Transfer Nöbeti #16 2022 Yaz Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Dunya futbol tarihinde spontane yapikan muz ortayla basarili olan tek takim 2014 fbsi :)

Gözümün önünde PVA nin Boey‘nin Kazimcanin taca çikan ortalari canlaniyor. Açikcasi Flashback oluyorum.
Saracchi çok güzel ceza yayına doğru ya da penaltı noktasına doğru pas çıkarırdı orta değil de. Öylesi lazım

Artık bekler orta açmıyor net paslar veriyor ortayı açan bizimkiler gözünü kapatan Allah ne verdiyse topa vuruyor .. Haa bu sacmalikta ceza alanındaki hareketsizligimizin de payı çok büyük ortayı açacak adama bir pas opsiyonu bile olusturamiyoruz

Trent Alexander-Arnold'a hakaret olmuş resmen. Sabri de çok kolay yapardı orta hatırlıyorsunuzdur. Çift forvete dönüp Yunus - Kerem ortada da dönen toplar için Torreira Midjtsö koydun zaten. Ne diye yasakladın beklere orta yaptırmayı? Torreira ile göbekten mi delecektik sevgili hocam? diye sorarlar.

Beklerimizin en kolay yapabildiği şey Muslera'ya dönebilmek. 5 para etmezler hücum anlamında defans anlamında da. Sabri'nin basitçe dağa yolladığı ortalarını yaptığı sağ ayağı Boey'in de PVA'nın da 4 ayağından iyiydi. Yunus Kerem içeri kat ettiğinde çizgiye inip ceza sahasına pas çıkarsınlar beklentisi var herhalde hocanın 2 tane kazmadan. Olmaz o. Olmadı da. Yapamadılar da zaten.
Trent orta yapmıyor, pas veriyor benim de anlattığım bu? EPLde neredeyse hiç bir takım öyle yarı sahayı geçip Caner gibi top şişirmez. Türkiye'deki orta anlayışı budur, çizgiye inmeye çalışılmaz ya da inip ceza sahası hizasındaki beke dönülüp boşluk bırakılmaz.

Orta, topun genelde amaçsız olarak havadan ceza sahasına şişirildiği bir şeydir, duran toplarda bile hedefe değil bölgeye atılır top.

Okanball diyebilir miyiz

Bu arada merak ettim Okan Buruk Basaksehirde orta acmaya dayali bir oyun plani var miydi hatirlamiyorum
Orta açmaya dayalı plan ne ya

36 orta nerelerden açılmış tablosu var mı, duran top vardı mesela bayağı.

Ortaya dayalı plan falan yok, maç sonu veriye bakıp aaa biz orta yapmışız diyorsun. Maçı izlerken ne çok orta açtık falan dedin mi mesela

Trent orta yapmıyor, pas veriyor benim de anlattığım bu? EPLde neredeyse hiç bir takım öyle yarı sahayı geçip Caner gibi top şişirmez. Türkiye'deki orta anlayışı budur, çizgiye inmeye çalışılmaz ya da inip ceza sahası hizasındaki beke dönülüp boşluk bırakılmaz.

Orta, topun genelde amaçsız olarak havadan ceza sahasına şişirildiği bir şeydir, duran toplarda bile hedefe değil bölgeye atılır top.

Hea tamam benim anladığım orta da o. Sorun yok o zaman. Bek için orta yapmak en kolay iş deyince Sabri reisimiz geldi aklıma. :asd: Yine bunlardan iyiydi. yılda 2 milyon euro kazanan, ceza sahasındaki arkadaşının tam kafasına atmasa da yakınına top gönderecek yetenekte bekler lazım.

PVA devamlı dediğin işi yapıyor ama sıfıra inip attığı topların hepsi daha taşa gitti ..Biz çalışmıyoruz açık ve net yıllarca EPLde oynamış bir bekin gözünü kapatıp Allah ne verdiyse vurması normal bir durum değil..
Topun amaçsız sisirildigi pozisyon da kazimcanin seferovice ortasiydi sırf o orta için çocuğun güzellenmesi de komik geliyor..

PVA devamlı dediğin işi yapıyor ama sıfıra inip attığı topların hepsi daha taşa gitti ..Biz çalışmıyoruz açık ve net yıllarca EPLde oynamış bir bekin gözünü kapatıp Allah ne verdiyse vurması normal bir durum değil..
Topun amaçsız sisirildigi pozisyon da kazimcanin seferovice ortasiydi sırf o orta için çocuğun güzellenmesi de komik geliyor..
PvA çok iyi toplar da kesiyor, geçen sene kaç tane pozisyon var cumartesi de altı pasa kesti kimse yoktu.

Yıllarca kontratak takımında oynamasının etkisi de var bunda, set alışkanlığı pek yok.

forumu hiç iyi görmüyorum maalesef gerçi kuş övücü tayfa kaybolmuş biraz bu da iyi gelişme sayılır

Hea tamam benim anladığım orta da o. Sorun yok o zaman. Bek için orta yapmak en kolay iş deyince Sabri reisimiz geldi aklıma. :asd: Yine bunlardan iyiydi. yılda 2 milyon euro kazanan, ceza sahasındaki arkadaşının tam kafasına atmasa da yakınına top gönderecek yetenekte bekler lazım.
O dönemlerde hocalar orta açılmasına izin veriyordu. Bence güncelle eskiyi kıyaslamakla yanlış pencereden bakıyorsun. Boeyle PvAyı da ona yönelik çalıştır, açarlar altı pasa doğru bölgesel ortalar.

Dünyada gole dönüşme oranı en az olan bu amaçsız toplar, neyse bunu en son Erol yaptırıyordu Caner yüzünden, 20 haftada kovuldu. Böyle kurguların geri geleceğini de sanmam.

Abi düşünsenize 1-2 yıl başarısız olunca daha tek maçtan ortalığı yakıyoruz. Adamlarda 8 yıldır 1 tane kupa yok hala takım, Jesus güzellemesi yapanlar var. Alışık değiliz başarısızlığa ondan oluyor bu.

Bak bu gece kazanırlarsa yine "Mahfediceğz!!!!11" modunu açarlar. :asd:

Neyse transferlerde hareketlilik yarın başlar artık.

Günaydin degerli gsc ailesi, herkese iyi hafta baslangici dilerim, su an is yerine istifami basmaya gidiyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt