Transfer Nöbeti #16 | 2024 Yaz Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ndombele, Nice'de 4 3 3 veya 10 no gibi mi oynuyor? Bence hem Zaha hem Ndombele 4 3 3 oyuncularıydı veya Ndombele 8.5 gibi oynamalıydı. Bizdeyken de top ayağına yakışıyordu ama 6 veya 8 oynaması imkansızdı

Osimhen'e kanımız çok ısındı o da bize ısınmış gibi gözüküyor 1 sene buradaki ortamı gördükten sonra seneye nasıl bir deli taklidi yapacak merak ediyorum.

Deli taklidi yapmaz bu boş umut devre arası gitme ihtimali bile fazla geliyor bana. Benim tahminim şöyle Aralık ayına kadar seçim olacak sonra devre arası Chelsea gelecek 80 Napoli'ye 10 milyon bize verecek alacak yönetim değişmezse de olacak bu. İcardi'de bence bu sezon sonunda Arabistan'a gidecek. Seneye biz yeni yönetimle yeni TD ile yeni yapılanmaya gireceğiz gibi geliyor bana. Erden Timur başkan adayı yada biriyle güçlerini birleştirip yönetiminde yer almazsa yeni başkan da Eşref H. olur diye düşünüyorum.

Allah aşkına bakın chelsea 2 aenedir 70 tane transfer yaptı kadrosunda o kadar oyuncu var ki muhtemelen kalanların yarısı rezerv ligde oynayacak.
Ipswich geçen sene gitti adamlardan kanat kiraladı omari herif ligin içinden geçti 22 milyona da aldılar.
Bunun gibi onlarca fırsat var adamlarda.
Genç ve enerjik adam lazım bize hala 32 yaşındaki adamlaırın peşinde dolanıyorlar sonra da gitsin diye para veriyoruz.
Zeka özürlü müyüz kardeşim biz ücretsiz kiralayıp komik paralara bir potansiyel sahibi olabilirken yapmıyorsun

11e o tarz ofansif bir kanat alırsak dengeli bir oyun oynama ihtimalimiz kalmıyor.

kanadın biri mutlaka merkezleşebilecek bir oyuncu olmalı, sara bu role uygun gibi.
Sara ama eski takiminda daha cok sag tarafa oynamaya yatkin sekilde oynamisligi var. Bizim takima 442 olsun 352 olsun tipik bir sol kanat da lazim suan. Mesela soldan bindirip sol ayagi ile forvetlere guzel orta kesebilecek bir oyuncumuz yok. Kostic aslinda iyi oyuncu ama herif epeydir sakatmis.

Mesela Lauriente'de soyle birsey var: topu alip giden, adam eksilten, ve defans arkasina kosu yapiyor. Suan elde sadece Baris var ama Baris pir pir bir kanat degil sadece bos alani buldumu gidiyor, topla dar alanda zorlaniyor.

Tabi nasil oynayacagimiz da muamma. Oyle corba haline getirdiler ki kadroyu icinden bile cikamiyoruz suan. Yarin Baris sakatlansa veya Jakobs da cezali duruma dusse isin icinden cikamaz hoca. Derinlik yok cunku kadroda.

Uefa finalinde de kusursuz oynamışız gibi de davranııyor. Şu gün kalemizde ne şutlar görüyorsak aynılarını görüyorduk.
O dönem henry, viera falan vuruyordu taffarel çıkarıyordu şimdi kamil ahmet çörekçi vuruyor ek olarak okan emre suat üçlüsü şu dakika klonlayabiliyorsak alıp orta sahaya koyalım.
İnsan üstü çabalayan orta sahamız vardı.
37 yaşındaki mertensi ne kadar koşturabilirsin.
O ne olursa olsun takımı yönetten defanstan gelip top alıp tek pasla rakip ceza sahasına sokan Hagi gibi bir gerçek var.

O kadrodan Hagi çıksın bu oyuncular amatör takıma dönüşür.

Mevcut takımda Hagi gibi disiplinli bir herif yok. Yeri gelecek adam hırpalayacak, bağıracak, küfür edecek, gidip hakemi terbiye edecek.
Şimdiki takımda minnoş taraftarımız arkadaşına kızan oyuncu görmeye tahammül edemiyor.
Dediğin gibi o zamanda öyle anlar oluyordu ki Allah kurtardı diyorduk. Şanslı olduğumuz çok zaman oldu. O zaman da duran top golleri yerdik basit goller yerdik şuan da öyle bilmesek yutturacaklar. Değişen bir şey yok. Devlere kafa tutma olayı doğruydu Fatih terim pres oyunuyla ama şuan artık futbol başka bir şeye evrildi teknik taktik çok şey değişti. En önemlisi o devlerle aramızda bu kadar kadro kalitesi farkı yoktu.

Jakobs sol stoper hiç oynamamış ama fiziği, boyu, stili sol stoper oynamaya çok uygun. O rolü benimserse baya bir rahatlatır bizi. Abdülkerim'in sol stoper oynadığı senaryoda arkasına sarkan siyahi atlet adamlar kabus olur bize bütün sezon.

Sara ama eski takiminda daha cok sag tarafa oynamaya yatkin sekilde oynamisligi var. Bizim takima 442 olsun 352 olsun tipik bir sol kanat da lazim suan. Mesela soldan bindirip sol ayagi ile forvetlere guzel orta kesebilecek bir oyuncumuz yok. Kostic aslinda iyi oyuncu ama herif epeydir sakatmis.

Mesela Lauriente'de soyle birsey var: topu alip giden, adam eksilten, ve defans arkasina kosu yapiyor. Suan elde sadece Baris var ama Baris pir pir bir kanat degil sadece bos alani buldumu gidiyor, topla dar alanda zorlaniyor.

Tabi nasil oynayacagimiz da muamma. Oyle corba haline getirdiler ki kadroyu icinden bile cikamiyoruz suan. Yarin Baris sakatlansa veya Jakobs da cezali duruma dusse isin icinden cikamaz hoca. Derinlik yok cunku kadroda.
bence de öyle bir profil lazım ama yedekte de oturtabileceğimiz biri olmalı, maç planına göre oynamalı.

atıyorum 15 bonservis verdik oynatmak zorunda kalırız ve takım için daha kötü olur bu durum.

6017.jpg

kanat, orta saha, stoper üç tane net eksik var diyorum. hele de üçlü oynanacaksa yunus-yusuf da sistemde zor yer bulacak.

minimizasyon yaparsak ziyech ve mertens'i 10 numara rotasyonunda kullanınca stoperde de kaan-metehan dersek mutlaka ve mutlaka yine bir kanat(bek) gerekiyor. bu orta saha sol-sağ oyuncusu da olabilir ancak mutlaka bir kenar oyuncusu şart.

sezon başında 2-3 eksik varken eylül ayında da 2-3 eksik var ve bunun 50m€ harcadıktan sonra söylenmesi üzücü. zor bir olay değil, isim almak zorunda değiliz. buyuk ve bas altı takımlardan 18-20 yasında sisteme uyabilecek rotasyonda kullanacagın wonderkid cekmek zor olmasa gerek. ndour bizde kenarda otursaydı şu anda mesela keske. bakacagız artık nasıl cıkacagız. her seye ragmen bakınca hayal kurduran bir iskeletimiz var. gerekirse baskıyla birkac hamle daha yaptırılmalı.

Sunu da eklemek lazim, Ziyech kaliyor diyor bizim muhabirler ama yabanci basin tersini soyluyor. Gidecekse 2 oyuncu daha alabiliriz ama bence 1 oyuncudan fazlasini almayacaklar. Cunku mac kadrolarina 12 tane yabanci alabiliyorsun, bu durumda 13. ve 14. yabanci her kim olursa tribunde olacak. Bence bunu da dusunuyorlardir.

Bu çocuğu fena kaçırdık. Kerem'in transfer daha erken olsaydı 11i direkt basardık Malmö'nün elemelerde 1-2 maçını izlemiştim harika bir topçu

Sunu da eklemek lazim, Ziyech kaliyor diyor bizim muhabirler ama yabanci basin tersini soyluyor. Gidecekse 2 oyuncu daha alabiliriz ama bence 1 oyuncudan fazlasini almayacaklar. Cunku mac kadrolarina 12 tane yabanci alabiliyorsun, bu durumda 13. ve 14. yabanci her kim olursa tribunde olacak. Bence bunu da dusunuyorlardir.
İki taraf arasında bağlar kopmuş gözüküyor boşa tutmamak lazım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt