Playstatıon oyunu değil bu kolay değil 3-5-2 ye falan geçmek. Başımızda da taktik deha yok. 4-2-3-1 i benimsemiş bi hoca var. Kadro derinliği de uygun değil. Her türlü sıkıntılı dönem bizi bekliyor Avrupa maçlarında.
Yani sen diyorsun ki üçlü defans düzeninde oynamaya cesaret edemeyeceğimiz, hocamız 4-2-3-1 düzenine alışkın olduğu için elimizde kanat oyuncusu olmadan 4-2-3-1 e devam edelim
Ziyech 'e Yunus 'a filan mı güveniyorsunuz bunu yazarken gerçekten çok merak ettim
Haydi onu da geçtim kadro derinliğimiz varken 4-2-3-1 dizilişinde oynarken çok mu başarılı olduk Boey gittikten sonra ? Sparta Prag'a elenirken Young Boys'a elenirken Beşiktaş'a rezil olurken kanat oyuncularımız da vardı 4-2-3-1 de oynuyorduk
Neyin ısrarı bu ? Sanki kanat oyuncularımız varken 4-2-3-1 de devam ederken çok başarılı olduk da değişik bir arayış içine girelim diyorum durduk yere
Yahu bu takım build-up yapamıyor geride 2 oyuncuyu bırakıp geri kalan bekleri kenara kadar açıp, kanat oyuncularını rakip defansın önünde uzun top bekleyecek şekilde konumlandırıyorduk orta sahayı devreden çıkarıp direk uzun toplarla filan rakip sahaya gitmeye çalışıp başarısız oluyorduk
Bu düzende mi devam etmemiz gerekiyor sence ? Madem 4-2-3-1 düzeninde kanat oyuncularıyla çok başarılıydık neden çok kısa süre içinde hem Young Boys'a hem Beşiktaş'a karşı rezil olduk ?
Bakın arkadaşlar ortada zaten dizilişten kanat oyuncularından bağımsız işlemeyen bir sistem vardı. Build-up bile yapmayı başaramayıp sürekli sürekli uzun oynayıp onda da başarısız olan, en güçlü yanı press oyununu artık işletemeyen bir sistem bir takım vardı son dönemlerde
Okan Hoca eğer gerçekten üçlü defans düzenine dönmeyi düşünüyorsa cesaretinden dolayı tebrik ediyorum. Eğer yapabilir ve başarılı olabilirse ne güzel olmazsa da kendi sonunu hızlandırmış olur ki bu mevcut işlemeyen 4-2-3-1 kanat oyuncuların olduğu artık işlemeyen düzende de Galatasaray'da ömrü kısalmıştı en azından bir şeyleri değiştirmek için cesaret etmiş diyorum
Dünyadaki her takım bir arayış, değişim içindedir. Son 10 senedir aynı diziliş aynı sistem aynı oyuncular ile oynayan tek 1 takım bile yok. Dünyadaki en güçlü oyun anlayışlarına sahip Kloop,Guardiola gibi hocalar bile değişim içinde ara ara farklı şeyler deniyorlar. Kloop gegen-pressing ile prime dönemini Liverpool ile yaşadıktan sonra o bile farklı bir arayışa gitti, bugün Guardiola üçlü defans düzeninde sahaya çıkıyor sahanın her yerini parselleyebilmek için.
Çünkü senin en güçlü oyun planına bile bir anti-tez bulunabiliyor seneler içinde. Kloop'un gegen-pressing oyununa anti-tez bulunduğu Dünya futbolunda Okan Hocanın 4-2-3-1 de oynatmaya çalıştığı oyuna da birden fazla anti-tez bulundu. Kendi build-up planlarında topu kalesinin önünde eveleyip gevelemeyen, biz build-up planı yaprken de gelip adam adama basan herhangi bir takım bize sıkıntı çıkardı özellikle de Boey gittikten sonra
Eğer gerçekten çürümeye başlamış bir sistemde Okan Hoca bir arayış içindeyse bunun için de üçlü defans düzenini deneyecekse sonuna kadar tebrik ediyorum. Kanat oyuncusu fetişi olan taraftarımız da kusura bakmasın artık...