Transfer Nöbeti #12 | 2024 Yaz Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
katıldığım kısım Sara ile ilgili - Jelerti daha göreceğiz

ama hme Köhn hem Jelert EKSTRAsı olan bek değil fakat biz daha topu merkzden çıkaramıyoruz - tüm maç bekler üzerinden gtürmeye çalışıyoruz . hadi orya top gitti , ya adam geçmeleri lazım ya geri dönmeleri lazım.

orta taraftan kendini boşa çıkaran adam yok - ya da 1 2 pas için iki adım öne çıkan stoperde yok (Sanchez hariç)

Nelsson ve apokerim 1 er hamlelik adamlar - top gelirken zamanlama yaparlarsa kesiyorlar , ama sektirirlerse mutlaka bozuluyorlar - ikiside 2 adım atıp pas atamıyor (apo atabiliyordu artık salalom peşinde hep )

biz ne zaman kendini boşa çıkarıp top alan - gerekirse faul alıp tkamı ileri yerleştiren ortasaha oyunu oynarız - o zaman bekleri konuşmayız gibi geliyor bana .
Jelert dengeli durmuyor, koşarken bile sarsılıyor. Adam kapanan takım beki olmaya alışmış zaten, her bulduğunu dışarı atıyor.

Valla şaka değil 1 sene Ali Turap o seviyelerde oynasın Jelert kadar olurdu zaten izlenimi edindim ki geldiğinde City maçında müthiş oynadığını söylemiş olmama rağmen.

Topla çıkıyor dediler bir kere göremedik, bilmiyorum Doue’yi isteme sebebim alt yapısı ve topa hakim hareketleriydi, Jelert’in tavanı da yüksek değil. İşleyen bir sistemi işleten parçalardan olur ama fark yaratamaz gibi.

Bizim oyuncu izleme departmani da bence oyuncu izlerken eksik kaliyor.

Yani bek oyuncusu izlerken biri Doue ise digeri Jelert olmamali. Benzer ozellikleri bile yok neredeyse, sadece yas olarak ikiside genc oyuncu. Biri fizikli digeri ince ve ciliz. Benim anlamadigim nokta bu. Bu futbolculari izlerken transfer komitesinin onerisi mi daha agir basiyor yoksa Okan Buruk da izledikten sonra onun son karari mi agir basiyor?

Yani Erden Timur, Ayhan, Fatih, Okan ve scoutlarla beraber oturup izlediklerini anlatmislardi o yuzden nasil oluyorda boyle cok farkli profiller cikiyor ortaya o kafami kurcaliyor. Sonucta hocanin oynattigi futbol belli, ne tip oyuncu aradigini zaten onceden konusmus olmalari lazim ki ona gore de oyuncu bakarsin.

Biraz uc ornek olacak ama soyle bir sey gibi dusunun: santrafor ariyoruz, profil olarak Haaland cikiyor izleme komitesi tarafindan hocanin da asil istedigi boyle bir profil mesela. Sonra gidiyorsun Julian Alvarez'i aliyorsun. Ne alaka yani derim? :)

Jelert dengeli durmuyor, koşarken bile sarsılıyor. Adam kapanan takım beki olmaya alışmış zaten, her bulduğunu dışarı atıyor.

Valla şaka değil 1 sene Ali Turap o seviyelerde oynasın Jelert kadar olurdu zaten izlenimi edindim ki geldiğinde City maçında müthiş oynadığını söylemiş olmama rağmen.

Topla çıkıyor dediler bir kere göremedik, bilmiyorum Doue’yi isteme sebebim alt yapısı ve topa hakim hareketleriydi, Jelert’in tavanı da yüksek değil. İşleyen bir sistemi işleten parçalardan olur ama fark yaratamaz gibi.
Doue - jelert kıyasında %100 katılıyorum . benimde isteğim doue idi , allah bilir nasıl trasnfer süreci olduki adamlar gönderecekleri adamın fotoğrafıyla dalga geçtiler bizle.

Jelertte 1 kere gördük - koridor buldu yardırdı top peşinden , faul almıştı. onun dışında taşıyıcı ya da bindirici kısmı göremedik ama gene iş gelip topu nasıl çıkardığımıza geliyor .

en az 50 top sallamışızdır ileri havadan uzun takıma - icardi bile 6 7 faul aldı o topları kontrol edeceğim diye . o nedenlede çok görme ihtimalimiz olmayan işler çünkü oyuncuda diyordu "ulan gitsem o topu karşılayıp yollasalar arka tarafa 50 metre geride kalacağım"

bence orda oyunun oyuncular üzerinde de sıkıntı yaratıyor. Köhn geldiğindeki kısa sürede ileride gördük - şut gördük - dip çizgi işleri gördük (zaha ve kerem ile ikili oyunlar olmamasına rağmen , ikiside bekten gelen adamı kullanmıyor)

Ali turap çoktan süre bulan bir adam olmalıydı rotasyonda...dubois ya da kaan zorlamak erine (en azından ligde)

keza potansiyei belli oluyorsa efe akman bile (eyüp aydın yalan oldu mesela , aldığı sürede sıradanlaştı bir şey göstermek yerine)

Boey’in olduğu denklemlerden diğer tüm oyuncuları çıkaralım.

Boey’in verdiği katkı düşündüğümüzden de öteymiş zira. Hele Rashica güzellemeleri falan boş iş, daha Lugano karşısında fark yaratamayan bir adam.

İyi bir takım oyuncusu, o kadar.

ilk 11 de Zaha görmemiz lazım , diper taraf BAY / ziyech maçına göre (tabii forma adaleti olduğu sürece)

Sara çünkü Zara'yı çok pozitif etkileyebilecek bir oyuncu.

Barış Alper Rashica'dan 2 gömlek daha iyi topçu Rashica kadroda olsa tabii katkı verirdi ama o kadar kritik bir adam değil. Boey'in yokluğu çok sarstı bizi çünkü adam normalde 2 kişinin yapması gereken işi tek başına yapıyordu savunmada. O gidince bir kişi azalmış gibi olduk sahada. Okan hoca Boey gibi dominant bir bek alamayacağımız gerçeğiyle yüzleşip ona göre bir plan hazırlamalı artık. Bu da bence 2 şekilde olur.

1- Orta sahada Torreiranın yanına bir 6 Numara atmak
2- Beklerden birinde stoper özellikli bir adam kullanmak.

Boey’in olduğu denklemlerden diğer tüm oyuncuları çıkaralım.

Boey’in verdiği katkı düşündüğümüzden de öteymiş zira. Hele Rashica güzellemeleri falan boş iş, daha Lugano karşısında fark yaratamayan bir adam.

İyi bir takım oyuncusu, o kadar.
Bizim kanatlarda olmayan ozellik yani.

Ziyech dahil

son iki maçta galatasarayın rakip kaledeki tehlikeli aksiyonlarının çoğunda kerem var

barıştan daha iyi mesela

son maçta savunma yardımı da iyiydi

evet pas hataları var ama o da eskisi kadar çok değildi

ama öyle bir ön yargı ve nefret oluşmuş ki ne olsa ilk hedefe o oturuyor

Kerem gereğinden fazla sorumluluk almayıp kendi işine bakarsa gayet faydalı oyuncu. Ama tutup her pasım kilit pas olmalı sahada her hücum aksiyonunu ben yapmalıyım modunda takılırsa takıma zarar veriyor. Young Boys maçında en faydalı oynayan 2-3 oyuncudan biriydi o maçı izleyip de b.k atan varsa büyük haksızlık yapıyor demektir.

Keronun Yb macinda sahada kalmasinin tek sebebi vitrin.

Asiste kdr rating 6.4lerde falandı.

Avrupadan 10 ve uzeri her teklife gider

son iki maçta galatasarayın rakip kaledeki tehlikeli aksiyonlarının çoğunda kerem var

barıştan daha iyi mesela

son maçta savunma yardımı da iyiydi

evet pas hataları var ama o da eskisi kadar çok değildi

ama öyle bir ön yargı ve nefret oluşmuş ki ne olsa ilk hedefe o oturuyor
Geçen maç bir tane adam geçip ziyeche verdiği pas haricinde hücum namına yaptığı ne var koskoca 96 dkda

sara ve jalet elde patlayacak gibi duruyor simdilik

valla bilmiyorum o kadar masrafa ragmen temel sorunlar hala mevcut ve bunun hesabini kimse sormuyor cikip

isin sakasi yok iki tane no name adama 35 milyon euro bayildik

30 milyon euro tl degil euro

Ewr neco da geldigine gore forumdan cikabiliriz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt