoksa hocanınmı??

nasıl bir dizilimdi bu ya

sağ koridora aklınca sapbekden kaanı koymaya çalıştı 🙄

kaan 1 kere bile bindirmedi bu yüzden

üstüne üstlük topa bike sahip olamadık!

torreiranın berkan varken sola kayması nasıl bir garabetdir!
kaandan boeyden istediğini istemesi nasıl bir akıl tutulmasıdır!

kaanın ortaya kayması yüzünden
nelson ve immobile ilk yarıda 5-6 kere baş başa kaldı sağ kanatda!

abi bu nasıl bir oyun okumadır!

kafasında bir sistem tutturmuş
bu sisteme uygun topçular varmı yok u umurunda değil adamın!

koca ancelotti bile realde futbolcuya dayalı sistem oluşturdu ya

sen nasıl böyle hatalar yapıyorsun!

ikinci yarı bunu füzelteyim derken bu seferde sol bölgeyi boş bırsktı ikinci golde orada ki boşlukdan geldi 🙄

bakın bırakın oyuncu değişikliklerini

net taktik hataı yapıyor bu adam
öyle böyle değil hatta!

- Bence şu maçtan sonra gönderelim satalım denecek ilk adam Nelsson. Tabi hala tatilde takılan Davinson'un döneceği kesinse. Yani biraz tatil yapmasına izin vermek normaldi de, artık gelmiş olması lazımdı bu adamın. Aynı finalde oynayan Enzo Fernandez bugün Chelsea hazırlık maçında sahadaymış mesela.
Davinson döndü zaten. Bugün de yedekler arasındaydı.

Illa bunu oynamak zorundamıyiz peki bir boey mi ve onun orta saha versiyonunu bulmak mı kolay oyunu değismek mi? Bu bir yasa degil elindeki malzemeye gore oyun kurarsın bizde de boey gitti bu oyun bitti onla bile avrupada olmuyordu ama şimdi ligte bile bitti karagumruk bile bu oyununu kirip bir suru pozisyon bulabilir hale geldi

Ben hoca onu oynamak istiyor ve seviyor diye söylüyorum. Bana kalsa son 10 dakikaya 3-0 geride girsek üçten az orta sahayla oynamam hiçbir maçı... Ama sistem buysa ona göre topçu alınmalı ve özellikle eldeki topçularla uyumlu oyuncular alınmalı...

Çoğu maçta gayet iyi durdu Ndombele, Oliveira, Torreira, Demirbay orta sahasıyla 3 kulvara başlarsan Torreira-Kaan ile bu bile inanılmaz futboldu.

Yorulduğun dakika içeri atabileceğin yedek kulübesinde 1 tane güvenebileceğin adam yokken bu kadar olurdu.

Farklı oynayabilir miydik oyunu soğutabilir miydik bunlar olabilirdi ama oynadığımız oyun her türlü saygıyı hak etmişti.

Yoksa Bayern gibi bir takım Boey'e 30 m euro filan vermezdi.

Hangi istatistiğe göre iyi durmuşuz? Uçup kaçtığımız ilk yarıdan 5 atacağımız Kopenhag maçında bile 90 dakikada 1,06 xg üretmişiz. Hayal aleminde yaşamaya gerek yok. Onana olmasa grubu sonuncu bitirecektik. Okan hoca da insan hataları olabilir. Bunu kabul etmek bu kadar zor olmamalı.

Hangi istatistiğe göre iyi durmuşuz? Uçup kaçtığımız ilk yarıdan 5 atacağımız Kopenhag maçında bile 90 dakikada 1,06 xg üretmişiz. Hayal aleminde yaşamaya gerek yok. Onana olmasa grubu sonuncu bitirecektik. Okan hoca da insan hataları olabilir. Bunu kabul etmek bu kadar zor olmamalı.
Kötüye kötü dedim zaten Kopenhag dep, Manchester iç saha hatta Prag maçlarında beksiz olsak bile kötüydük çok pozisyon verdik ilk maçtan elenebilirdik.

Ama Kopenhag iç sahadaki pozisyonlarda vuruş olmadığı için xG'ye yansımıyor tekrardan 35 dakikalık ilk golü yiyene kadar ki süreci izlemenizi tavsiye ediyorum belli ki unutmuşsunuz.

Biz eğer aynı sistemi oynamaya devam edeceksek Torreira'nın yanındaki adamın...

- Hayvan gibi pres yapabilmesi. Alanındaki rakibe devamlı ama devamlı yakın durması, döndürmemesi ve ısırarak oynaması (tabi bunu yaparken aklını da kullanması gereksiz faul yapmaması)
- Pres kırıldığında hayvan gibi geri ve doğru bölgeye koşabilmesi, doğru adam paylaşımı yapabilmesi
- Özellikle kendi tarafındaki bek ileride yakalandığında onun alanını zamanında kapatabilmesi
- İkili mücadele kazanma oranının yüksek olması, fiziken kolay yenilmemesi.
- Yılmaması, kolay yorulmaması, maç içinde geri adım atmaması

şarttır. Başka şeyler de yapması lazım onlar ayrı ama bunları yapması kesinlikle olmazsa olmaz. Bunları düzenli, istikrarlı, devamlı yapamayacak oyuncunun bu taktikte o pozisyonda işi yok. Yani orada oynatmak için Kevin De Bruyne'yi bedava da alsak yanlış ve kötü transfer olur.
Bugün bunu net bir şekilde gördük :)

Torrenti kim yedi ya rezil baska bir baskanın rezil getirdigi adam icinde yedi falan demeyin Allah aşkına topun icadından haberi yok olmayan bir köylüydü nerede şimdi yenilen zat hangi köy de
Evet köylü olabilir kabul bugunku kadro ona verilmedi nasıl oynatirdi merak ediyorum.Casper cicaldau ile neredeyse Barcelona nin içinden geçiyordu..

Ben hoca onu oynamak istiyor ve seviyor diye söylüyorum. Bana kalsa son 10 dakikaya 3-0 geride girsek üçten az orta sahayla oynamam hiçbir maçı... Ama sistem buysa ona göre topçu alınmalı ve özellikle eldeki topçularla uyumlu oyuncular alınmalı...
Rtaş sisteme uyabilecek çokta topcu yok yani açikcası iste söylenenlere gore konusuyorum bizle adı gecen. Bissaka uyardı sagbek olarak ama alınamadı orta sahada ise tominay belki 2li orta sahada geri ileri tum saha kosabilirdi. Oyle bir oyun oynuyoruz ki neredeyse sahada ki 11 kişiden 8 i falan hem geriye , hem ileriye çok hızli gidip, gelmeli fizik olarak yorulmamalılar top kapma ,defansif açıdan çok iyi olmalilar , ama teknikte olmaları gerek. Çunku sadece koşmayla gol atamazsın. Bu sistem baştan kokuyor bu takımın bunu oynayacak gücü yok bu net bence.

xG o kadar da güvenilir bir istatistik değil. Karşı karşıya adam şut atmak yerine yanındakine pas deneyip kaptırsa veya kaleciye çalım deneyip kaptırsa xG geçmiyor istatistiğe veya xG kriterleri zaman zaman şut atsan da pozisyonun netliğini tam yansıtmıyor. Yani o maçların bazılarında gayet net pozisyonları değerlendirsek oyunun ivmesi bize dönebilirdi. Ha belli dakikadan sonra düştüğümüz ve düzeltmemiz gereken şeyler olduğu doğru. Onları konuşuyoruz zaten ayrıca.

Rtaş sisteme uyabilecek çokta topcu yok yani açikcası iste söylenenlere gore konusuyorum bizle adı gecen. Bissaka uyardı sagbek olarak ama alınamadı orta sahada ise tominay belki 2li orta sahada geri ileri tum saha kosabilirdi. Oyle bir oyun oynuyoruz ki neredeyse sahada ki 11 kişiden 8 i falan hem geriye , hem ileriye çok hızli gidip, gelmeli fizik olarak yorulmamalılar top kapma ,defansif açıdan çok iyi olmalilar , ama teknikte olmaları gerek. Çunku sadece koşmayla gol atamazsın. Bu sistem baştan kokuyor bu takımın bunu oynayacak gücü yok bu net bence.

Havuz elbette daralıyor da... 2 topçuya nerdeyse 30m ödeyecek paran varsa bir şekilde bulur alırsın ama her alternatifin beş benzemez topçularsa o zaman alamazsın tabi... Listende bir mevki için 5 adam varsa beşi de benzer nitelikte OLMAK ZORUNDA. Onun için de scout ekibinin 2 senedir sadece ve sadece o nitelikte adamları bulmak için uganda amatör kümeye kadar izlemiş ve çalışmış olması lazım tabi...

Bu takımın en büyük hatası 22/23 sezonu prime Kerem performansı varken Icardi ile uyumu giderek artarken 23/24'e süper giriş yapmış Kerem varken Zaha'yı sola monte edip Kerem'i 10 kaydırıp tüm ayarlarını bozmasıdır.

Hocada hatalıdır yönetimde hatalıdır kim istedi kim istemedi bilmiyorum ama oynatan da alanda herkes hatalıdır bu kadar plansızlıklık işbilmemezlik olmaz en iyi olduğun mevkilerden birini resmen kendi kendimize imha ettik.

