Transfer Nöbeti #15 | 2025 Yaz Arşiv

Maliyetinden Bağımsız, Tek Defans Transferinde Hangisi Olsun?

• Kullanılan toplam oy
    148
  • Anket kapatılmış .
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takım çok yaşlanıyor. A.kerim 30, Davinson 29, Torreira 29, Lemina 31, Sane 29, Icardi 32 yaşlarındalar. Bunların yanına 32 yaşında Ederson ve 30 yaşında Akanji'yi de eklemek mantıklı gelmiyor bana. Bonservisleri ellerinde olur fırsat transferi olur, anlarım. Ama bu adamlara bonservis vereceksin bi de. Bunlar yerine Singo ve Tzolakis tarzı adamlar daha mantıklı geliyor. Takımda yeterince tecrübeli ve elit oyuncu var.
Genc oyuncuya direk avrupayi kaldıramaz deniyor. Biz mi karar veriyoruz. Millet aliyor ayrica zahmet edip defansif hucum hangi mevkide beklenti ne oradaki istatistiklere sürekliliğine bakılmıyor. ya alay ediliyor ya da olmaz deniyor. Üstten Tavır ile bilgili olmak farkli şeylerdir.

Takım çok yaşlanıyor. A.kerim 30, Davinson 29, Torreira 29, Lemina 31, Sane 29, Icardi 32 yaşlarındalar. Bunların yanına 32 yaşında Ederson ve 30 yaşında Akanji'yi de eklemek mantıklı gelmiyor bana. Bonservisleri ellerinde olur fırsat transferi olur, anlarım. Ama bu adamlara bonservis vereceksin bi de. Bunlar yerine Singo ve Tzolakis tarzı adamlar daha mantıklı geliyor. Takımda yeterince tecrübeli ve elit oyuncu var.
2 sene sonra takım çatırdamaya başlar. gençleşme operasyonu ufak ufak başlamalı ama yıldız transfer hastası bi hocamız var sağolsun

Ben onumuzdeki yaza osi odemeleri haricinde yuk bindirmenin dogru olmadigi dusuncesindeyim.

75 M ayarlamis olup, yuksek perde yonetim aciklamalari nedeniyle ayaklar biraz yere basmiyor geliyor bana.

Costa imkansiz abi adamlar mumkun degil senin seviyelerine inmez. 30 yildir adamlar catir catir adam satisi yapiyor - "orta yol" onlara yakin olan tarafta olur, bizde o kulfete girmeyiz diye dusunuyorum.

Suprizlere tabii acigim ama genc profilden temmuz aonu agustos basi bitmeliydi kaleci tantanasi. 15 gunden az var, 2 net 2 alternatif/rotasyon yapman lazim , hadi +1 haftayi avrupa disi rotasyon/firsat icin kovaladin. 10gunun falan var kaleci ve defansa. Kolay degil.

Vallahi Okan Hoca'yı dinleyince anladığım:

1. Kaleci + Stoper kesin gelecek (Ederson'u Osimhen gibi bekliyor tek tercih gibi görüyor, Akanji, K.M.Jae, Singo vs de diğer ismi geçenler)
2. Sağ bek işi biraz kalecinin maliyeti ve bek oynayabilen stoper mi yoksa salt stoper mi aldığımıza bağlı olarak değişecek. (K.M.Jae, Lucumi tarzı biri gelirse alınacak. Singo alınırsa rafa kalkar maliyeti de nedeni ile)
3. Hoca İlkay'ı istiyor ama gelmeyeceğini düşünüyor. 8 Milyon Euro gibi rakamlara almazlar çünkü. O işin olacağını sanmıyorum. Bunun dışında orta saha için fırsat transferi olursa mevcut rotasyona U23 tarzı biri katılabilir. Ya da ekstra giden olursa Bissouma tarzı biri maliyeti abartı olmayacaksa tercih edilebilir. (U23 durumuna bağlı olarak)
4. Jelert'e teklif kesin yok. Yusuf'u da kiralık vermek istiyor ama bence yurt dışından çok talip yok. Yurt içi de kendi istemiyor olabilir Yusuf. Buranın çözümü 2 Eylül sonrasına kalırsa şaşırmam. 12 yabancı üst düzey 2 yabancı biraz lig rotasyonu için olabilir 2-12 Eylül arası fırsat çıkarsa tarzı anladım ben. En kötü bu isimler kalır diyor gibi. (Bu konuda menajer önerisi bekliyoruz ama o kesin, Scout ekibinin önerdiklerini ya beğenmemişler ya da maliyeti çok)

Sonuç:

Kaleci: 5 iş günü işinde gelir (anladığım 22-25 Ağustos arası)
Stoper: Akanji'nin durumuna göre kaleciden önce bile gelebilir (20-22 arası, ya da takip eden hafta kaleciden sonra 25-28 arası)
Sağ Bek: Stoper gelmeden alınmaz olurunu stoperin bek oynama durumu belirleyecek. (Stoper ve kaleci gelmeden alınacağını sanmıyorum 25-1 Eylül arası)

İlkay ben 4.5'a oynarım alın beni derse alacaklar ama sanmıyorum diyeceğini.

Onun dışında da 1-2 Eylül'de fırsat olursa U23 alınır. Olmazsa Jelert ve Yusuf giderse 2-12 Eylül arası lig için +2 alınabilir giden sayısı kadar.

Planlama:

Yabancılar:

1. Ederson / D.Costa/ Sommer / Lammens / Tzolakis (ama Ederson açık ara önde-Ederson %70, Costa %5, Sommer-%20, Diğer-%5)
2. Sanchez
3. Singo / Akanji / K.M.Jae / Lucumi / Vitao (Singo %20, Akanji %60, KMJ %15, Diğer %5)
4. Jakobs
5. Torreira
6. Lemina
7. Sara
8. Sallai
9. Zaniolo / XXX (Singo tarzı biri alınmazsa yerine sağ bek gelir U23 sağ bek bulanamazsa)
10. Sane
11. İcardi
12. Osimhen
+
13. Jelert / XXX (Zaniolo yerine sağ bek alınırsa, yerine orta saha alınır, Zaniolo kalırsa U23 sağ bek alınabilir varsa piyasada)
14. Yusuf / XXX (Zaniolo giderse 10 numara U23 düşünürler)

Bu herif dün demişti Gardi İngiltere’ye gitti diye herkesten önce. Mandev’i takip edicem

Daha zamanımız var deyip 2 eylül son günü bekliyorlar şaka gibi. 2 eylül listeye kaleciyle sağ bek oynayan stoperi yetiştirseler iyidir.

Akanji ismi gecenler arasında bize en uygun profil bu arada. Singo müthis bir atlet ama biraz luyindama gibi zeka seviyesi düsük gibi geldi sol stopere koyarsak saçmalama ihtimali var. Akanji sol stoper, sağ stoper, sağ bek 3 mevkide de ortalama üstü performans verir

hadi savunmayı iki mevki oynayan oyuncu ile çözelim itirazım yok ama bu aslen stoper oynayıp 40 yılda bir sağ bek oynayan biri olmasın

sağ bek asıl mevkisi olup stoper oynayan biri olsun bari

akanji sadece stoper olarak alınıp bek için başkası bakılıyorsa ne alaka ama öncelikle sağ bek düşünülüyorsa hiç iyi bir iş değil

üstelik yine 30 yaş üstü hem bonservis hem korkunç maaş alacak ve son imzayı atacak biri daha

anladığım kadarıyla minimum 35-40 milyonluk iş totalde

davinson gibi daha genç yaşta ve 9 milyona da gelmiyor belli ki

ben olumsuzum bu kadar yaşlı oyuncuyu elit diye diye sokmaya

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt