Transfer Nöbeti #13 | 2025 Yaz Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Dediğine katılıyorum ama burada zaten sorun olan bölgeler için konuşunca ortaya gerçekten 4 transfer gerekliliği çıkıyor.

1- Kale
Senin çeyrek asırdır kaleni koruyan efsanen artık yok. Yedek kalecin Günay var sadece. Ve buraya ŞL seviyesi bir kaleci lazım.

2- Sağ Bek
Franky ve Jelert gittiği an takımda asıl mevkisi sağ bek olan 1 tane adam kalmıyor. Kaan orjin 6 numara, Sallai desen kanat oyuncusu. Sadece sağ beki yedekleyebilirler.

3- Sol Stoper
Şuan Apokerim'in performansının dışında takımda Sanchez ve Arda Ünyay dışında stoper yok. Apokerim'in ister önüne olsun ister rotasyona olsun, hızlı bir sol stoper şart.

4- Rotasyon orta saha
Mertens gitti. Berkan gidiyor. Kerem D. gitti. Elinde şuan Lemina-Torreira-Sara-Kaan ve Efe Akman var orta saha rotasyonu için. Yani mevcut denklemde sezon böyle geçer mi? Geçmez. Buraya genç oyuncu kuralına da uyacak, kiralık falan gelebilecek ve rotasyona dahil olacak, genç dinamik bir oyuncu çok iyi gider.
Reis zorunlu zaten 3 tane 11e ,1 yedeğe demek lazım. Biri kadro yapmış 11e 6 transfer yapmış. FM falan çok oynuyorlar sanırım. Allahtan klüpte yetkili falan değiller.

Reis zorunlu zaten 3 tane 11e ,1 yedeğe demek lazım. Biri kadro yapmış 11e 6 transfer yapmış. FM falan çok oynuyorlar sanırım. Allahtan klüpte yetkili falan değiller.

Zaten bu saatten sonra sezonun başlamasına 3 gün kala ilk 11'in düzenli herhangi bir oyuncusunu satıp yerine birini transfer etmeye çalışmak günün sonunda faydadan çok zarar getirir. Bu saatten sonra ne Barış ne Sara vs satılmamalı. Bu oyuncular transfer olacaksa en azından temmuz ortası falan gitmiş olmalıydılar.

Zaten bu saatten sonra sezonun başlamasına 3 gün kala ilk 11'in düzenli herhangi bir oyuncusunu satıp yerine birini transfer etmeye çalışmak günün sonunda faydadan çok zarar getirir. Bu saatten sonra ne Barış ne Sara vs satılmamalı. Bu oyuncular transfer olacaksa en azından temmuz ortası falan gitmiş olmalıydılar.
Ama satmazlar diyemiyoruz. Bu konuda yönetime hiç güvenmiyorum

Ben dedim, yine diyorum kaleci transferi dışında transfer yapmasalar bile yönetime ses çıkarmam. Evet sağ bek lazım. Evet sol stoper lazım, evet orta sahaya rotasyon lazım. Evet forvete rotasyon lazım vs vs.

Ama ortada da bir gerçek var. 1 transferle 100 milyon euroluk maliyetin altına girdin. Sane + Osimhen bizim standartlarımızda bir takımın 2 dönemlik transfer bütçesidir. Hala al babam al…

Nereye alıyorlar, neyle alıyorlar. 100 bin tane solo il gala paketi satılmamış, imza töreninde stad boş kalmış. hangi parayla yapacaklar o 4-5 transferi? Bu transferleri FB yapsa, o stad dolardı, o transfere özel paket anında biterdi. O sövdükleri yönetime öyle bir destek olurlar ki aklımız şaşardı. Ama biz Galatasaray’ız, eleştiri bizim kültürümüzde var değil mi?

Yeter bu her şeyi eleştirme çılgınlığı, eleştiri olmalı ama mantık çerçevesinde, ya Osimhen’i alacaktın ya da oraya standart ölçülerde forvet alıp 4-5 orta düzey transfer daha yapabilecektin. Bu nasıl anlaşılmıyor aklım almıyor.

Kimse ihtiyaç yok demiyor, Ama diyelim o 4-5 transferi yaptın ne olacak? CL’yi mi kazanacaksın… Onca maliyetin altına girmen sana ne kazandıracak? CL’de bir kura şansına bakar. Öyle bir kura çekersin ki 4-5 transfere rağmen ilk 24’e giremezdin. Öyle bir kura çekersin ki ilk 24’e bu kadroyla da girersin. Leipzig kötü takım mı? Geçen sezon ilk 24 dışı kaldı, çünkü boktan bir kura çektiler. 8 maçın 5’i net kaybedecekleri maçlardı. Ya da Salzburg mesela, son 4 maçını söylüyorum. Leverkusen, PSG, Real, A. madrid… Gel hadi şimdi 4-5 transferle CL’de başarılı oluruz de.. Bizim bu sene hedefimiz ilk 24’e girmek olmalı. Uçup kaçmaya gerek yok. Kura çok b.ktan gelmediği durumda ilk 24’e atıp sonra kuraya göre hedef koymak mantıklı. Bunun için de mevcut kadro iş görür. Tekrar şampiyonluk hedefi olmalı ligde de..

Diğer eksiklerini seneye tamamlarsın, Apo yerine Arda geçer veya kaliteli sol stoper alırsın, sağ bek alırsın, orta sahaya Lemina yerine genç birini alırsın. Oturmuş kadrona 1-2 takviye yapa yapa kadronu revize edersin. Her sene sil baştan kadro mu yapılır yahu. FM mi oynuyoruz…Bir şampiyon olamazsan tepetaklak gider işler. Osimhen, Sane, Icardi seviyesinden Derdiyok, Ontivero, Umut Gündoğan seviyesine bir çakılırsın, ne olduğunu bile anlamazsın..

Osimhen alınacak, hiçbir oyuncu satılmayacak, kaleye de kaliteli bir isim alınacak, bir de 4-5 transfer daha yapılacak. Bu arada taraftar da yapılan kampanyalara yeterli desteği göstermeyecek. Hadi canım siz de…

puu abv

IMG_2944.webp

İsim çıksa bari de Skills videolarına baksaydık ya, kuruduk

Geçen sene sırf Eylül'de yeterince transfer yapamadığımız için Şubat'ta elendik. Efelerle Kaanlarla Berkanlarla oynamak zorunda kaldık. Lemina'yı bile yazamadık kadroya.
Geçen sene 1 transfere 75 milyon vermedik ama. Üst satırlarda yazıldığı gibi Osimhen alınsın transfere gerek yok diyordu forumun %90ı. Şuanda yapılan şımarıklık. Bende ses etmiyorum kaleci hariç transfer yapılmazsa. Bu kaleci konusuda 3 sene önceden çözülmeliydi. Ondan dolayı yönetimi eleştiririm

Galatasaray, kaleci, orta saha ve stoper-bek transfer defterini kapatmış görünüyor.

Günay
Sallai Sanchez Apo Jakobs
Torreira Lemina
Sane Sara Yunus
Baris

Ilk macin 11i. Emegi gecenlerin ..

Günay
Sallai Sanchez Apo Jakobs
Torreira Lemina
Sane Sara Yunus
Baris

Ilk macin 11i. Emegi gecenlerin ..

Formda olsun bu ilk 11'le şampiyon olursun ligde, net.

Barış-Yunus-Sane gibi 3'lü (Osi'yi saymadım daha) hangi takımda var?
Hangi takımda Torreira-Lemina gibi 2'li tandem var.
Hangi takımda Sanchez gibi stoper, Jakops gibi sol bek var?
Hangi takımda Sara gibi duran top kullanıcısı var?

Sane geldi, 75 milyon euroya Osi alındı. Real Madrid değiliz bazı şeylerin geç kalınması böyle bi dönemde normal

Ben dedim, yine diyorum kaleci transferi dışında transfer yapmasalar bile yönetime ses çıkarmam. Evet sağ bek lazım. Evet sol stoper lazım, evet orta sahaya rotasyon lazım. Evet forvete rotasyon lazım vs vs.

Ama ortada da bir gerçek var. 1 transferle 100 milyon euroluk maliyetin altına girdin. Sane + Osimhen bizim standartlarımızda bir takımın 2 dönemlik transfer bütçesidir. Hala al babam al…

Nereye alıyorlar, neyle alıyorlar. 100 bin tane solo il gala paketi satılmamış, imza töreninde stad boş kalmış. hangi parayla yapacaklar o 4-5 transferi? Bu transferleri FB yapsa, o stad dolardı, o transfere özel paket anında biterdi. O sövdükleri yönetime öyle bir destek olurlar ki aklımız şaşardı. Ama biz Galatasaray’ız, eleştiri bizim kültürümüzde var değil mi?

Yeter bu her şeyi eleştirme çılgınlığı, eleştiri olmalı ama mantık çerçevesinde, ya Osimhen’i alacaktın ya da oraya standart ölçülerde forvet alıp 4-5 orta düzey transfer daha yapabilecektin. Bu nasıl anlaşılmıyor aklım almıyor.

Kimse ihtiyaç yok demiyor, Ama diyelim o 4-5 transferi yaptın ne olacak? CL’yi mi kazanacaksın… Onca maliyetin altına girmen sana ne kazandıracak? CL’de bir kura şansına bakar. Öyle bir kura çekersin ki 4-5 transfere rağmen ilk 24’e giremezdin. Öyle bir kura çekersin ki ilk 24’e bu kadroyla da girersin. Leipzig kötü takım mı? Geçen sezon ilk 24 dışı kaldı, çünkü boktan bir kura çektiler. 8 maçın 5’i net kaybedecekleri maçlardı. Ya da Salzburg mesela, son 4 maçını söylüyorum. Leverkusen, PSG, Real, A. madrid… Gel hadi şimdi 4-5 transferle CL’de başarılı oluruz de.. Bizim bu sene hedefimiz ilk 24’e girmek olmalı. Uçup kaçmaya gerek yok. Kura çok b.ktan gelmediği durumda ilk 24’e atıp sonra kuraya göre hedef koymak mantıklı. Bunun için de mevcut kadro iş görür. Tekrar şampiyonluk hedefi olmalı ligde de..

Diğer eksiklerini seneye tamamlarsın, Apo yerine Arda geçer veya kaliteli sol stoper alırsın, sağ bek alırsın, orta sahaya Lemina yerine genç birini alırsın. Oturmuş kadrona 1-2 takviye yapa yapa kadronu revize edersin. Her sene sil baştan kadro mu yapılır yahu. FM mi oynuyoruz…Bir şampiyon olamazsan tepetaklak gider işler. Osimhen, Sane, Icardi seviyesinden Derdiyok, Ontivero, Umut Gündoğan seviyesine bir çakılırsın, ne olduğunu bile anlamazsın..

Osimhen alınacak, hiçbir oyuncu satılmayacak, kaleye de kaliteli bir isim alınacak, bir de 4-5 transfer daha yapılacak. Bu arada taraftar da yapılan kampanyalara yeterli desteği göstermeyecek. Hadi canım siz de…

Selamlar, dediklerine katılıyorum renktaş. Ben yukarıda 4 transfer lazım dediğim için açmak istedim,

1- Üst düzey bir kaleci transferi şart. Sebep ne olursa olsun.
2- Sol stoper, sağ bek ve orta saha. Bu bölgelere İngiltere-Fransa-Hollanda gibi ülkelerin alt liglerinden kiralık oyuncu getirerek (potansiyelli, satın alma opsiyonlu) bu derdi çözebilirsin. Bu arada sağ beke Gökhan Sazdağı'nı aldık, Sallai ile beraber dönüşümlü kullanacağız deseler, buna da fitim.

Yani Osi sonrası kaleye 40 milyon euro sık, stopere 25, sağ beke 20, orta sahaya git bi 25'lik adam al falan böyle saçma sapan beklenti içerisinde olmasın zaten hiç kimse.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt