Transfer Nöbeti #16 | 2023 Yaz Arşiv

Sergio Ramos’u İster misiniz?

• Kullanılan toplam oy
    133
  • Anket kapatılmış .
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Erden Timur transferdeki başarısını sahayada yansıtırsa bizi 2 seneye chelsea Liverpool seviyesine getirir şampiyonalar liginden kupada alır

Sizce Ziyech e Berkan 22 numarayi verirmi?
Yada Mertens 10 numarayi verirmi?
Isteseler de veremezler artık, çünkü hem Berkan hem de Mertens o numaralarla maça çıktılar ligde.

Ancak Yunus'un 11 numarası verilebilir şimdiye kadar maça çıkmadığı için.

kim
bizim forum mu
bunun da olasılığı uzayda yok
Gerçekçi olmak lazım hayal dünyasından çıkılması gerekiyor. Icardi bile gol atmış olsa da halen kilo fazlası var ve form tutması 2-3 haftayı bulacak. En gerçekçi hedef 4 maçta 7 ve üzeri puan almamız ve Molde maçlarında turu geçmemiz olur sonrasında geçen sene gibi bir seriyi yakalarız milli araya kadar sancılı süreç devam eder sonrasında herkes fit ve formda olur.

Ama dediğin gibi burada imkansız gibi yarın umarım skor alırız da yangın olmaz. :asd:

Bu kadar risk barındıran adamı peki 35 e direkt olarak satılmasını sağlayacak şey nedir? Peki 35 verip direkt olarak alan bir takım niye olmadı? Tamam ben korudum ve göndermedim. Ben de patlarsa ne olacak? Yarın maça çıktı ayağı gitti? 5 6 milyondan da olacaksın ozaman maaşını da ödeyeceksin. Ayrıca ortada 30 maç söylentisi var ama kimse ne olduğunu bilmiyor. Belki 10 maç belli 20 maç. Belki bu sayı 11 başlama sayısı bile değil kadroya alınma sayısı.
Ortada juve nın 27 ye çıktığı söylentileri vardı ve bu adam da juve ye giderdi. Ortada rahat alınabilecek bir sözleşme önermeseydi sence bunun yerine 27 ye juveye gönderdik yapabilecek birşey yoktu en fazla bu para geldi deyip gönderemez miydi?
Varsayımlar üzerine konuşuyoruz...

Sırf sende de sakatlanma riski var diye, 15m'a aldığın adamı, açıklamadıklarına göre çok da yüksek olmayan bir farazi satış geliri olasılığı için, 5m'a kiralamayı ekonomik veya kadro yapılanması açısından mantıklı görüyorsan diyeceğim bir şey yok. Ben mantıklı bulmuyorum, o yüzden 9,5m kira geliri söylentilerini duyunca demiştim ki, haa o zaman kiralamak mantıklı çünkü riski çok aza indiriyorsun. Üstelik A.Villa'nın da oyuncuyu deneyip kazanmak için biraz daha fazla nedeni oluyor, almaya gerçekten niyetleri olduğunu ispat ediyor üstelik 9,5m gibi bir rakam. 5m bence etmiyor.

Bir başka açıdan, orada adamların elinde başka kanatlar varken çok da alımkar olmadıkları anlaşılan Zaniolo'yu parlatıp memnun kalıp bu zor olduğu anlaşılan şartı sağlayarak satın alma ihtimalleri, bizde kalsaydı ve CL'de 1-2 maç denk getirip iyi oynasaydı parlayıp ocakta veya yazın başka bir kulübe daha garanti ücretlerle satılma ihtimalinden düşük görünüyor. Yani aldığımız ekstra risk, elde ettiğimiz kazanç şansına bence kesinlikle değmiyor. Çünkü hem faydalanamıyorsun, hem de faydalanamadığın adamın en kötü haliyle elinde patlaması riskini kabulleniyorsun. A. Villa sadece 5m kaybetme riskine giriyor. Ne anladım ben o işten?

Kulübün hissesini alırsan gidip sözleşmeyi görmeyi isteyebiliyorsun. Bu güne benim hatırladığım yada bildiğim hiçbir kap açıklamasında bonuslar şu bonusu, bu bonusu diye açıklanmadı. Mesela Kaan Ayhan satın alma opsiyonu diye Kap'a bildirildi ama genel olarak biliyordu onun sezon sonunda alınacağını sözleşmesinin öyle olduğunu gibi.

Ben sanki hatırlıyorum birkaç böyle detay maddeli kap açıklaması. Opsiyon şartı değildir (öyle anlaşmamız zaten çok nadir oldu) ama bonusların yazıldığını hatırlıyorum en azından işte şu gerçekleşirse şu kadar daha bonus vs... Bir de Kaan Ayhan'ınki GS için ufak rakamlardı. Zaniolo tarihimizin en büyük satışı potansiyelini taşıyor değil mi? E açıklasınlar bilgilendirsinler o zaman...

Kulübün hissesini alırsan gidip sözleşmeyi görmeyi isteyebiliyorsun. Bu güne benim hatırladığım yada bildiğim hiçbir kap açıklamasında bonuslar şu bonusu, bu bonusu diye açıklanmadı. Mesela Kaan Ayhan satın alma opsiyonu diye Kap'a bildirildi ama genel olarak biliyordu onun sezon sonunda alınacağını sözleşmesinin öyle olduğunu gibi.
yok öyle bişey

Ben sanki hatırlıyorum birkaç böyle detay maddeli kap açıklaması. Opsiyon şartı değildir (öyle anlaşmamız zaten çok nadir oldu) ama bonusların yazıldığını hatırlıyorum en azından işte şu gerçekleşirse şu kadar daha bonus vs... Bir de Kaan Ayhan'ınki GS için ufak rakamlardı. Zaniolo tarihimizin en büyük satışı potansiyelini taşıyor değil mi? E açıklasınlar bilgilendirsinler o zaman...
Ben hatırlamıyorum hiçte görmedim. Bu güne kadar hep böyle yapıldı. Gizlilik anlaşması yapılmış olabilir. Aston Villa istemiş olabilir. Zaniolo'nun açıklamaları, Erden Timur'un açıklamalarına baktığımızda sezon sonu geri dönme ihtimalini düşük görüyorum. Diyelim oynadı geri döndü 8.5 milyon bonservise aldığın bir Zaniolo olacak. Sakatlık diyorsak o her yerde bir risk futbolun şansı o hatta o konuda da şöyle bakabiliriz Özellikle kış aylarında TR'deki zeminlere baktığımızda burada sakatlanma riski çok daha yüksek İngiltere'ye nazaran. Yönetim 35 milyonun üstünde kazanma ihtimalini daha yüksek görmüş ki bu anlaşmayı yapmış. Dediğim gibi hisse alarak kulüpten sözleşme detaylarını isteyebiliyorsun sana gizlilik sözleşmesi imzalatarak sözleşme detaylarını veriyorlar diye biliyorum, Ahmet Tirali(Genel Kurul üyesi ve hisse sahibi) söylemişti bunu da.

ben de zaten o yuzden bu işin kiralama olduguna inanmıyorum. kagıt uzerinde kiralama gercekte kesin satıs oldugunu dusunuyorum. aksi halde erden timur'un ya çok saf olduguna ya da aston villadan komisyon aldıgına inanmamız gerekir.

Eğer gerçekten 15-20 maç 1dk bile süre alma gibi aşırı kolay bir durum değilse A.Villa'nın eline verdik mi tüm kozu? Verdik. Adamlar 10-15 maç oynatıp memnun kalmadılarsa 30 maç süre verirler mi mesela? Bir şekilde 29'da bırakırlar onu en kötü. Kontrat oysa gerçekleşecek olan da odur. Salak mı adamlar ellerinde böyle bir serbestlik varken memnun kalmadıkları adamı alsınlar? Geldiler sıfır riskle kadrondaki (yeni gelenler hariç) en değerli oyuncunu aldılar. Sadece gerçekten 30m'luk bir memnuniyet yaşarlarsa satın alacaklar. 30m'luk bir memnuniyet yaşamazlarsa aynen paket edecekler. Oyuncunun morali bozulmuş, ritim bulamamış, özgüvenini kaybetmiş. Umurlarında mı? Değil. Kaybettikleri de 5m'cuk olacak. Sakatlık riskleri bile yok heriflerin. Bacağı kopsa umurları olmaz.

Senin söylediğin de şu: Erden Timur salak değil, bu kadar aleyhimize bir anlaşma yapmış olamaz. E lehimize bir anlaşmaysa neden o kısmı açıklanmıyor? Kontratta yazmadığı halde söz mü aldık kesin alacağız merak etmeyin diye?

Ahmet Tirali söylemişti bunu Galatasaray hissesi alırsanız detayları öğrenebilirsiniz diye hatta Elmas döneminde söylemişti diye hatırlıyorum. Lakin bu detayları açıklamamak için gizlilik sözleşmesi imzalanıyormuş falan diye bahsetmişti bir yayınında. Kendisi genel kurul üyesi bir avukat, Gs hissesi de var. Eğer yanlış bilgiyse yada ben yanlış hatırlıyorsam özür dilerim.

Hiç bir büyüklüğü yok. Cicaldau+Morutan parası kadar zarar ediyorsun en fazla. Noldu onlardan zarar ettik battık mı batmadık. Bitmiştir konu o yüzden boşuna evham yapıyorsun

Yahu...

Cicaldau ve Morutan'ı aldık oynattık, denedik, bir halt olmayacağını anladık. Para kazanamayacağımız üç aşağı beş yukarı belli oldu. Ondan sonra yapıyoruz o hamleleri. Zaniolo öyle bir değer mi? İtalya milli takımının oyuncusu. Çok büyük potansiyel, dünya tanıyor. Kaç sezondur top oynamadığı halde EPL'den talibi çıkıyor. Zaten geçen sene de oraya gidiyordu son anda yattı...

Biz niye bu adamı bütün riskleri biz üstelenerek A.Villa'nın hemen hemen sıfır riskle opsiyonlu kiralamasına izin veriyoruz? Neden bu kadar aptalca bir iş yapıyoruz diye soruyorum. İlk kiralama mevzusu çıktığında istisnasız tüm taraftar bu soruyu soruyordu. NE DEMEK KİRALAMAK diye isyan ediyordu herkes ve Monchi'ye sövüyordu ne kiralaması diye... Ben de "yok yav kiralamayız herhalde" diyordum, hele dur bakalım diyordum. Sonra kiralama bedelinin 9,5m olduğu son dönem için güvenilir saydığımız kaynaklardan duyulunca ha dedim o zaman biraz mantıklı...

Ama şimdi o ucuza kiralama olayı üç aşağı beş yukarı gerçek olmuş gibi ve ben ve benim gibi 1-2 kişi hariç herkes sustu... Ne değişti kardeşim?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt