Taner Selman
Büyük Kaptan
- 18 Ağustos 2017
- 21.277
- 18.440
- 1.338
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
O hesap yanıltıcı olur o yüzden
Messi Demirbay diyeceksiniz bundan sonra.
Erden Timur sponsorluk için 50 milyonun üzerine çıkarız dedi. Başkan bu sene hedef 50 dediğinde Garanti Bankası var neredeyse kesin ama henüz açıklanmayan, transfer duyurusunda ana sponsorlardan gösterilen Arma Global var yine açıklanmayan muhtemelen Socios ile bir sözleşme uzatma olabilir. Nike'ın verdiği 7 milyonu da katmak lazım sanırım. Bir de bu sene başlayan futbolcuların maaş vergilerinin geri iade kısmı var o da önemli bence.Şu an daha çok sponsoru ve parayı buraya çekmek adına bu hamleleri yapmaya çalışıyoruz ama ortada alınan bir finansal risk de mevcut.
RAMS-213.600.000 TL (7.2 Milyon Euro)
SİXT-195.000.000 (6.6 Milyon Euro)
SOCAR-5 Milyon Euro
Medicana-1.1 Milyon Euro
Şu an 20 Milyon Euro'ya yakın bir sponsorluk aldık.
GKN Kargo vb. yeni sponsorlar ile birlikte 22-25 bandına doğru en az gidecektir.
Ama harcadığımız da yıllık ücret bazında geri dönülebilir noktada olması lazım.
YABANCILAR: 33.735.000 EURO + Kerem Demirbay (**1.500.000 Euro)
Mauro İcardi-6.000.000
Wilfried Zaha-4.350.000
Mertens-2.900.000
Torreira-2.750.000
Zaniolo-2.750.000
Oliveira-2.750.000
Muslera-2.500.000
Angelino-2.300.000
Dubois-1.800.000
Bakambu-1.500.000
Nelsson-1.300.000
Mitsjo-975.000
Yusuf-750.000
Morutan-630.000
Boey-480.000
YERLİLER: 124.300.000 TL (4.180.000 Euro + Günay)
Kerem-25.000.000 TL
Halil-20.000.000 TL
Abdulkerim-19.550.000 TL
Kaan-19.000.000 TL
Yunus-15.000.000 TL
Barış-10.000.000 TL
Berkan-8.000.000 TL
Kazımcan-6.750.000 TL
Emin-1.000.000 TL
Günay-??? (15.000.000 TL civarı olacaktır maaşı)
Demirbay-??? (Euro üzerinden alır muhtemelen)
vb. toplam yaklaşık 40 Milyon Euro maaş giderimiz var şu an.
GİDECEKLER (1.950.000 Euro + 20.750.000 TL= 2.650.000 Euro)
Luyindama-1.050.000 Euro
Cicaldau-900.000 Euro (maaşı Konya'dan)
Emre Kılınç-9.000.000 TL
Batuhan-1.000.000 TL
Alparslan-5.500.00 TL
Oğulcan-5.250.000 TL
Dönem sonu geldiğinde muhtemelen 45 Milyon Euro gibi bir tablo karşımızda olacak üç aşağı beş yukarı.
Bunun yaklaşık yarısı sponsorlardan gelecek.
Lig şampiyonluğunun (6.500.000 Euro) ettiği ortamda Avrupa'da başarı gelmezse her sene 15 Milyon Euro zarar demek bu seviye bile o kadar sponsorluğa rağmen.
O yüzden ayaklar yere basmalı. Gedik biraz olsun kapatıldı zira geçen sene 35.000.000 Euro zarar yazdık. En azından bu şu an 15.000.000 Euro seviyesine düşecek en kötü durumda. Ama kurun artışı endişe verici. Maliyetler arasında gedik artıyor günden güne.
CL'de katılım en önemli gündem olmalı şu an. Lig şampiyonluğu önemli çünkü o gelire açılan kapı.
Ramos konusunda yapilan bazi yorumlar
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Florya inşaatları yapildiginda o kadar para geliyorBunlar için çok para lazım yanlız bi 100m dolar kadar en az.O parayı nerden bulacağız pek kestiremiyorum.
Benziyormu?Demirbayin stili mataya benzemiyor mu
Keremburgazi acaba maas vergilerinden yapabiliyor muyuz? Alt yapi ve tesislesme olarakErden Timur sponsorluk için 50 milyonun üzerine çıkarız dedi. Başkan bu sene hedef 50 dediğinde Garanti Bankası var neredeyse kesin ama henüz açıklanmayan, transfer duyurusunda ana sponsorlardan gösterilen Arma Global var yine açıklanmayan muhtemelen Socios ile bir sözleşme uzatma olabilir. Nike'ın verdiği 7 milyonu da katmak lazım sanırım. Bir de bu sene başlayan futbolcuların maaş vergilerinin geri iade kısmı var o da önemli bence.
M2101K6G cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi
Yönetim açıklamıştı kombine. Loca 1 milyar TL'ye yakın demişlerdi. Bilet satışları ile 1 milyar TL geçilir demişlerdi.Personel, staff, sponsor gelirlerinin bir kısmının derneğe bir kısmının A.Ş'ye gitmesi gibi o hesabı bozan çok şey var zaten. Oldukça kaba bir taslaktı o.
Ama üç aşağı beş yukarı ettiğimiz zararı da düşününce bu sene faaliyet raporunda birbirinin nötürlüyor gibiler.
Bu sene kombineler pahalı, kaç adet satıldı, kaç tanesi pahalı kategoriden vs bilmeden onu yorumlamak zor.
Ben şuna inanıyorum bu kadar projenin içinde bunların hesabının yapılmamış olmasının imkanı yok, yani ffp konusunda sıkıntı yaşayacağımız bir pozisyona düşeceğimize ihtimal vermiyorum.Dışarıdan yapılan bütün hesaplar öyle.
Ancak maliyet raporlarını ve gelirlerin hepsi incelenecek.
Paranın yattığı zaman bile önemli.
Atıyorum biz Nike'tan 10 yıl önce para aldık, ama kırdırılıp o sene kullanıldıysa çok farklı (ki öyle biliyorum), her sene oradan gelir geliyorsa farklı tablolar söz konusu.
Bunları yönetime yeni gelenler bile ancak geldikten sonra öğreniyor, paranın nasıl kullanıldığını vs. Sponsorluk imzaladık para hemen geldi mi mesela gelmediyse Euro üzerinden 800.000 Euro zarar ettik bile TL sponsorluklardan 1 ay içinde.
Vergi iadesini orada kullanabiliriz gibi geliyor bana alt yapı tesisini geliştirme olarak.Keremburgazi acaba maas vergilerinden yapabiliyor muyuz? Alt yapi ve tesislesme olarak
Erden Timur sponsorluk için 50 milyonun üzerine çıkarız dedi. Başkan bu sene hedef 50 dediğinde Garanti Bankası var neredeyse kesin ama henüz açıklanmayan, transfer duyurusunda ana sponsorlardan gösterilen Arma Global var yine açıklanmayan muhtemelen Socios ile bir sözleşme uzatma olabilir. Nike'ın verdiği 7 milyonu da katmak lazım sanırım. Bir de bu sene başlayan futbolcuların maaş vergilerinin geri iade kısmı var o da önemli bence.
Niketan yillik 7.5 gelmez artik. O rakamlar euro/tl 3 lira iken yapıldı. 5 alabilersek cok iyi deriz. Ins daha cok olabilir tabiNike'ın verdiği para Polat ve Aysal dönemlerinde kullanıldı diye anımsıyorum ama hatalıysa düzeltelim.
Ama her halükarda 1 sene sonra yeni bir forma sponsoru ya da Nike'tan yine bir sponsorluk bedeli gelecek oradan 7.5 Milyon Euro seviyesinde muhtemelen.
Vergi iade parası sadece alt yapı harcamalarında kullanılabiliyor yalnız. Atıyorum %40 vergi var diyelim 40 Milyon'luk kadro için 16 Milyon Euro iade TL üzerinden aldık sadece alt yapıya harcayabileceğiz onu yatırım olarak.
Tesis vs için de kullanılabiliyor mu bu çerçevede ona bakmak lazım (muhtemelen öyledir çünkü o da alt yapıya vs yönelik gösterilebilir)
50 bence çok zor
En büyük kalemler:
Stadyum İsim
Forma Göğüs (Yurt İçi)
Forma Göğüs (Yurt Dışı)
zaten tamamlandı.
Sağlık Sponsoru-1 Milyon Euro civarı para verdi, diğerleri de o mertebeye yakın olacaktır sırt, kol vb. Ya da yarısı kadar fazla olsun diyelim.
Bence total paket forma tedarik sponsoru ile birlikte maksimum 30-35 bandına çıkacak gibi.
İşte kerem d öyle bi oyuncuDemirbayi birisi Mata ya bir digeri de Bilal Kisa ya benzetmis. Iki oyuncunun hic bir ortak noktasi yok bu arada
Yönetim açıklamıştı kombine. Loca 1 milyar TL'ye yakın demişlerdi. Bilet satışları ile 1 milyar TL geçilir demişlerdi.