Zaha'yı alana kadar Oliveira yerine 1 tane adam akıllı oyuncu bir orta saha alınsa belki bambaşka durumda olacaktık.

bu konuyu en çok eleştiren belki benim ama yine de galatasarayın mevcut takımı bjknin mevcut takımına burak 5 yemeyi yenilecek takım değil

bugün baştan sona hocaya yazar

bu konuyu en çok eleştiren belki benim ama yine de galatasarayın mevcut takımı bjknin mevcut takımına burak 5 yemeyi yenilecek takım değil

bugün baştan sona hocaya yazar
Bugün sadece hocaya yazmam kulüp başkanından kulüp iletişim sözcüsüne oradan Okan hocaya oradan takıma hepsine yazıyorum.

Benim anlamadığım bugünkü sonucu neden 1 kişiye yazıyoruz.

Transferleri yetiştiremeyen yönetim
İletişimde sıçıp batıran yönetim
Okan hocanın orta sahayı boşaltması
Nelsson'un sıçıp sıvaması
Takımın varlık dahi gösterememesi.
Mertens'in hocaya sallaması
Hocanın Zaha'ya sallaması

Havuz elbette daralıyor da... 2 topçuya nerdeyse 30m ödeyecek paran varsa bir şekilde bulur alırsın ama her alternatifin beş benzemez topçularsa o zaman alamazsın tabi... Listende bir mevki için 5 adam varsa beşi de benzer nitelikte OLMAK ZORUNDA. Onun için de scout ekibinin 2 senedir sadece ve sadece o nitelikte adamları bulmak için uganda amatör kümeye kadar izlemiş ve çalışmış olması lazım tabi...
Açikcasi scoutların çok berbat oldugunu dusunmemekle beraber ugandanin bir yerindeki bir cevheri gorecek ve arastiracak kadar iyide oldugunu sanmıyorum. 30 milyon butce ile rezil olmalarıni 2 aydır yaziyoruz zaten o yonetimin ve dursunun net beceriksizligi. Ama mesela hocanin da var yeni alınan adam mesela 2 linin dinamik yirtici ve teknik 8 i olamaz izlemedim adami ama o heriften bir top kapma ve geriye donusde gecis durdurma sihirbazlıgı olmayacagı ortada gün gibi degil yani ama 20 kusur m parayla alındı. Hem deli gibi bir oyun istiyor degismiyor hemde ustune adam aldırıp duruyor yanlıs yanlıs. 3 sene oldu

Bugün sadece hocaya yazmam kulüp başkanından kulüp iletişim sözcüsüne oradan Okan hocaya oradan takıma hepsine yazıyorum.

Benim anlamadığım bugünkü sonucu neden 1 kişiye yazıyoruz.

Transferleri yetiştiremeyen yönetim
İletişimde sıçıp batıran yönetim
Okan hocanın orta sahayı boşaltması
Nelsson'un sıçıp sıvaması
Takımın varlık dahi gösterememesi.

maç 2-0 bitse belki bir nebze diğerlerini de eklerim ama 5-0 bitti

ayrıca bizim 1 oyuncu beklediğimiz yerde bjk 3ü savunma olmak üzere 5 transfer bekliyor

oyuncu gecikti ile açıklanmaz bugün

ya da zaha yanlıştı ziyech yanlıştı bugünün izahı olmaz

icardi neden hep stoperlerin kucağında bitiriyor maçı

kiloyu vermiş de ee nolmuş fizik aynı ayakta duramıyor çalışmasıyla falan alakası yokmuş demek ki bunun

10 milyon euro maaş alıyorsan fiziğine dikkat edip fit olmak zorundasın arkadaş, bu kulübü bu kadar çiftliğe çeviremez kimse

Bu takımın en büyük hatası 22/23 sezonu prime Kerem performansı varken Icardi ile uyumu giderek artarken 23/24'e süper giriş yapmış Kerem varken Zaha'yı sola monte edip Kerem'i 10 kaydırıp tüm ayarlarını bozmasıdır.

Hocada hatalıdır yönetimde hatalıdır kim istedi kim istemedi bilmiyorum ama oynatan da alanda herkes hatalıdır bu kadar plansızlıklık işbilmemezlik olmaz en iyi olduğun mevkilerden birini resmen kendi kendimize imha ettik.

Zaha'yı alana kadar Oliveira yerine 1 tane adam akıllı oyuncu bir orta saha alınsa belki bambaşka durumda olacaktık.

Bunu söylediğimiz zaman kötü oluyorduk. Yanlış anlaşılmasın Zaha transferinde elbette bir miktar sevindirik olduk ama biz ondan farklı yararlanacağımızı umuyorduk veya Kerem'le dönüşümlü olur diye düşünüyorduk. Üstüne Ndbombele değil düzgün tempolu bir orta saha gelir diyorduk olmadı, Rashica bekliyorduk Ziyech oldu... Üstüne Boey gitti... derken Zaha hepten sırıtır oldu...

Taş gibi bir orta saha kursaydık, Boey yerini doldurabilmiş olsaydık (Jelert'i daha oynatmadığımız için diyorum) Zaha belki bu kadar sırıtmazdı yine...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt