- 20 Ağustos 2017
- 23.956
- 16.298
- 1.838
Forumda Ümit Aktan'la ilgili bir başlık var mıydı? Bulamadım ben. Az önceki yazdıklarımı oraya da taşımak istiyorum.
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Forumda Ümit Aktan'la ilgili bir başlık var mıydı? Bulamadım ben. Az önceki yazdıklarımı oraya da taşımak istiyorum.
Çok ilgini cekti bakıyorumda heaScout31 he?

haydaa.
fenerbahce kerem akturkoglu icin bastiriyor basligini gormeyince konu kapandi sandim.
hala mi bastiriyor?
Geriden oyun kurmak önemsizdir, futbolda yeri %1dir neden diyeyim ki , sence dermiyim öyle bişey, yazının ilk satırlarında yine cevabı kendin vermişsin, kaleci yada stoperlerin ile ileri uzun vurmak zorunda kaliyorsan diyerek , O ayaklarını Arap sabunuyla yıkayan çok temiz Neueri bizim maçta bikere daha izle istersen , solbeklerine (Davies) yatıp kalkıp dua etsinler , demekki dünyanın en temiz ayağınada sahip olsan bile ,Geriden top çıkaramıyorsan, biraz baskı yiyince sürekli kalecin veya stoperlerinle uzun vurmak zorunda kalıyorsan CL seviyesinde takım olamazsın. İleride Osimhen'in olması ve orta sahada sekenleri toplayabilen canavarların olması elbette seni iyi kötü bir yere getirir ama yine de yetmez, bir şeylerin eksik kalır.
Taylan-Kerem-Berkan dedim ama Oliveira ve Demirbay da dedim, nispeten ayağı düzgün iki isim AMA aslında isimler önemsizdi. Sadece dedim Muslera'nın hatası olmayanları bile ona mal edecek kadar bu ayak ve ayakla oynarken KARAR VERME mevzusuna çoğu taraftar bile takık. Taca giden toplara takık. Çünkü biraz baskı geldiğinde geriden oyun kuramayınca atak devamlılığı sağlamakta zorlanıldığını, baskı kurulamadığını onlar da görüyor. Muslera'ya gelen top onu hatası olsun olmasın, taçla veya başka türlü rakibe geçince skoru lehine değiştirebileceğin 1dk'yı daha kaybettiğini biliyorlar çünkü. Yani taraftar bile bu kadar önemsiyorsa bu işi nasıl hala %1 olabilir, ki senin kalecinin biraz baskı yiyince boş denebilecek bir beke attığı top çok sıklıkla taca gidiyorsa sence de bu sorun değil mi?
Muslera'nın ayağı da özellikle son yıllarında biraz istikrarsız olduğu için vasatın az üstü dedim, bazen formu düştüğünde ayağı kötü dedirtiyordu, bazen de yok be taş gibi ayağı var dedirttiği de oluyordu. Ortalaması vasatın üstüne denk geliyor.
Bundan da anlaşılacağı üzere her kaleci 20-30m'ye top atabilir ama yüksek verimle ve az hatayla atması burada söz konusu. Bunu öyle profesyonel olan her kaleci yapamıyor işte görüyoruz. Yahu orta sahada oynarken yanına top veremeyen kazmalar var, bizim ligi geçtim, ciddi ciddi liglerde bile var. Nasıl kazma kaleciler olmayabilir o konuda yeni nesil değişmesine rağmen? Bir de topun beke ulaşması da yetmiyor. Yani beke atarsın topu, istatistiğe isabetli pas olarak bile geçer ama 5m gerisine atmıştır aslında ve bekin kontrol etmek ve geriye stopere oynamak dışında opsiyonu kalmamıştır. O pas da bir halta yaramaz, baskı yemeye devam edersin. Önemli olan o topu doğru yere (5m ileriye) atmak ki bekin topu kontrol edip sürebilsin veya dikine pas atabilsin... Maçı bu gözle izlediğin zaman anlıyorsun kalecinin attığı topun kalitesinin de önemini...
Ha sen geriden oyun kurmak da önemsizdir, futbolda yeri %1'dir diyorsan o zaman zaten anlaşamayız.
İngiltere championship
???Çok ilgini cekti bakıyorumda hea![]()
Martens gibi değil, 15,20 dakikalık oyuncu artık , bize gençlik hali giderdi tabiOna uygun. Klas bir futbolcuydu her zaman. Kalp krizi geçirdiği yüzünden bizde oynamasından hep endişe duydum ama zamanında yakıştırıyordum bize.
