Uğur yine yangın yayınlarına başlamış.
Bir buna, bir de Haluk’a güvenmiyorum. Yağız’ın kankisinden hayır mı gelir önce onu düşünmek lazım.
Geçen yıl da Osimhen geldiği halde yangın yayını yapıp “Bu takım anca üçüncü olur abi, Joao Mario geldi Beşiktaş’a. Senin ihtiyacın olan oyuncuydu. Beşiktaş bu sene ligin favorisi” diye taraftarı gazlıyordu. Taraftar da zaten yangına bayılıyor.
Osimhen’in bonservisini yıllara yayarak alacaktık, olmadı. 1.5 yılda 75 vereceksin. Panikle hazırlık maçı, osimhen paketi çıkartıldı. Taraftar şımarıklığına sallamadı. Beklediğin ekonomik rahatlama da olmadı. Ee bir de elini attığın oyuncuya anında teklif veren bir adet de para babası var. Ucuza kaleci bulman da mümkün değil. Bu arada gerçekte de Muslera seviyesine çıkma ihtimali bulunan bir kaleciyi 20-25’ten aşağı bulamazsın.
Dolayısıyla gerekirse 1 sezon Günay ile idare edeceksin, dolayısıyla Apo ile Kaan ile 1 yıl daha idare edeceksin. Ama nasıl olur, bu takıma en az 4-5 transfer lazım olmazsa nasıl başarı gelir? Gelir abi, gelir. Gelmeyecekse o kaleci ve stoperle de gelmez. Biz Manu’ya deplasmanda yenerken forvet arkası Kerem, orta sahada Kaan, sağ açıkta Tete, sol stoperde Apo vardı. Bayern’e içeride ilk yarıda 2.28 gol beklentisi üretip 16 şut çekerken çıktığımız kadroyu burada yazsam ah vah edersiniz.
Mantık çerçevesinde bakmasını beklemem taraftardan ancak birazcık anlamak lazım. Geçen yıl devre arası yapılan gibi Cuesta, Frankowski, Jelert gibi panikle paralar saçılıp, bölgelere hatalı oyuncular alınacağına alınmasın daha iyi.
Ben yönetime de kızamıyorum, bir plan yaptılar ve en kötü taraftara güvendiler. Ama birazcık bizim taraftarı tanısalar bu şımarıklığa girişeceğini tahmin etmeleri gerekirdi. Senin taraftarın takım başarılı oluyor, 5 yıldız kazandık deyip koşa koşa 5 yıldızlı formayı almaya gitmez, “seneye 5 yıldız yan yana olacak o zaman alırım” diye düşünür. Sen Osimhen indirirsin hazırlık maçına imza töreni ekleyip para kazanayım dersin, taraftarın “aa Osimhen gelmiş” deyip koşa koşa gitmez, “Zaten Osimhen oynamıyor, şimdi bu parayı vereceğime CL maçına veririm. Osimhen’i izlerim bari” der. Sonra da “nerede kaldı kaleci yav” diye sana sallamaya başlar. Bunu nasıl hesaplamazlar anlamıyorum.
Neyse bekleyip göreceğiz…