Hep az koşuyoruz
Avrupada fiziken çarpışabilmek için önce koşman lazım,biz ağır çekimde hareket ediyoruz
Koşabilen oyuncu yok ki takımda
Kopenhagla tekrar eşleşsen geçen seneden ders almış durumdamısın sence şu an ?
Hiçbir ilerleme kaydedemedik koşu+fizik kalite anlamında
Kendimizden guclu rakiplere karsi daha cok mucadele/daha cok kosu yapmamiz gerektigine katiliyorum, zaten demek istedigim zayif takimlara karsi oyle asiri yuksek kosu mesafeleri bana mantikli gelmiyor.
Bunun hocanin oyun kurgusundan kaynakli oldugunu da biliyorum, ama genel olarak bizim oyuncu yapimiz da boyle cok kosacak profillere sahip degil.
Soyle biraz mucadele gucu yuksek bir iki adam alinsa ve oyunu ona gore kursak diyorum.
Mesela Sara alindi, topla iyi gozukuyor ama soyle ciplak gozle bir kac macini daha izlemek istiyorum. Cunku topsuz oyunda acaba nasil davraniyor onu merak ediyorum.
Dun Real macini izledim, yani adamlarda o kadar cok ofansif adam varken orta saha kurgusunu bozmuyor. Uclu oynatiyor, burada bir DMC (
Tchouaméni, defans onunde hareket eden ama top takimdayken sag sola basit pas veren), yaninda hareketli bir orta saha (
Valverde, topsuz oyunda cok kosuyor, top takimdayken hem dribbling ozellikleriyle topu tasiyor hem uzun paslariyla oyuna yon verebiliyor), bir de ofansif 8 (
Bellingham, dribbling ve top tasima ozellikleri ust duzey, ara paslari birakan, ceza sahasina giren, topsuz oyunda pres uyguluyan)
Simdi bizim orta sahada bu denli bir yapi yok.
Daha ondeki ucluyu anlatmadim bile, onlarda oyle eli belinde gezmiyor saha icinde.
Herkes hareketli ama dunku macta mac sonu istatistiklerine baktim, onlarda 106 km kosmus yaziyor.
Bizim Avrupa maclarinda ve ligdeki zor maclarda daha cok deli gibi kosmamiz gerektigini dusunuyorum ama toplu ve topsuz oyunda nasil hareket etmemiz gerektigini de dunku Real macini izledikten sonra ornek olarak verdim. Herkes bir biriyle uyumlu ve sahada ne yapmasini bilen bir ekip goruyorsun.
Okan Hoca biraz bunlari ornek almali, su on alan pres isini birakmali bana kalirsa cunku bazi takimlar bunu yemiyor artik. Kosmaktan ziyade, biraz oyun olarak bir upgrade yapmamiz gerekiyor.