Geriden oyun kurmak önemsizdir, futbolda yeri %1dir neden diyeyim ki , sence dermiyim öyle bişey, yazının ilk satırlarında yine cevabı kendin vermişsin, kaleci yada stoperlerin ile ileri uzun vurmak zorunda kaliyorsan diyerek , O ayaklarını Arap sabunuyla yıkayan çok temiz Neueri bizim maçta bikere daha izle istersen , solbeklerine (Davies) yatıp kalkıp dua etsinler , demekki dünyanın en temiz ayağınada sahip olsan bile ,
dan dun taca vurmak zorunda kalıyorsun, bu daha çok oyununla alakalı, 4lü defansın ortasahayla ne kadar uyumlu ise , kaleciye burada iş bile düşmez, aslında aynı dili konuşuyoruzda neyse, umarım eli ayağı temiz biri alınır
Hayırlı olsun beyler. Cem Uzan dediyse bu iş tamamdır.
Hayırlı olsun beyler. Cem Uzan dediyse bu iş tamamdır.
Üstadım 20 yıl top oynadım ben Trabzonsporun Sakaryasporun kapısından döndüm, birkaç arkadaşım A takımda hocalık yapıyor, bunu neden söyledim biliyormusun , futbolu senden daha iyi bildiğimi iddia etmek için falan değil, futbolu en baştan öğretir gibi detay detay uzun yazıyorsun ya , hep bildiğimiz şeyler, o yüzden aslında aynı dili konuşuyoruz dedim , benim tutulduğum olay şu ki kaleci muhabbeti açıldığı an , birçok üye ilk sorduğu şey ayağı temiz mi , nasıl ki çok etkili baskı yapan takıma karşı dan dun vurursun diyorsun ya , ona önlemi alacak olan kişi kaleci değil , senin beklerin ortsahayı 5leyip nerede durması gerektiğini bilirse Eboue Riera gibi kalecinin ayağı Barthez gibi olur , ama Ömer Bayram, Omar Elabdallaoui gibi olursa Kalecin Hakan Arıkan olur , bu örneğide sen kendin verdin Muslera ileÇok etkili baskı yapan bir takıma karşı birkaç kere zor duruma düşersin, taca da vurursun dan dun... Ama ben ortalama bir baskıda bile sık sık yapmak zorunda kalıyorsan diyorum. Nüanslar önemli. Bu arada elbette takım iyi yayılacak sahaya, iyi yerleşecek, doğru kaymaları, boşa kaçmaları yapacak vs vs... Ama bunlar kusursuz olsa bile kalecinin ayağı güvenilir derecede düzgün değilse ve sen hala çok sık uzun vurmadan top yaparak çıkmaya niyetliyim diyorsan tek çaren orta sahadan bir kişiyi daha geriye yaklaştırmak olacaktır, yani senin sahaya yayılışın değişti, bahsettiğin uyum-diziliş-yayılım şablonun mecburen değişti... Orada teknik satrançta bir adım geriye düştün zaten, ondan geriden topla çıkmayı başarsan bile orta sahada ve/veya hücumda bir kişi eksildin falan az önce de anlatmaya çalıştığım gibi, ya da bir kopukluk oldu vs... Çünkü geriden oyunu kaleci dahil atıyorum 3 veya 4 kişiyle kurmakla, kaleci olmadan 3 veya 4 kişiyle kurmak arasında 1 kişi fark var. Basit matematik... Uzun vurmak zorunda kaldığında sekenleri toplama başarını da etkiler, pasla çıktığında ileride çoğalmanı da etkiler, orta sahandakilerin enerjisini korumasını da etkiler, etkiler oğlu etkiler...
Kişisel serveti 10 m dolar ,Cem uzan mı
Üstadım 20 yıl top oynadım ben Trabzonsporun Sakaryasporun kapısından döndüm, birkaç arkadaşım A takımda hocalık yapıyor, bunu neden söyledim biliyormusun , futbolu senden daha iyi bildiğimi iddia etmek için falan değil, futbolu en baştan öğretir gibi detay detay uzun yazıyorsun ya , hep bildiğimiz şeyler, o yüzden aslında aynı dili konuşuyoruz dedim , benim tutulduğum olay şu ki kaleci muhabbeti açıldığı an , birçok üye ilk sorduğu şey ayağı temiz mi , nasıl ki çok etkili baskı yapan takıma karşı dan dun vurursun diyorsun ya , ona önlemi alacak olan kişi kaleci değil , senin beklerin ortsahayı 5leyip nerede durması gerektiğini bilirse Eboue Riera gibi kalecinin ayağı Barthez gibi olur , ama Ömer Bayram, Omar Elabdallaoui gibi olursa Kalecin Hakan Arıkan olur , bu örneğide sen kendin verdin Muslera ileama tabiki yinede teknik bir kaleci bende isterim , hepten kazma kimse istemez
Donnarumma gelse keşke Galatasaray tarihinin en büyük kaleci transferi olur. Taffarel'in bile önünde kariyerde. Hatta genel büyük transferlerimiz içinde ilk 5'e rahatlıkla girer. Bu adam sana UCL'de puan kazandırır. Yaşı da genç 3 sene sorunsuz oynar sonra ben kaçar diyecektir paragöz olduğu için.