Ben onumuzdeki yaza osi odemeleri haricinde yuk bindirmenin dogru olmadigi dusuncesindeyim.
75 M ayarlamis olup, yuksek perde yonetim aciklamalari nedeniyle ayaklar biraz yere basmiyor geliyor bana.
Costa imkansiz abi adamlar mumkun degil senin seviyelerine inmez. 30 yildir adamlar catir catir adam satisi yapiyor - "orta yol" onlara yakin olan tarafta olur, bizde o kulfete girmeyiz diye dusunuyorum.
Suprizlere tabii acigim ama genc profilden temmuz aonu agustos basi bitmeliydi kaleci tantanasi. 15 gunden az var, 2 net 2 alternatif/rotasyon yapman lazim , hadi +1 haftayi avrupa disi rotasyon/firsat icin kovaladin. 10gunun falan var kaleci ve defansa. Kolay degil.
Vallahi Okan Hoca'yı dinleyince anladığım:
1. Kaleci + Stoper kesin gelecek (Ederson'u Osimhen gibi bekliyor tek tercih gibi görüyor, Akanji, K.M.Jae, Singo vs de diğer ismi geçenler)
2. Sağ bek işi biraz kalecinin maliyeti ve bek oynayabilen stoper mi yoksa salt stoper mi aldığımıza bağlı olarak değişecek. (K.M.Jae, Lucumi tarzı biri gelirse alınacak. Singo alınırsa rafa kalkar maliyeti de nedeni ile)
3. Hoca İlkay'ı istiyor ama gelmeyeceğini düşünüyor. 8 Milyon Euro gibi rakamlara almazlar çünkü. O işin olacağını sanmıyorum. Bunun dışında orta saha için fırsat transferi olursa mevcut rotasyona U23 tarzı biri katılabilir. Ya da ekstra giden olursa Bissouma tarzı biri maliyeti abartı olmayacaksa tercih edilebilir. (U23 durumuna bağlı olarak)
4. Jelert'e teklif kesin yok. Yusuf'u da kiralık vermek istiyor ama bence yurt dışından çok talip yok. Yurt içi de kendi istemiyor olabilir Yusuf. Buranın çözümü 2 Eylül sonrasına kalırsa şaşırmam. 12 yabancı üst düzey 2 yabancı biraz lig rotasyonu için olabilir 2-12 Eylül arası fırsat çıkarsa tarzı anladım ben. En kötü bu isimler kalır diyor gibi. (Bu konuda menajer önerisi bekliyoruz ama o kesin, Scout ekibinin önerdiklerini ya beğenmemişler ya da maliyeti çok)
Sonuç:
Kaleci: 5 iş günü işinde gelir (anladığım 22-25 Ağustos arası)
Stoper: Akanji'nin durumuna göre kaleciden önce bile gelebilir (20-22 arası, ya da takip eden hafta kaleciden sonra 25-28 arası)
Sağ Bek: Stoper gelmeden alınmaz olurunu stoperin bek oynama durumu belirleyecek. (Stoper ve kaleci gelmeden alınacağını sanmıyorum 25-1 Eylül arası)
İlkay ben 4.5'a oynarım alın beni derse alacaklar ama sanmıyorum diyeceğini.
Onun dışında da 1-2 Eylül'de fırsat olursa U23 alınır. Olmazsa Jelert ve Yusuf giderse 2-12 Eylül arası lig için +2 alınabilir giden sayısı kadar.
Planlama:
Yabancılar:
1.
Ederson / D.Costa/ Sommer / Lammens / Tzolakis (ama Ederson açık ara önde-Ederson %70, Costa %5, Sommer-%20, Diğer-%5)
2. Sanchez
3. Singo /
Akanji / K.M.Jae / Lucumi / Vitao (Singo %20, Akanji %60, KMJ %15, Diğer %5)
4. Jakobs
5. Torreira
6. Lemina
7. Sara
8. Sallai
9. Zaniolo / XXX (Singo tarzı biri alınmazsa yerine sağ bek gelir U23 sağ bek bulanamazsa)
10. Sane
11. İcardi
12. Osimhen
+
13. Jelert / XXX (Zaniolo yerine sağ bek alınırsa, yerine orta saha alınır, Zaniolo kalırsa U23 sağ bek alınabilir varsa piyasada)
14. Yusuf / XXX (Zaniolo giderse 10 numara U23 düşünürler)