Onat Can Sağıroğlu
10 Numara!
- 22 Kasım 2008
- 19.823
- 25.777
- 2.893
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
kurtulamadık gitti tosundan
Ben de şuan yapılanın doğru olduğunu söylüyorum zaten şu an yeterli sayıda genç var ilk 11 de, yunus kerem ve nelson, hatta torreira bile gelecekte satılabilecek adam.bu oranı koruyalım yeter. yedeğe de bi kaç tane scout transferi alınsa iyi olur. Dediğim gibi öncelik herzaman başarı olmalı ve scout transferlerinden başarı beklenmez sadece yatırım amaçlıdır.Asıl planlama bu seneki gibi yapılır önce takıma liderlik yapabilecek takımı taşıyacak oyuncular alınır sonra aralarına potansiyelli ve gelecekte sana para kazandıracak oyuncular geçen sene biz bu konuda hata yaptık takım düşünce ayağa kaldıracak bir oyuncu olmayınca bütün takım düştü. İlk 11!i komple yaşlı oyuncularla yapamazsın o takımın ömrü çok olmaz araya potansiyel gördüğün seni ileriye taşıyacak adamlarda olmalı yoksa city kerizmi genç oyuncu alıyor kadrosuna ya da madrid nerede potansiyelli oyuncu var verip parasını alıyor. Bizimde nelsson gibi marcao gibi ya da kerem gibi seni ileriye taşıyacak oyunculara her zaman ihtiyacımız var.
Sen bu tongaya nasıl düştün bence bu nöbette ban yersin sen. Seni kandırmışlar.Daha yeni açtık. Transfer olmazsa da toschaklarım sağolsun.
Bana kalsa Mertens'i sol forvet veya santrafor olarak kullanıp 10 numaraya başka birini alırdım. Ama bakalım hoca nasıl bir kurgu planlıyor.Mertens'i daha çok 10 no gibi düşünmek lazım çünkü belli ki forvet arkası kullanacak. Santrafor için sefer ve gomis var elde yeterli diyebilir miyiz orası bilinmez tabi. Okan hoca sanki bir santrafor daha istiyor gibi haberlere bakılırsa
Sol tarafa çok uyar ama yabancı sınırı sebebiyle sol veya sağda olma ihtimali yok ana planda. bu sebeple geriye sadece yardımcı forvet rolü kalıyor bence. Yardımcı forvet olduğu planda da yeni bir 10 no ya yer kalmıyor doğal olarak.Bana kalsa Mertens'i sol forvet veya santrafor olarak kullanıp 10 numaraya başka birini alırdım. Ama bakalım hoca nasıl bir kurgu planlıyor.
Bir de Belotti gibi maaşı 3M kemiksiz olacak adamı yedek nasıl bırakacağız o da var.
Maç başılar bizde 10 bin €'dan başlıyordu. Bu sene maaşı 1,2 oldu. 5'e yakındır o para. Vergiden emin değilim. Bu sene yeni sözleşme yaptılar, orada kesin yükseldi. Öncesini hatırlayamadım. Devre arası geldi sonuçta.Marcaoun üc bücük senelik maasi 2,95 milyon. Senede ortalama 850 bin maas alan adam, belki 150-200 bin prim almistir. Yani 3,5 civari para almistir bizden o üc bücük senede. Ve ilk geldiginde vergi oranlari o kadar yüksek degildi diye hatirliyorum.
Nelssonda pay isi nerden cikti? Onu kim dedi?
Külotunu kokladığı hocaefendisineErtem Şener neyine güveniyor
Maaşları yanlış hatırlıyorsunuz marcao ilk bize geldiğinde 800 bin alıyordu sonra iyi performansı sonrası ve sözleşme süresi biteceği için yapılan kontratta 1,2'ye çıktı maaşı. nellsonda şuan 800 civarı alıyor o yüzden zaten ben gitmek istiyorum diyor bizden şuan istediği yıllık 2'ye yakın. Marcao'da toplamda maaşlarla birlikte 7 civarı verdik ve şuan 12'ye sattık nelssonda bizim istediğimiz rakama giderse 20 civarına gidicek onda da 2 katı kar yapmış olacağız.Vergi işine girersek Marcao'dan kar etmedik o zaman. Performans aldık sadece. 4 bonservis+ bonuslarla 3,5 senede 5 milyon almıştır. 1,6*5=8 Toplam 12 milyon. 12'ye sattın. Menajerlik paralarına girmiyorum.
Nelsson da 7+1 milyon bonus+2 milyon 1 senelik brüt maaş desen 10 milyon yatırımı var. Her sene 2 milyon artıyor. 8 milyon üstü kardan %15 ya da 20 payı da var. Ne kaldı o zaman. Başarı oranında çok düşük. Mostafa'ya 4 verdirdiler, satamıyorsun. Hani kapında 6 milyona alıcı vardı. Nerede onlar?
Böyle bakarak bir yere varılmaz. Bu arada genç oyuncu transferine karşı değilim ama Belotti'yi alma fırsatın varken bu pahalı yatırımlık oyuncu alalım demek dünyanın en saçma şeyi. Bir mal alırken de fayda denen bir şey vardır. 29 yaşındaki İtalya forvetine burun kıvırmak mantıklı değil.
Mental açıdan zayıf, profesyonelliğe erişemedi bir türlü. Ben oldum havasında, rapçilerle falan alem yapıp gezip tozma derdindeŞu Naci Ünüvar'a yoklama çeksek ne olur acaba hem sol kanadı hem forvet arkasını yedekler. Ajax ne düşünüyor acaba ?