Transfer Nöbeti #16 | 2023 Yaz Arşiv

Sergio Ramos’u İster misiniz?

• Kullanılan toplam oy
    133
  • Anket kapatılmış .
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Göstermiyorlar, evet. Uymama şansı yok, UEFA bir tarafa, bu isimler aynı zamanda birer şirket. Bunlar kendi özel anlaşmaları da olabiliyor, kılıfına uyduruluyor. Çok da dert olacak bir konu değil, dev kulüpler bile bunu bu şekilde yürütüyor, ilk defa olan bir şey değil. Endişenizde bence de haklısınız ama biraz araştırılınca bunun kılıfının bu olduğu yıllardır bilinen bir gerçek.

Luyindama konusunda hem biz hem de karşı taraf tek kelime etmemişken teknik direktörleri ağzından kaçırmıştı aynı Zaniolo'nun açıklamalarına benzer şekilde. Luyindama da yine tamamen ayrılık konusunda vedalaşmıştı taraftarıyla.

Yani bu 2. anlaşma UEFA tarafından bağlayıcılığı olması gereken bir anlaşma değil, şirketlerin kendi arasında yaptığı bir anlaşma olması yeterli. Mesele UEFA'nın bunu bu sezonun giderine yansıtmayacağı bir formül üretilmesi. 2. sözleşme konusu halledilmesi en kolay konu böyle devasa şirketler için.

Zaniolo gitti, açıklamaya göre de en az 27m€ kazanacağız. Bu transferde asıl tartışıp, merak edilmesi gereken konu bonuslar. Umarım gerçekleşmesi kolay bonuslar vardır da 35m€ ve üzeri bir miktara ulaşabilir bu transfer.

1. Az önce de dediğim gibi 1 maç bile şart varsa orada UEFA nasıl bu şartlı opsiyona nasıl dümdüz zorunlu opsiyon gibi yaklaşacak ki hukuki olarak? 1 maç yazalım mesela, 1 maç oynarsa zorunlu olsun diyelim. İkinci anlaşmaya falan gerek olmadan FFP arkasından dolanmış olmadık mı zaten şimdi? Hadi 1 maç çok ekstrem oldu. 10 maç yazalım, 15 maç yazalım ve açıklayalım. İkinci anlaşmaya gerek mi var? FFP arkasından dolanmak için ikinci anlaşma gerekmesi mantığı patlıyor bence bu durumda.

2. Şimdi diyelim 2 anlaşma var. Sen atıyorum A.Villa bu 5m kira parasını ödemezse FIFA'ya falan başvurup paramı ödemediler diyorsun, ona göre yaptırım uygulanıyor di mi? Transfer yasağına kadar giden futbol içi yaptırımlar var. Şirketler arası ikinci anlaşmadaki maddelere uyulmazsa hangi mahkemeye gideceksin? Nasıl yürüyecek o işler? FIFA ben şirketler arasındakine karışmam demez mi? Ya da futbolla alakalı olduğunu kabul ederse az önce de dediğim gibi önceden neden eksik bilgi verdiniz bu transferde deyip iki kulübe de ceza vermesi gerekir. Ben çok ikna olmuyorum o yüzden bu iki ayrı anlaşma mantığına. Luyindama'da ne döndü bilemiyorum. Belki onda da pratikte garanti de olsa bir şart koyduk maddeye. Öylesi daha mantıklı.

Tamam iste diyelim sart 5 mac oynamasi. O zaman anlasma kotu olur mu? Boyle uyduruk bir sart iki tarafi da hukuki yonden rahatlatir. Bizler icin bankalar birligi anlasmasi, onlar icin FFP.

Bankalar birligi paraya sadece sartsiz anlasma ise el koyabilir.

5 maçsa neden açıklanmıyor? 5 maç şart koymanın hukuki yönden bir problemi yok iki taraf için de... Açıklanabilir gayet. Açıklanmadığı sürece ben o kadar garanti bir şart olduğuna ikna olmam, baştan beri bunu diyorum. Çünkü saklamak için gerekçe yok. Saklanıyorsa ve KAP'tan önce medyaya taraftarın tepkisini dindirecek yalan rakamlar pompalanıyorsa ben kötü bir iş yapıldığından şüphelenirim.

5 maçsa neden açıklanmıyor? 5 maç şart koymanın hukuki yönden bir problemi yok iki taraf için de... Açıklanabilir gayet. Açıklanmadığı sürece ben o kadar garanti bir şart olduğuna ikna olmam, baştan beri bunu diyorum. Çünkü saklamak için gerekçe yok. Saklanıyorsa ve KAP'tan önce medyaya taraftarın tepkisini dindirecek yalan rakamlar pompalanıyorsa ben kötü bir iş yapıldığından şüphelenirim.
Aciklamak zorunda olmadiklari icin. Bu kadar basit. Belki Aston Villa paylasmayin dedi. Her olaya kotumser bakmaya gerek yok. Erden Timur’un biraz kredisi olsun.

