Transfer Nöbeti #13 | 2024 Yaz Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
----------------Icardi------------------
---------Kerem---------Ziyech--------
Jacobs-----Torreira---Sara-------Barış
-----Hermoso-Nelsson-Davinson----

veya

----------------Icardi------------------
----------Barış---------Ziyech---------
Jacobs----Torreira---Sara-------Jelert
-----Hermoso-Nelsson-Davinson----

Bu sistem düşünülürse Kerem'in bölgesine biri daha alınabilir, ya da Zaha ola ki kalırsa o da orayı oynar. İkincisinde yaptığım gibi Barış da sıklıkla önde düşünülebilir. Sonuçta Jelert'i de kulübeye hapsetmemek lazım. Batshuayi de Barış ve Kerem'in rolünü oynayabilir... Jelert sol kanat bekini de yedekler bu arada

Demirbay hem Sara'yı hem Ziyech'i yedekler. Ziyech yoksa Sara öne atılabilir. O zaman Torreira'ya Demirbay veya Berkan eşlik edebilir. Yunus ve kalırsa Yusuf da Ziyech'i yedekler..

Bir de ayrıca:

---------Icardi--Batshuayi/Barış----------
-----------Mertens/Ziyech---------------
Jacobs------Torreira----Sara--Barış/Jelert
-------Hermoso-Nelsson-Davinson------

Şeklinde bir tık daha ofansif versiyonu var, özellikle ligde denemelik. Son 10dk Jacobs yerine Kerem falan hamlesiyle daha da ekstra risk alınır.

Elbette tüm yazdığım dizilişlerde yine Sara'yı Ziyech bölgesine öne atıp orta sahaya daha dinamik birini getirmek daha ideal olur ama ben bugün konuşulan iki transfer dışında transfer yapmadan kadro yapmaya çalıştım...

O geliştirme de artık Ocak veya gelecek yazın hamlesi olabilir.

Son düzenleme:
Bu düzenin en çok savunma kaymalarında yerlerini boşaltan stoperlerin zaaflarını onaracağını ne zaman keşfedecekler merak ediyorum. Nelsson bek kademesine gidiyor arkasından onun kademesine de Sara giriyor. Böyle bir şey olamaz.

Bu sistemde de kaymaların doğru yapılması önemli. Çünkü sıklıkla kanat beki ileride yakalanacak, sol stoper onun arkasını savunacak, belki eğer oyun oraya aniden dönmüşse, sağ stoper de tam yerinde olmayacak falan... Zaman zaman yine orta sahanın desteği gerekecek ama söylediğin gibi daha domino taşı gibi bir sistem. Herkes küçük küçük doğru doğru kayarsa sahada kalabalık görünürsün... Sadece rakip kanattan geldiğinde çok dikkatli kaymalar yapman lazım işte...

Ha ama Okan Hoca'nın yapmak istediklerini düşününce...

Beklerim daha oyun kurulurken HAYVAN GİBİ İLERİ ÇIKSIN... E tamam üçlü oyna...
Merkezde iki oyuncu yeterli... E tamam üçlü oyna...
Hücum kanatlarım içe yakın olsun... E tamam üçlü oyna...
Sık sık çift forvete dönebileyim... E tamam üçlü oyna...
Barış'ı beke çekeyim... E tamam üçlü oyna, adam rahat rahat kanat bek oynasın...
Ziyech-Kerem gibi iki yarı orta sahalaşan kanatla oynayayım... E tamam üçlü oyna...

Üçlü oynayınca yapamayacağı tek plan Barış Alper'e en geriden uzun vurmak. Onun yerine Icardı'ye vur o zaman veya Batshuayi varsa ona vur. Ama ona da gerek kalmaz. Hermoso-Davinson varken oyun da kurarsın geriden rahat...

jakobs’un açıklamalara bak
normal standart bir iq sahibi bi sol bek göremeyecez

yonetim otavio’ya pahali demesin hic zaten 3 haftaya kadikoy deplasmani var maliyeti cikar onun biletinden.

*lorient *donemi bu yetenegi ve ondeki diger ikiliyi hot line 3lu olarak begenmistim. ki, o donemler akabinde kendisini scout tandansli sassuolo kapmisti....

*o donemden *izledigim maclar da (*sag ayakli sol wide bolge de ) sekanslar da bayagi dikkatimi cekmisti. buna binaen -guncel durumuna bir atifta bulunmak gerekirse; bolgesi ozelinde elit oyuncu kivamina gelmesi icin elbette eksikleri mevcut .

italyan kulubuyle devam eder diye dusunuyordum sayet dusmeselerdi. kulubun tum planlari alt ust oldu.

kendisine son donem marsilya ve fb de ilgili idi, sassuolo baskaninin bizzat kendi aciklamasidir bu . aciklamadan hatirladigim -bekledikleri miktar hafizam yaniltmiyorsa; 15~20 m $

ic pazar dan lazio da ilgili idi .

linkteki diger isim
samba diyarindaki kolombiya 'lin cikisi mesakkatli olabilir mevcut kulubu bayagi kendisine bagli gorunuyor....

zaha dan cidden cikiyorsak. mantikli bir hamle *olur kanisindayim.

@Aras Şimşek , @Onur Adıbelli ,

saygi ve selamlar.

sorun transfer değil alınan oyuncuların oynamaması verim alınamaması. angelino gelir gider köhn gelir gider jakobson gelir gider vs. vs. aynı hatayı kerem yapıyor sorun yok zaha yapıyor ovvv

okan buruk için şöyle bir video yapılabilir

Jakobs'un ikili mücadele istatistikleri fenasal bu da Barış Alper ve Boey gibi baya üstünlük kuruyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt