Transfer Nöbeti #16 2022 Yaz Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Alexis Sanchez'le ilgilendiğimiz düşünüldüğünde sağ kanatta da oynayabilen bir forvet aradığımızı düşünüyorum, bu yüzden Belotti haberleri fake geliyor bana. Solu Mertens ve Kerem'le kapattık, sağa da Yunus ve X yapacağız muhtemelen. Klasik bir kanat oyuncusunun bu formasyonda bir işi yok zaten, kanat oyunucusunun işini bekler yapıyor bizde.

Asıl planlama bu seneki gibi yapılır önce takıma liderlik yapabilecek takımı taşıyacak oyuncular alınır sonra aralarına potansiyelli ve gelecekte sana para kazandıracak oyuncular geçen sene biz bu konuda hata yaptık takım düşünce ayağa kaldıracak bir oyuncu olmayınca bütün takım düştü. İlk 11!i komple yaşlı oyuncularla yapamazsın o takımın ömrü çok olmaz araya potansiyel gördüğün seni ileriye taşıyacak adamlarda olmalı yoksa city kerizmi genç oyuncu alıyor kadrosuna ya da madrid nerede potansiyelli oyuncu var verip parasını alıyor. Bizimde nelsson gibi marcao gibi ya da kerem gibi seni ileriye taşıyacak oyunculara her zaman ihtiyacımız var.
Ben de şuan yapılanın doğru olduğunu söylüyorum zaten şu an yeterli sayıda genç var ilk 11 de, yunus kerem ve nelson, hatta torreira bile gelecekte satılabilecek adam.bu oranı koruyalım yeter. yedeğe de bi kaç tane scout transferi alınsa iyi olur. Dediğim gibi öncelik herzaman başarı olmalı ve scout transferlerinden başarı beklenmez sadece yatırım amaçlıdır.

Jankat,ali turap,hamza akman ve yasin çekirge u 19 milli takiminda.ben şok oldum tabi😃 yasin cekirge var daha.yunustan sonra beknaz,berk kizildemir,halim ayaz ve berat lus diyoruz ama maşallah.yasinde cok iyi

Mertens'i daha çok 10 no gibi düşünmek lazım çünkü belli ki forvet arkası kullanacak. Santrafor için sefer ve gomis var elde yeterli diyebilir miyiz orası bilinmez tabi. Okan hoca sanki bir santrafor daha istiyor gibi haberlere bakılırsa
Bana kalsa Mertens'i sol forvet veya santrafor olarak kullanıp 10 numaraya başka birini alırdım. Ama bakalım hoca nasıl bir kurgu planlıyor.
Bir de Belotti gibi maaşı 3M kemiksiz olacak adamı yedek nasıl bırakacağız o da var.

Tabi u 17 gol kralı baran demiroglunu cagirmayip,u 17 milli takiminda bile az oynayan semih kilicsoyu u 19 milli takimina almak ne kadar adaletli?onu da bilemedim.talimatli is herhalde,semih kilicsoy cok yetenekli olsa da oyle görünüyor.baran u 17 milli takımına da cagrilmamis

Bellotti daha genç sanıyordum. 29 yaşında, İtalya dışı için anksiyete sahibi oyuncuya bahsedilen rakamlar mantıklı değil sanki. Ama bir tek Seforovic ile de olmaz. Depay olsaydı iyiydi. Üzümlü kekim...

Bana kalsa Mertens'i sol forvet veya santrafor olarak kullanıp 10 numaraya başka birini alırdım. Ama bakalım hoca nasıl bir kurgu planlıyor.
Bir de Belotti gibi maaşı 3M kemiksiz olacak adamı yedek nasıl bırakacağız o da var.
Sol tarafa çok uyar ama yabancı sınırı sebebiyle sol veya sağda olma ihtimali yok ana planda. bu sebeple geriye sadece yardımcı forvet rolü kalıyor bence. Yardımcı forvet olduğu planda da yeni bir 10 no ya yer kalmıyor doğal olarak.

Marcaoun üc bücük senelik maasi 2,95 milyon. Senede ortalama 850 bin maas alan adam, belki 150-200 bin prim almistir. Yani 3,5 civari para almistir bizden o üc bücük senede. Ve ilk geldiginde vergi oranlari o kadar yüksek degildi diye hatirliyorum.

Nelssonda pay isi nerden cikti? Onu kim dedi?
Maç başılar bizde 10 bin €'dan başlıyordu. Bu sene maaşı 1,2 oldu. 5'e yakındır o para. Vergiden emin değilim. Bu sene yeni sözleşme yaptılar, orada kesin yükseldi. Öncesini hatırlayamadım. Devre arası geldi sonuçta.

Geçen sene yaptığımız tüm transferlerde açıklamasak bile sonraki satış karından pay var. Morutan-Cica-Nelsson-Mostafa vs. Belli oranlarda pay koyuldu. Bir yerde söylemişlerdi. Cengiz döneminde sonraki satıştan pay açıklamama işi başlamıştı. Hatta Falcao'nun sonraki satışından %50 pay vardı.

Vergi işine girersek Marcao'dan kar etmedik o zaman. Performans aldık sadece. 4 bonservis+ bonuslarla 3,5 senede 5 milyon almıştır. 1,6*5=8 Toplam 12 milyon. 12'ye sattın. Menajerlik paralarına girmiyorum.

Nelsson da 7+1 milyon bonus+2 milyon 1 senelik brüt maaş desen 10 milyon yatırımı var. Her sene 2 milyon artıyor. 8 milyon üstü kardan %15 ya da 20 payı da var. Ne kaldı o zaman. Başarı oranında çok düşük. Mostafa'ya 4 verdirdiler, satamıyorsun. Hani kapında 6 milyona alıcı vardı. Nerede onlar?

Böyle bakarak bir yere varılmaz. Bu arada genç oyuncu transferine karşı değilim ama Belotti'yi alma fırsatın varken bu pahalı yatırımlık oyuncu alalım demek dünyanın en saçma şeyi. Bir mal alırken de fayda denen bir şey vardır. 29 yaşındaki İtalya forvetine burun kıvırmak mantıklı değil.
Maaşları yanlış hatırlıyorsunuz marcao ilk bize geldiğinde 800 bin alıyordu sonra iyi performansı sonrası ve sözleşme süresi biteceği için yapılan kontratta 1,2'ye çıktı maaşı. nellsonda şuan 800 civarı alıyor o yüzden zaten ben gitmek istiyorum diyor bizden şuan istediği yıllık 2'ye yakın. Marcao'da toplamda maaşlarla birlikte 7 civarı verdik ve şuan 12'ye sattık nelssonda bizim istediğimiz rakama giderse 20 civarına gidicek onda da 2 katı kar yapmış olacağız.

Bu arada ben belotti'ye burun kıvırmıyorum elimizde seferovic varken 2. bir aynı seviye oyuncu yerine genç ve ileride satabileceğimiz adama yönelmek daha mantıklı diyorum seferovic olmasa elimizde net gelsin derdim ama yönetim seferovic'i aldıysa arkasına aynı seviye bir adam almak takımda ve oyuncularda huzursuzluk yapar iki oyuncu da buraya oturmaya gelmez 2 forvet yapsak mertens nerede oynayacak o da problem. Birde sadece lig var haftada 1 maç rotasyona da çok sokamayız golcülerin bir ritmi vardır her hafta bir maç sen oyna diğer maç sen diyemeyiz ki geçen sezon fatih terim bunu yaptı forvetler boş kaleye kaçırmaya başladı ritimleri ve özgüvenleri gittiği için.

şu tasarımcıya soralım

FZ0uv7-XwAErwMk

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt