Transfer Nöbeti #13 | 2024 Yaz Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
O değil de fiziksel durumumuz yeterli olmamasına rağmen pres oyunu oynamaya çalışmak çok komik görünüyor maçları izlerken. Hiçbir topu gegenpresle kazanamıyoruz heriflerin sol beki 90 metre top sürüp kaleciyle karşı karşıya falan kalıyor ve ısrarla aynı oyunu oynamaya devam ediyoruz bu akıl tutulmasını anlayamıyorum. Evet 2 sene bu oyunla iyi işler yaptık yeri geldi 15-16 maçlık seriler yakaladık Bayerni kendi yarı sahasına hapsettik vs ama o maçların hepsi fiziksel olarak zirvede olduğumuz dönemlerde yaşandı. Sezon başında fiziksel olarak bu kadar gerideyken aynı oyunu oynamaya çalışmayı anlamlandıramıyorum.

Muslera artık yaşlandı çok geriye gitti, Abdülkerim geçen seneki sakatlıktan sonra hiç düzelmedi, Mertens bu sene artık yedek kalması gerekiyor yaşlandı artık, Torreira sezona çok kötü başladı, İcardi de bir türlü eski haline gelemedi, Barış Alper sezona iyi başlamadı, Kerem de çok kötü diyoruz hepimiz haklı olarak ama tüm takım böyle geriye doğru gidiyorsa orda bireysel futbolcu eleştirilerinden daha büyük bir sıkıntı vardır artık yeni gelen transferler bile göze batıyor Sara da istediğimiz oyuncu değil Jelert de fiziği çok kötü diye takımda hiçbir şey yolunda gitmiyor resmen
Ndombelenin bizdeki durumuna bakın gittiği takımda 2-3 ayda girdiği forma bakın, bu bile kulübün nasıl yönetildiğini gösteriyor bence

Ayni oyunu jesus da oynatti hatta fener’in o dönem en iyi yaptigi is takim boyuydu

Biz daha iyisini yaptigimiz icin sampiyon olduk

Bu oyun da fiziksel düsüs basladigi an oyunun etkisi kalmiyor

Haftaya eylül ayina girecegiz yani 2 aydir takim calisiyor,fiziksel gelisim olmadi bu 2 ay da

Bunun biraz da oyuncularin profili ve yaslariyla alakasi var

Oyuncular 2 sene daha yaslandilar

Okan hoca bu oyunun kralini oynatti ama o dönem takim fiziksel cok iyi durumdaydi,cl grup asamasinda rakip yari saha da en cok top kapan ilk 3 takim dan biriydi yani demek ki sistem calismis

Bu sezon simdiye kadar calismiyor cünkü takim boyu inanilmaz uzadi

Bunlar oyun olarak konu olacak elestiriler

Diger konu ise taraftar ile bagin kopmus olmasi yani burdan dönüs imkansiz bu bjk macindan bu yana böyleydi,cl’ye kalmis olsaydik bence toparlayacaktik ama simdi mental ve psikolojik olarak da bu cukur dan cikmak zor

Nerden tutsan elinde kalıyor ya. Hızlı hücum riskli dinamik futbol istiyor takımdaki tek atletik topçu barış böyle is mi olur.

Top bizde olsun rakibi boğalim istiyor aldıkları beklerle eldeki kanat topcularin maç başına top kaybı sayisi 15ten az değil.

Yukarıda dediğin gibi ortasaha aynısından üç tane adam alıyor sonra çeşitlilik olsun istiyorum diyor

Sıkıldım ya
Hızlı hücum yapabilmek için ikili mücadelelerde üstün, rakipten topu kapabilecek, çok koşacak bir takım olması gerekiyor. Biz kimle oynayacağız bu oyunu? İcardi özel bir oyuncu haydi onu taşıyabilirsin ama İcardi nin yanında Rashica oynarken şimdi Ziyech geliyor veya öbür tarafa Zaha geliyor arkasında normalde emekli olması gereken yaşta bir Mertens var onun arkasına Sara yı alıyoruz Boey in oynadığı rolde şimdi Köhn ve Jelert i kullanmaya çalışıyoruz. Bu takım pres oyunu oynayacak da topu kapıp hızlı hücum yapacak öyle mi?

Haydi Ziyech Mertens Sara Demirbay gibi oyuncular ile oynayacaksın kafaya koydun diyelim başka bir oyun planına geçmek lazım aynı şekilde geride top kullanabilen oyun kurabilecek bek oyuncularıyla birlikte en geriden takır takır pas yaparak oynarsın Fatih Terim çok daha kalitesiz bir kadroyla yapabiliyodu bunu veya Torrent bile PvA u merkeze yaklaştırıp bunu oynatıyordu

Ama Okan Hoca elindeki oyuncu grubundan bir haber hala aşık olduğu ana planını oynatmaya zorlatıyor. Senin elinde dinamik oyunu 2 yönüyle oynayabilecek bir merkez oyuncusu yok, Davinson oynamadığı zaman defans ikilisi olduğu gibi geriye çekilip bekliyor, bir kenarda Ziyech ile bu oyunu oynamaya çalışıyorsun şimdi de merkezi boşaltıp 2 forvetle oynamak popüler hale geldi

Dünya devi takımlar oyunu merkezde ne kadar fazla adam ile oynayabiliriz diye kafa yorarken. Okan Hoca nasıl yapsam da merkezi boşaltsam diye düşünüyor. Mesela hafta sonu Manhester City maçını izledik 3 defans 4 orta saha ve 2 kanat ile oynadılar ama defans oyuncuları gelmiş orta sahanın sağ/sol iç oyuncusu gibi top kullanıyor, orta saha inanılmaz yakın bir blok halinde oynuyor oyunu açıyor filan biz geride 2 oyuncumuzu bırakıyoruz build-up yapmamız gereken anlarda Nelsson & Kaan ikilisi dün kendi arasında pas yapıp durdular topu rakip sahaya götüremedik bile çünkü geride 2 kişi kendi arasında pas yapıyor geri kalan takım kadrajda bile değil ya dün İcardi orta saha çizgisine geldi kaç kere topu ordan alıp ileriye götürebilmek için haydi onu geçtim orta saha bölgesinde sağ taç çizgisi üzerinde rakibe daldı topu kapabilmek için İcardi bu bile ne kadar çaresiz kaldığımızı gösteriyor aslında

6E195D57-D51D-470A-8709-89FE6A470423.webp

Okan hocanın ekran süresi böyle devam ederse yakında gireceği tripler

Bak 20 milyon euroya Fransa liginden herhangi iki orta sahayı alsaydık 10 10 verip yemin ederim daha çok fark ederdi ya. Jelert yerine Doue gelse 3 gömlek farkederdi keza.

Demirbay var zaten ne Sarası abi hala, senin ihtiyacın bu değil bunu biz görüyoruz sen nasıl görmezsin de o adama o parayı verdirirsin.
O kadar doğru şeyler yazmışsın ki , bende jelerti beğendim ilk izlediğim de ama ben asla 10 m verip alacaklarını düşünmedim 4 5 e biter diye düşündüm ilk duyduğumda l fiyatlara iyi oyuncu doue çok daha atletik birisiydi bize de uyardı iyi olurdu ama bizim yöneticiler doue ye 8 verip alamayınca nolsa 8 verebiliyoruz dediler aceleyle jelert aldılar. Hadi diyelim tamam jelerti aldık elimizde iki hucumcu bek oldu ortasahayada hucumcu sarayı aldın yine tamam ama o zaman on numaraya syzmanski tarzı ciğersiz adam alacaksın sen bu adamlarla oynarken mertensi orda oyatırsan 3.maçta performansı düşer , bizim transfer aklımız kim kadroyu kim şekillendiriyor mühendisliği kim yapıyor ben çok merak ediyorum şimdi de baktılar olmadı sol beke defansif adam alacaklar bide ona para verecekler . Geçen sene sadece rashica icardi alıp devam etsek çok daha iyi olurdu geçen seneden ders alıp bu sene de aynı hataları yapmaya devam ediyorlar malesef

SM-S918B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ndombelenin bizdeki durumuna bakın gittiği takımda 2-3 ayda girdiği forma bakın, bu bile kulübün nasıl yönetildiğini gösteriyor bence
Okan Hocaya kalsa takım Beşiktaş maçında da hazırdı Young Boys maçı öncesi %100 hazırız diyordu şimdi bu takımı çalıştıran kendi değilmiş gibi sanki oyuncularımızın ayağına 10 kilo yük bağlıymış gibiydi diyor

Bu takım neyi çalıştı ? Fizik olarak hazır değilsin, atletizm olarak inanılmaz geride takım haydi onu geçtim bir taktik planımız da yok

hala daha paragraf paragraf ıkan analizi görüyorum :)
transfer bekleyen görüyorum

bitti gitti hem okan hem yönetim

kapatın nöbeti ismini yönetim ve hoca nöbeti yapın

Abi anlamadığım bir konu var özellikle dünkü maç genelinde hadi Okan buruk kötü sistemde kötü yahu maç içinde oyunculara bakıyorum adamlar yanlarından akıp geçerken hiç temas yok heriflerle karşı karşıya kaldıklarında topu almak için bi ayak uzatmak hamle yapmak yok oyunculardada bir sorun var ciddiyim var bakmazsın abi salak salak ya elini kolunu sallayarak çalım atıyor adamlar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt