Transfer Nöbeti #17 | 2023 Yaz Arşiv

#8 Profili Tercihiniz?

• Kullanılan toplam oy
    379
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Buna katılmıyorum. O üçü arasında oyun zekası en düşük olanıydı...Olmadık yerde riskli çalım-ara pası filan denerdi, yedirdiği gereksiz kontralardan epey uzun bir klip çıkarmak mümkündü; birkaç kayarak müdahalesine tav olurdu elalem. Ofansif yeteneği zaten yok gibi bir şey...

ben orada dinamizm ve hız açısından dedim ama genel olarak da lemina en iyisiydi bence, diğer ikisi risk almaya almaya hiç katkı vermeden gittiler valla

Biliyorum işte ben de bunu anlatmaya çalışıyorum. Erden Timur un hedefi ilk 10 takım arasında olmak ama bu, bu ülkenin dinamikleri içinde olması ütopik bir durum. Ancak dönemlik başarılar gelir, sürdürülebilirlik olmaz.

Şu da olabilir mesela zaniolo tete gibi gençlere yatırım yaparsın ve fiyatı gördüğün anda satarsın. Bu da bir cazibe olabilir. Ama alalım turşusunu kuralım muhabbetine girdiğimiz anda yine eskiye dönüş olur. Bu gelirlerle zor kardeşim anlayacağın o iş. Sürekli şampiyon olup şampiyonlar lig geliri olmadan olmaz. Bu ülkede de her sene şampiyon olunmaz...
2 senede bir şampiyon olup olamadığın sezonda oyuncu satışından notrleyebilirsin kendini. İlk 20 felan tabii ki hayal ama hayal kurmak insanın doğasında var ve bunu erden Timur yaşıyor. Ben ona sonsuz güveniyorum ne yapmak istediğini çok iyi anlıyorum eski başkanlar gibi popüleriteye oynamıyor hem yıldız hemde scout veya fırsat transferi peşinde koşuyor tete ve zaniolo gibi bakın bu sene göreceksiniz kapanmaya yakın 2 tane wk scout transferi yapacak.

Amrabat gemileri yakmis. Manu niye alamadi bunu daha? Fredi satip alacakti sözde

orhan ulucanın fikir üretmesini seviyorum bazen katılmasam da

bu 3 takımdan liverpoolu izledim ve bu 11 ile çok çok kötü bir futbol oynadılar

tabi ilk maçlar olduğundan da olabilir

ama bir yandan da fatih hocanın savunmacılara hücum öğretmektense hücumculara savunma öğretirim sözleri kulağımda

Ya abi tamam çok güzel konuşuyorsunuz teoride ama uygulamayı nasıl yapacaksın? Türk taraftar profilini bi düşünün? Böyle birşey mümkün mü sizce? İmkan dahilinde bile değil bu durum. Biraz gerçekci olalım herkes ister dediğinizi de foruma bile baksan anlarsın ne demek istediğimi.
Oyuncuyu ille 8 yaşından itibaren yetiştirmek gerekmiyor ama. Yerli-yabancı bir yerlerden 14-20 yaş arasında, bazen 22-23 yaşında oyuncu bulup geliştirmek de bir yoldur ama zordur tabii. Sağlam bir profesyonel kadro, sistem, sabır, istikrar ve bütçe gerektirir. Bunların hiçbirisinin olmayışı şimdiki yönetimin kusuru değil ama bu yönde adımlar atıldığına dair emareleri de göremiyoruz hani. Şu an hayal ettiğimiz seviyeler, mümkün olacaksa da bu adımların sağlam desteğiyle ve uzun vadede mümkün olabilecektir. Elbette her sezon ihtiyaca göre en kaliteli tecrübeli ve mümkünse daha genç oyuncular da transfer edilmelidir. Yetiştirme-geliştirme faslı, her yıl A Takıma cidden aday olabilecek 2-3 futbolcu çıkarmak şeklinde olabilir, üst düzey yarışmacılık iddiasından vazgeçme ihtimali olmayan bir kulüp için...

Yoksa 'o gitsin, bu gelsin' anlayışıyla düzenli ilk 20 üyesi olabilmek, ekonomik gidişata göre bizlerin yaşayabileceği bir zaman diliminde gerçekleşebilecek gibi görünmüyor maalesef. Sözgelimi o 20 nin sonlarına doğru yer alabilecek Ajax' da en parlak dönemini yaşamış, sonraki kulübünde istikrarı yakalayamamış ve muhtelif nedenlerle düşüşe geçmiş Ziyech' in bizde çok büyük 'fırsat transferi' olarak görülmesi durumun özetidir. Ajax veya dengi bir kulüp istese Ziyech bize yine düşmezdi...Tam olarak bunu kastetmediğini anlıyor, çok farklı düşünmediğimizi zannediyorum...

Küçükler sabrımızı zorlamayın küfrettirmetin kendinize....

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt