Transfer Nöbeti #10 | 2024 Yaz Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Sol bek için Arnavutluk milli takımında oynayan genç bir sol bek vardı o olmaz mı? Avrupa şampiyonasında övülmüştü sanırım.

Mario Mitaj /Yaş 20/ Takım: Lok. Moskova

Moskova 3'e almış 22/23 sezonunda. 2027'e kadar kontratı var.

Rusya'dan transfer yapmak çok zor oluyor ya..ama doğru AS turnuvasında iyi oynamıştı.

İlgi duymuşus oyuncuya bu transfer döneminde (21.06)

@NicoSchira
#Brest and #Galatasaray are monitoring #LokomotivMoscow’s left fullback Mario #Mitaj (born in 2003)

Mertens hem oynar hem T.D. yapar, Ryan Giggs gibi.

Zaten Mertens ve Okan Hocanın aralarındaki yaş farkı çok değil :S
Takıma taktik vermek Zaha'nın görevi olduğundan dolay o çıkar diye düşünmüştüm rengdaş.

Chelsea oyuncuda göndermiyor galiba.Biraz daha zorlarsa 1 bölük adam çıkar.Mıntika temizliğide yaptirsinlar o kadar adam boş durmasin.

Sorun takım planlamasında.
Hoca ilk sezonda Konya maçında Gomis-İcardi yaparak orta sahayı boşaltıp forveti çiftlemişti ve hatasını kabul edip bir daha da denememişti ama Gomis oynamayınca kazan kaldırdı, sezon sonunda da gitti.

Yine devre arasında Zaniolo geldi, birkaç maç sonra sisteme uymadığı anlaşılınca Rasica'ya döndü, Zaniolo sezon sonunda Türkiye'de oynamak istemiyorum dedi ve gitti.

Geçen sezon Zaha oynasın diye Kerem'i yerinden edip 10 numaraya koydu ama yine hatasından dönüp Mertens ile sezonu tamamladı. Zaha'dan takım arkadaşlarına, Kerem'den de taraftara triple karşılık geldi. İkisi de zoraki devam ediyor şu anda.

Debues ilk Kayseri maçinda oyundan alındı, şu şişesi fırlattı kenarda ve gönderildi. Şimdi geri geldi ve gidecek.

Oliviera devre arasında Okan Hoca ile tartıştı, şimdi var ama gönderilemiyor...

Nelson tepki için bacak bacak üstünde hocayı karşılıyor.

Bunlar basına yansıyanlar. İçerde daha bilmediğimiz neler yaşanıyor. Çift forvete dönmek sonuç. Belli ki o gün oyundan çıkması gereken İcardi ve Ziyech'ti. Ama takım uyumunu bozmak istemeyen Mertens, Kerem tercih edildi.Sonrası daha fecaat, takımın en iyi iki ismi Berkan ve Torera çıktı Daha, Demirbay ve Yunus girdi. Sebep:Yunus gitmek istiyorum diyor, Zaha zaten tripli, Demirbay da maça çıkmadan röportaj verip ben yabancı olsam hoca oynatır demeye getiriyor. Taktiksel hiçbir hamle yok burada, hepsi sezon başı hava bozulmasın sonra zaten geçmiş sezonlar gibi ben toparlarım öz güveni yapılmış hamleler.

Sonuç, bu oyuncuları kim aldı, kim gönderemiyor, kim planlama yaptı? Kim idare edecek dersen Okan Hoca zaten 2 senedir yapıyor, şimdi yanında Erdem Timur da yokken daha sağlam basıyor ki şampiyon hoca olmasına rağmen. E çıkıp basına da söylüyor şimdi Zaha, Ziyecht olmuyor vs. diye. Aksiyon alacak kim?.. Hoca arkasında güç görse operasyon yapacak, elinde bütçe olsa istediği genç, mücadeleci isimleri alacak (Jelert, Sara doğru hamleler.) ama sağ-sol beksiz Avrupa macerası, orta sahasız sezonlardan sonra elindekilerin bile yeri dolmayacağını gördüğü için strateji yapıyor. Kaldı ki herkes 3'lü orta isterken kulübede lisansında orta saha yazan tek ismi var, onu da almış oyuna. Prag'dan elenmek de hayırlı idi, bugün böyle bir tokat yemek de. Lakin ders alabilene.Aldıysal zaten orta saha alırız, kenardaki problemli tiplerden kurtuluruz. (Ziyech, Zaha, Oliviera, Debues vs.)
Bu baştan aşağıya yanlış bir şey zaten. Onun canı sıkılmasın, bunun canı sıkılmasın diye iş mi olur yav. TD'lik zaten sadece teknik-taktik işi değil. Oyuncuları da idare etme işi. Ama bu yöntem doğru değil. Madem Zaha'yı oynatacak bir şablonun yok halihazırda, ben onu istemiyorum de mesela. Alalım da sonrasına sonra bakarız diye bir şey olamaz yani. Zaha mesela FB'ye geliyor dendiğinde çok iyi oyuncu ama Kerem varken nerede oynatacağız diye 50 kişi burda yazdı. Çözümü maç başına 25 top kaybı ile oynayan Kerem'i 10 numara oynatmakmış. E da olmadı. Olmazdı da zaten. 50 kere yazıldı burada. Yani baştan aşağıya her şey yanış zaten. Rashica olmayınca Ziyech alınması mesela. İnanılmaz 2 farklı adam. Alınmadan önce bu adam bana uygun değil diyeceksin ama kim önerilse onay veriyor zaten. Sonra bu oyuncu bize uygun değil vs oluyor. Yeni mi anlaşıldı yani bize uygun olmadığı. Zaha/Ziyech/Demirbay alındığında herkes farklı bir formasyana geçeceğiz zannetmişti mesela. Kesin 4-3-3 ile daha oturaklı bir set oyunu geliyor dedik. Adam gitti Rashica ile oynadığı şeyi Ziyech ve Zaha ile oynamaya çalıştı.
Zaten ısrarla aldırdığı hiçbir oyuncudan da zerre fayda gelmedi. Seferovic, Oliveira, Dubua, Angelino, alamadığımız Joa Pedro filan. Önde şok pres oynatan takım sol bek olarak Angelino ister mi? Normalde istememesi lazım mesela, adamın defansif olarak zaaf yaratacağı çok bariz.
Nerden bakarsan bak olaya, elinde kalan bir süreç var.

Erden timur bu yönetimle asla calismaz bu yüzden ikna etmek zor

Takimla ilgilenecek bir futbol direktörü lazim

Man city de bile var Txiki Begiristain mesela

Takimlari bir fabrika gibi düsünün,sorun yasadiginizda fabrika’nin sahibi veya onun sag kolu ile iletisime gecmiyorsunuz gecemezsiniz de

Erden timur ayrildiginda bunu defalarca yazdim,transfer den ziyade bizi etkileyecek durum aile ortami ve uyum

Saha ici hoca’ya ait,saha disi ise futbol dan sorumlu olan yöneticiye yani 2 sezon erden timur’un göreviydi bu

Bu yüzden avrupa kulupleri ile yarisamiyoruz cünkü adamlarda kurulu bir düzen var,ben pep’in veya inzaghi’nin saha disi yönetimsel problemler ile ugrastigini düsünmüyorum

Sen yönetim olarak bu rahatligi hoca’na sagla ki basari gelsin bunu iki yil üst üste gördük

Gecen sezon nelsson milli takim kampinda bizde yedek kaldigi icin erden timur ve hoca’ya sallarken tekrar ilk 11 oyuncusu oldu,babasinin hayrina olmadi bu isler erden timur futbol dan sorumlu yönetici olarak bu süreci dogru yönettigi icin oldu ve hoca da oyuncunun hakkini verdi adaletli davrandi ve formasina tekrar kavustu

Ziyech’in ben parami alamiyorum bu yüzden kopenhag deplasmanina gitmem dedigi sürec ile erden timur’un küstürüldügü ve el cektirildigi dönem ayni
Sorunlu oyuncu sayısını da artıran Erdem Timur'du ama bu sorunları maddi manevi gücüyle çözüp hocaya imkan sağlıyordu. Normal bir takıma bu kadar sorunlu, yaşlı ve ağır kontratlı oyuncu bulunmaz. Zaten vazgeçilmez İcardi var. Bu sayı artarsa takım herkesi taşıyamaz. Barış Alper, Rasica gibi işini yapan, görev adamı ve asker oyuncu da lazım. O yüzden eldeki sorunlu oyunculardan çıkıp Jelert, Sara gibi profilde devam etmek lazım.

Sorun takım planlamasında.
Hoca ilk sezonda Konya maçında Gomis-İcardi yaparak orta sahayı boşaltıp forveti çiftlemişti ve hatasını kabul edip bir daha da denememişti ama Gomis oynamayınca kazan kaldırdı, sezon sonunda da gitti.

Yine devre arasında Zaniolo geldi, birkaç maç sonra sisteme uymadığı anlaşılınca Rasica'ya döndü, Zaniolo sezon sonunda Türkiye'de oynamak istemiyorum dedi ve gitti.

Geçen sezon Zaha oynasın diye Kerem'i yerinden edip 10 numaraya koydu ama yine hatasından dönüp Mertens ile sezonu tamamladı. Zaha'dan takım arkadaşlarına, Kerem'den de taraftara triple karşılık geldi. İkisi de zoraki devam ediyor şu anda.

Debues ilk Kayseri maçinda oyundan alındı, şu şişesi fırlattı kenarda ve gönderildi. Şimdi geri geldi ve gidecek.

Oliviera devre arasında Okan Hoca ile tartıştı, şimdi var ama gönderilemiyor...

Nelson tepki için bacak bacak üstünde hocayı karşılıyor.

Bunlar basına yansıyanlar. İçerde daha bilmediğimiz neler yaşanıyor. Çift forvete dönmek sonuç. Belli ki o gün oyundan çıkması gereken İcardi ve Ziyech'ti. Ama takım uyumunu bozmak istemeyen Mertens, Kerem tercih edildi.Sonrası daha fecaat, takımın en iyi iki ismi Berkan ve Torera çıktı Daha, Demirbay ve Yunus girdi. Sebep:Yunus gitmek istiyorum diyor, Zaha zaten tripli, Demirbay da maça çıkmadan röportaj verip ben yabancı olsam hoca oynatır demeye getiriyor. Taktiksel hiçbir hamle yok burada, hepsi sezon başı hava bozulmasın sonra zaten geçmiş sezonlar gibi ben toparlarım öz güveni yapılmış hamleler.

Sonuç, bu oyuncuları kim aldı, kim gönderemiyor, kim planlama yaptı? Kim idare edecek dersen Okan Hoca zaten 2 senedir yapıyor, şimdi yanında Erdem Timur da yokken daha sağlam basıyor ki şampiyon hoca olmasına rağmen. E çıkıp basına da söylüyor şimdi Zaha, Ziyecht olmuyor vs. diye. Aksiyon alacak kim?.. Hoca arkasında güç görse operasyon yapacak, elinde bütçe olsa istediği genç, mücadeleci isimleri alacak (Jelert, Sara doğru hamleler.) ama sağ-sol beksiz Avrupa macerası, orta sahasız sezonlardan sonra elindekilerin bile yeri dolmayacağını gördüğü için strateji yapıyor. Kaldı ki herkes 3'lü orta isterken kulübede lisansında orta saha yazan tek ismi var, onu da almış oyuna. Prag'dan elenmek de hayırlı idi, bugün böyle bir tokat yemek de. Lakin ders alabilene.Aldıysal zaten orta saha alırız, kenardaki problemli tiplerden kurtuluruz. (Ziyech, Zaha, Oliviera, Debues vs.)
Çok isabetli bir tespit ama hoca da çok ders almıyor gibi

Haaland ile ilgilendin de noldu alabildin mi?
Sadece gelmiş oyuncular üzerinden yorum yapmışsın. Alamadığımız veya burayi şeyine takmayan kaç tane topçu vardir listede. Twitterdaki sen ben gibi adamlar bile 10 gün düzenli izlemeyle hemen scout gibi oyuncu paylaşıyor mesleği bu işi yapanlar mi bulamayacak
Milyonda 1 olacak şeyler bunlar. Kaldı ki zaten Haaland'ın istendiği dönem bile 50 tane takım onu izliyormuş. Bizzat herifi izlemeye giden Necati'nin açıklaması bu. Antiparantez olarak örnek verdiğin örnekte bile geç kalmışız ama bir şekilde yine Allah yüzümüze bakacakken bu sefer parasızlıktan olmamış.

Diğer bir sıkıntı ise zaten dediğim gibi, mesleği bu olan adamların bu işten anladığını ben düşünmüyorum. Zaten her mesleği o olan o işten iyi anlıyor diye bir genelleme de yapılamaz. Hele hele TR'de, aksini düşünmek için 50 tane sebep var.

Yanlız transfer fiyatları acayip yükseldi. En düşük rakamlar bile 7-8 milyon Euro lardan başlıyor. Bir tık iyisi olsun dersen 15 20 milyon Euroları görmek gerekiyor. Sanki burada da tüik enflasyonu var gibi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt