Ben dedim, yine diyorum kaleci transferi dışında transfer yapmasalar bile yönetime ses çıkarmam. Evet sağ bek lazım. Evet sol stoper lazım, evet orta sahaya rotasyon lazım. Evet forvete rotasyon lazım vs vs.
Ama ortada da bir gerçek var. 1 transferle 100 milyon euroluk maliyetin altına girdin. Sane + Osimhen bizim standartlarımızda bir takımın 2 dönemlik transfer bütçesidir. Hala al babam al…
Nereye alıyorlar, neyle alıyorlar. 100 bin tane solo il gala paketi satılmamış, imza töreninde stad boş kalmış. hangi parayla yapacaklar o 4-5 transferi? Bu transferleri FB yapsa, o stad dolardı, o transfere özel paket anında biterdi. O sövdükleri yönetime öyle bir destek olurlar ki aklımız şaşardı. Ama biz Galatasaray’ız, eleştiri bizim kültürümüzde var değil mi?
Yeter bu her şeyi eleştirme çılgınlığı, eleştiri olmalı ama mantık çerçevesinde, ya Osimhen’i alacaktın ya da oraya standart ölçülerde forvet alıp 4-5 orta düzey transfer daha yapabilecektin. Bu nasıl anlaşılmıyor aklım almıyor.
Kimse ihtiyaç yok demiyor, Ama diyelim o 4-5 transferi yaptın ne olacak? CL’yi mi kazanacaksın… Onca maliyetin altına girmen sana ne kazandıracak? CL’de bir kura şansına bakar. Öyle bir kura çekersin ki 4-5 transfere rağmen ilk 24’e giremezdin. Öyle bir kura çekersin ki ilk 24’e bu kadroyla da girersin. Leipzig kötü takım mı? Geçen sezon ilk 24 dışı kaldı, çünkü boktan bir kura çektiler. 8 maçın 5’i net kaybedecekleri maçlardı. Ya da Salzburg mesela, son 4 maçını söylüyorum. Leverkusen, PSG, Real, A. madrid… Gel hadi şimdi 4-5 transferle CL’de başarılı oluruz de.. Bizim bu sene hedefimiz ilk 24’e girmek olmalı. Uçup kaçmaya gerek yok. Kura çok b.ktan gelmediği durumda ilk 24’e atıp sonra kuraya göre hedef koymak mantıklı. Bunun için de mevcut kadro iş görür. Tekrar şampiyonluk hedefi olmalı ligde de..
Diğer eksiklerini seneye tamamlarsın, Apo yerine Arda geçer veya kaliteli sol stoper alırsın, sağ bek alırsın, orta sahaya Lemina yerine genç birini alırsın. Oturmuş kadrona 1-2 takviye yapa yapa kadronu revize edersin. Her sene sil baştan kadro mu yapılır yahu. FM mi oynuyoruz…Bir şampiyon olamazsan tepetaklak gider işler. Osimhen, Sane, Icardi seviyesinden Derdiyok, Ontivero, Umut Gündoğan seviyesine bir çakılırsın, ne olduğunu bile anlamazsın..
Osimhen alınacak, hiçbir oyuncu satılmayacak, kaleye de kaliteli bir isim alınacak, bir de 4-5 transfer daha yapılacak. Bu arada taraftar da yapılan kampanyalara yeterli desteği göstermeyecek. Hadi canım siz de…