Ben "35'in üzerine nasıl alabiliriz" ifadesini bu kiralamadan sonra "35'in üstünde alma ihtimali nasıl yaratırız" gibi yorumluyorum. Evet 35'den fazla kazanma şansı yakaladık ama düşük bir şans. Ben garantiye yakın bir şart olsaydı bile açıklayacaklarını düşünüyorum. Sonuçta bankalar birliği "aaa şart madden çok garanti gibi duruyor, beni mi kandırıyorsun, hemen ver parayı" demez. A.Villa'nın ffp'si için de geçerli. UEFA "aaa, bu şart zorunlu değil ama kesin sağlanır gibi duruyor, ben bu sezon giderine yazıyorum" demez, diyemez zaten hukuki olarak da. Sonuçta şart var mı var? Şart varsa kimse hukuken bu garanti diyemez... 1 maç bile yazsa orada...
Bu kısımdaki bilgiler yanlış.

FFP mevzuatını incelersen göreceksin ki uefa şarta bağlı olan ama gerçekleşme ihtimali yüksek kiralık sözleşmelerini virtually certain olarak tanımlıyor ve zorunlu satın alma sözleşmeleri ile aynı gelir gider kuralını işletiyor. yani tam da yapamaz dediğini yapıyor.

finansal olarak da gerçekleşmemiş dahi olsa gerçekleşme ihtimali yüksek olan gelir giderler realize edilir. provizyonun kelime anlamı bu zaten. misal bir kredi verdin henüz batmadı ama batma ihtimali yüksek. kredi batmadı diyemezsin karşılık ayırmak zorundasın.

yani bunlar hiç de hukuk dışı şeyler degil.

sözleşmeyi görmedik o yüzden senin de haklı çıkma ihtimalin var, yok diyemeyiz. ama bunun dayanagı 'kap açıklamasında yazmıyorsa yoktur' olamaz.

kap açıklamasının muhatabı taraftar degil. kulubun taraftar ile arasındaki bir iletişim kanalı degil kap. yasal bir zorunluluk oldugu için bildirim yapılıyor ve verilmesi gereken minimum bilgi veriliyor. evet çoğu bilgi saklanıyor ama saklanan bilgiler kesin olumsuzdur diyemeyiz, olumlu bilgiler de kamuoyunun bilmesi istenmiyorsa saklanabiliyor.

1. Bu sakladığımız bilgi lehimizeyse saklamakta ne gibi bir çıkarımız var ki saklıyoruz? Mesela neden anlaşmada bonuslar olduğunu saklamıyoruz da bu şartı saklıyoruz? Bu şart da öyle az buz bir şart değil ha... Kasaya minimum 22,5m Euro girip girmeyeceğini belirleyen bir şart. Aslında yatırımcılar için de önemli olsa gerek.

2. KAP elbette taraftar için değil ama ben oradan da öğrenemiyorsam bir daha doğru bilgiye erişim şansım kalmıyor ve takımımın bu kadar salakça bir iş yapmış olma ihtimali beni endişelendiriyor. Bu olayın gelişim süreci bana taraftar olarak güven vermiyor ve her nasılsa bir şekilde elimizin sıkıştığını ve bu kötü anlaşmayı yapmaya mecbur kaldığımızı düşünüyorum.

3. Sonuçta böyle berbat bir anlaşma yapmış olma ihtimalimiz varsa bunun doğrusunu öğrenip tepkimizi gösterebilmek için de yüksek sesle ve şiddetle şeffaflık talep etmemiz gerekmez mi? Önümüze bir paket koydular içinde iyi bir şey mi var kötü bir şey mi var belli değil, içine bakamıyoruz, olmaaaz diyorlar ama herkes mutlu nedense... Ben içine bakmamıza izin vermemelerinden dolayı ve paketin içiyle alakalı daha önce kasten yanlış bilgiler yaymış olmalarından dolayı hayli şüpheci yaklaşıyorum.

Bu kısımdaki bilgiler yanlış.

FFP mevzuatını incelersen göreceksin ki uefa şarta bağlı olan ama gerçekleşme ihtimali yüksek kiralık sözleşmelerini virtually certain olarak tanımlıyor ve zorunlu satın alma sözleşmeleri ile aynı gelir gider kuralını işletiyor. yani tam da yapamaz dediğini yapıyor.

finansal olarak da gerçekleşmemiş dahi olsa gerçekleşme ihtimali yüksek olan gelir giderler realize edilir. provizyonun kelime anlamı bu zaten. misal bir kredi verdin henüz batmadı ama batma ihtimali yüksek. kredi batmadı diyemezsin karşılık ayırmak zorundasın.

yani bunlar hiç de hukuk dışı şeyler degil.

FFP'de neyin gerçekleşme ihtimali yüksek neyin gerçekleşme ihtimali düşük şart olarak sayıldığına dair yazılı metinleri rica edebilir miyim? Çünkü bu böyle birilerinin kafasına göre olacak şeyler değil. Belli yazılı kriterlere bağlı olması lazım ve öyle detaylı yazılması lazım ki kulüpler arasında yapılabilecek her türlü komplike sözleşmeyi bir tarafa kategorize edebilecek güçte olması lazım.

Aciklamak zorunda olmadiklari icin. Bu kadar basit. Belki Aston Villa paylasmayin dedi. Her olaya kotumser bakmaya gerek yok. Erden Timur’un biraz kredisi olsun.

Neden 2-3 gün öncesinden 7+2,5m gibi yalan bir bilgiyi yaydılar o zaman? Bunu yayanların bizin yöneticiler olduğu kesin çünkü yabancı kaynaklar kiralama bedeli konusunda daha yakın rakamlar söyledi. Bizim yönetimden daha önce net rakamları alabilen gazeteciler 7+2,5m yalanını yaydı...

A80B683A-CED6-4D89-842F-5FC90D0F6675.webp

FFP'de neyin gerçekleşme ihtimali yüksek neyin gerçekleşme ihtimali düşük şart olarak sayıldığına dair yazılı metinleri rica edebilir miyim? Çünkü bu böyle birilerinin kafasına göre olacak şeyler değil. Belli yazılı kriterlere bağlı olması lazım ve öyle detaylı yazılması lazım ki kulüpler arasında yapılabilecek her türlü komplike sözleşmeyi bir tarafa kategorize edebilecek güçte olması lazım.
ihtimalin düşük veya yüksek olduğu kurulun değerlendirmesine bırakılmış. yazılı bir kriter yok. niye bu kadar tuhaf geldiğini anlamadım. idari hukuk böyle bişey. sen yazılımcı falansın sanırım böyle detaylı bir kod beklediğine göre.

72B9A498-9B78-41F9-91DC-F4F163003DD1.webp

ihtimalin düşük veya yüksek olduğu kurulun değerlendirmesine bırakılmış. yazılı bir kriter yok. niye bu kadar tuhaf geldiğini anlamadım. idari hukuk böyle bişey. sen yazılımcı falansın sanırım böyle detaylı bir kod beklediğine göre.

Ekli dosyayı görüntüle 215665

Güzel. Şimdi eğer Villa'nın ffp anlaşması mevzusu doğruysa, ilk kez neden arka kapıdan dolanma ihtiyacı olabileceğine dair bir metin görmüş oldum. Bu metni aldığın resmi yerin linkini de atarsan geri kalanını da bir ara incelemek isterim. Ama tabi endişelerim tamamen geçmiş değil. Ben yine de bir şekilde bir açıklamayla içimizin rahatlatılması gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca ne açıklama gelirse gelsin Zaniolo sakatlanmasın, olabildiğince çok maç oynasın ve iyi performans göstersin diye yüreğim ağzımda takip edeceğim her hafta Villa maçlarının skorunu falan...

Timber'ın çaprazlar gitmiş.Arsenal Sağbek bakıyor sanırım Pavard'la da ilgilenmişler.Boey düşünürler mi acaba

Güzel. Şimdi eğer Villa'nın ffp anlaşması mevzusu doğruysa, ilk kez neden arka kapıdan dolanma ihtiyacı olabileceğine dair bir metin görmüş oldum. Bu metni aldığın resmi yerin linkini de atarsan geri kalanını da bir ara incelemek isterim. Ama tabi endişelerim tamamen geçmiş değil. Ben yine de bir şekilde bir açıklamayla içimizin rahatlatılması gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca ne açıklama gelirse gelsin Zaniolo sakatlanmasın, olabildiğince çok maç oynasın ve iyi performans göstersin diye yüreğim ağzımda takip edeceğim her hafta Villa maçlarının skorunu falan...

yahu herifi zaten 15 mil € aldık, muhtemelen kiralama bedeli olarak 5 + 1.5 bonus alacağız.

hadi zaniolo salaklığından veda metni yazdı, erden timuru da dolandırdılar böyle skandal bir satış yaptı diyelim.

totalde 8.5 mil € gibi bir bedele 25 yaşında italya milli takım havuzunda zaniolo almış olacaksın.

yani sonuç ne olursa olsun yüreğin ağzında villa maçı seyretmene gerek yok.

Ekli dosyayı görüntüle 215665

Ha bu arada yazılım geçmişim var ama ondan dolayı değil. Maç sayısı gibi kriterler çok afaki kriterler. Para mevzuları gibi değil yani. Paraya ve paranın matematiğine dair daha net projeksiyonlar yapılabilir ama mesela bir oyuncunun kaç maç oynayacağının veya oynamayacağının "virtually certain" veya değil sayılacağının kriterleri daha havada kalır gibi geldi. Oyuncunun kariyer profiline göre değişir, mevkisine göre değişir, sakatlıklara göre değişir, taktiğe göre değişir, performansına göre değişir, bir oyuncu için 10 maç bile yüksek bir rakamken (mesela yedek kaleci), diğer oyuncu için 20 maç virtually certain'dır. Ondan net kriterler beklemedikçe ve maddeler çok ekstrem uçlarda (mesela az önce dediğim gibi 1 maç) değilse kolay kolay kesin veya değil denemez diye düşündüm, ki bence onlar da aynısını düşünmüş ki ikinci maddeyi bunun için koymuşlar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt