Transfer Nöbeti #12 | 2025 Yaz Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Eğer bahsedilen isimler alınmayacaksa ben günaya güveniyorum şahsen, yani ortasegment bir serie a kalecisi alsak herif 4 5 hafta sonra formayı günaya teslim edebilir. Ortaya atılan isimler alınacaksa alınsın yoksa aslan gibi kalecimiz var. Ederson altına düşmemeli bu iş.

Ben tartışma niyetiyle yazmadım. Sadece aklında bonservisini vererek transfer edebileceğimiz, maks 4m maaşı ve Türkiye'ye gelmeyi kabul edecek ve aynı zamanda hepimizi tatmin edebilecek seviyede net bir kaleci var mı diye sordum.
Mesela Konstantinos Tzolakis var TM de 10 milyon bons yazıyor de ki 20 milyon. Bu adamı 2,5 milyona oynatırsın. 22 yaşında. 3 sene sonra satsan zaten bonservisini çıkarma şansın var. Donnarumma ve benzerlerinin son sahibi olursun.

Muslera 3 buçuk alıyordu ve biz çok diyorduk. Şimdi ne olduda "4 versek kaleci mi gelirmiş" noktasına geldik?

10 milyon üstü alan Donnarumma'nın yerine PSG Chavalier'i aldı. Onun ücreti de maximum 3 - 4 net olur. Bizde vergi olayı düşük. Yani adam Avrupa'daki maaşının yarısına gelse aynı parayı kazanmış oluyor.

Dediğim gibi asıl soru şu, ne oldu da biz 12 milyon Euro kaleci maaşını normal görebilir olduk? Borçsuz kalınca şuurumuzu mu yitirdik renkdaşım? Bu kafayla aynı borcu 5 seneye tekrar yaparız.
Vergi %40, düşük falan değil.

%20sini geri alıyorsun farklı taahhütlerle ama o para senden her türlü çıkmış oluyor.

Salı- Çarşamba İstanbul'a gelecekmiş. Artık eskisi kadar güvenilir bir kaynak değil Mustafa Cengiz dönemi iyiydi.

Vergi %40, düşük falan değil.

%20sini geri alıyorsun farklı taahhütlerle ama o para senden her türlü çıkmış oluyor.
Anladım. %20 ye denk geliyor. Yarısını geri alıyorsan o muhkkak bir yerden düşülüyordur yani senden çıkıyor gibi görünse de başka bir harcama kaleminden düşülüyor. Ticaretten biliyorum onu direk %20 sayabiliriz.

Yani ortalama %30 düşük kalıyoruz Avrupa'dan. O halde orada brüt 10 milyona oynayan adama biz brüt 7,7 verdiğimizde yine aynı maaşı almış oluyor diyebiliriz

Bu aydınlatma ışığında 3 te 1 düşük brüt maaş verdiğimiz oyuncu aynı parayı almış oluyor.

Piyasada alınabilecek yerli yok eldekilere sahip çıkalım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt