Peşin not düşeyim; niye yalan (veya yalan olması çok muhtemel) habere dellendin demeyin. Ben gerçekmiş GİBİ yaparak yazayım da yorumumu... Gerçek değilse eyvallah... Dellenmedim yani, ama gerçek olursa nasıl dellenirim diye hayal ettim...
Vallaha Galatasaraylılıktan istifa ederim. Şu kadar para saçıp kurduğumuz elite yakın kadroya gidip en iyisi bile çöp bir yerli kaleciyi layık görürsek anlarım bu takım bir daha asla özlediğimiz Avrupa başarılarını kovalayacak seviyeye çıkamayacak. O zaman da tutmanın anlamı yok... Barcelona'ya bir kaleci gönderdi bu topraklar, onu da iki deneyip "eyvah biz ne yaptık" deyip doğru dürüst oynatmadan geri yolladılar... Maalesef Türkiye'de kaleci yetişmiyor. En azından şimdilik... Uğurcan'ı da izliyoruz hiç değilse milli takımda... Adı geçen en kötü kaleci Inaki Pena'dan ufacık üstünlüğü yoktur...
Ayrıca bu Dursun Özbek kim oluyor da Galatasaray'ın altın çağını başlatan 50 yıllık yabancı kaleci geleneğini bozuyor? Simovic-Taffarel-Mondragon-Muslera... Aralarında da 1-2 istisna dışında karanlık sezonlar... Gardi ve Erden sayesinde iki transfer yaptı ve yalı çocuğunun FB'sine üstünlük kurdu diye kendini bir şey sanmasın... Galatasaray'ın gücü ile yapıyorsun onları...
Türkiye'den çok çok çok çoooooooooook üst düzey bir kaleci çıkar, Real Madrid'e koy ilk 11 oynar diyebileceğin seviyede tartışmasız bir kaleci yani, saha içi saha dışı her yönü kusursuzdur, o zaman belki yani bu geleneği bir seferlik delsek mi diye düşünürüz.
O zamana kadar Galatasaray'ın elit bir kalecisi yabancı olur. Türkiye'de yabancı oyuncular komple yasaklansa gider elit bir kaleciyi Türk kızıyla evlendirir, 5 sene bekletir, Türk yaparım, yine öyle oynatırım...
Başarıları getiren gelenekleri bozmak yok öyle..