Transfer Nöbeti #10 | 2024 Yaz Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Avrupa’da oynamıyoruzun nesi hikaye, haftada 2 maç yapmakla haftada 3 maç yapmak aynı şey değil. Birinde her maç arasına 1 hafta diğerinde 3 gün koyuyorsun.

İşin motivasyon boyutuna ise hiç girmiyorum.
Yinede daha oturaklı bir oyun planımız vardı sezon boyu rakiplerin bizim kaleye yaklaşabildiklerini çok hatırlamıyorum.

Geçen sene çok defa Muslera ipten aldı 2014/15 sezonuyla beraber kariyer sezonu sayesinde şampiyonluğa tutunduk.

Hatay macinin da bir önemi yok cünkü hoca ona en basindan bu yana ön yargili olan insanlarin eline konusacak malzeme verdi

Hatay’i yendiginde gücü hatay’a yetiyor,getirin ordan hatayspor’u hoca show yapacak diyecekler

Puan kaybinda ise hoca degil,birseysel yetenekler ile geldi basarilar bla bla bla

Olm sen nasıl bir ruh hastasısın yaw

Önyargı diyosun dün kendin sezonu kapattığımızı okanın bu işle başa çıkmasının çok zor olduğunu söyledin ahaha önyargıyla suçlayana bak

Dün yazdığım mesajların hiçbirine cevap bile verememişsin saddam gibi saklanıp arada bi kafanı çıkarmışsın

Yinede daha oturaklı bir oyun planımız vardı sezon boyu rakiplerin bizim kaleye yaklaşabildiklerini çok hatırlamıyorum.

Geçen sene çok defa Muslera ipten aldı 2014/15 sezonuyla beraber kariyer sezonu sayesinde şampiyonluğa tutunduk.
14 maçlık seride bile bir ton zor maç var, çoğu tek fark. İstanbulspor’a bile iç sahada puan veriyordun Okan olmasa.

Konya deplasmanında yine orta sahayı boşaltmıştı yenilmiştik.

Tek tek sayarsam bir ton falso var o sezonda, sadece fenere karşı derbilerde çok üstündük, net fark o. Onun dışında bu sene nisan sonrası kurduğumuz üstünlüğü o dönem hiç kuramamıştık.

O takım bir de Avrupa oynasa dağılırdı.

Ziyech oyun sistemine uygun değilse neden sezon başı yeniden sözleşme imzalandı?
2 yıl önce Okan Hocayı en çok isteyen birisi olarak söylüyorum 1.5 senedir Zaha ve Ziyech'den yararlanamıyorsa onlara göre sistem yaratamıyorsa teknik direktörün hatasıdır.
Dubois eğer dünkü maçta sağ bekte oynamıyorsa kadroda tutmayacaksın.

cidden o kadar üzüldünüz mü ya
Nasıl olduysa bjk li bir grupla maçı izledim. Maç 2-0'ken bile korkuyorlardı. Hatta bir tanesi 4-0 olunca ağlamaya başladı. O kadar inanamıyorladı ki düşün yani. 5'ten sonra edeplerini bozdular. İçlerindeki çirkeflik ortaya çıktı. Ben de sus pus morarmış halde sabırla duruyordum ama içim içimi kemiriyor. Ta ki fetosaraya şöyle böyle koyduk vs diyene kadar. Orada müdahale ettim artık. Daldım dalacam adamlara o noktaya geldi durum. Bu yaştan sonra böyle bir durum yaşadığım için üzgünüm ve kızgınım.

topyekun analizler için biraz yanlış bir gün sanki

transferler, planlamalar, yönetimdi hocaydı bugün değil kazanırken de konuşulmalı

ama dün yaşanan rezaletin bu konularla alakası yüzde 1 bile değildir

bjk çok planlı mı transferler yapıyor sanki de 5 yedik

dün maç önü konuşmaları, lakayıt tavrı ile başlayıp maça taktik hazırlık ve maç içi müdahaleleri ile tamamen hocaya yazar

bu takımı bırakıyorum
BB1B0711-98CA-4392-8ED4-68E1FC5AFE75.webp

Zaha, Ziyech, Mertens hattını taşımak için 2 orta saha önerim var.

Camavinga ve Tchouameni'yi alalım böylelikle Zaha ve Ziyech göndermek zorunda kalmayız biraz tuzlu olur ama en azından sistemi oturturuz.
En basitinden 4-2-3-1 yerine 4-3-3 e dönüp kale önu etkinliklerini arttırsak nasıl olur sol iç 8 ve sag ic 8 ve arkalarında ki boşlukları kapatma uğrasında olur torreira ile beraber onlarda kale önü etkinliklerini arttırır. Böyle yapınca birisi vini jr digeri Bernando silva olacak demiyorum bu arada daha iyi oynanabilir diyorum sadece.

Mevzu 4-3-3, 4-2-3-1 mevzusu da değil bu arada. Yarın bi orta saha da gelse, skor ve oyun istenildiği gibi gitmediği an yine orta sahayı boşaltıp forvet alacak.
Ayrıca bizim oyun anlayışı bile denemeyecek şeyimiz zaten futbolun temel prensibi olan saha parsellemesini karşılamıyor. Analiz etmek için görüntü arasak 50 tane sekans buluruz bunla alakalı, sadece dünki maçtan. Bekler ilerde beklerken, orta sahalar ilerde beklerken, kanat oyuncuları ilerde beklerken biz defanstan nasıl top çıkarmayı düşünüyoruz mesela? Apo'nun dan dun ileriye uzun vurduğu ya da elli defa topu dürtüp en sonunda rakibe topu kaybettiği sekanslarla mı set oyunu kuracağız? Ya da topu kaybettiğimizde Torreira'nın 4'e 1'leri ile defans yapmaya çalışmasıyla mı geçişleri engelleyeceğiz? Ya da BAY haricinde kanattaki hiç kimse çizgisini savunmazken nasıl kanattan gelen akınları durduracağız? Önce bunları tartışalım. Böyle bir futbol anlayışı yok, bu bir futbol anlayışı değil. Set hücumu yapamayan, oyunu soğutmayı bilmeyen, 11 kişi defansa gömüldüğü halde yine de 10 metre boşluk bırakan bu takımın defansif kalitesi 37 yaşındaki Mertens'in ön alan presine kalmışken hala oyuncu bazında değerlendirme yapılıyor. Yarın 2. bir orta saha gelse bile yine benzer görüntüler olacak.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt