Transfer Nöbeti #18 | 2023 Yaz Arşiv

Ramos elzem bir transfer mi

• Kullanılan toplam oy
    309
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ben şu anda torreira nın 8 oynamasını daha bir makul görüyorum. Ön alan baskısına onun gibi katkıda bulunacak bir oyuncu da yok. Alınacak yeni adamın arkayı süpüren bir pas dağıtıcı orta saha olması daha faydalı olur diye düşünüyorum.
Mevcut hücum hattımızı düşündüğümüzde bence de bu şekilde Torreira'nın ön baskı, sahipsiz topları toplama, topsuz oyunda çeviklik gibi yeteneklerinden daha iyi faydalanabiliriz. 6 numaradaki oyuncunun savunmadan top çıkarma konusunda öne çıkması bu durumda yeterli olacaktır.

1693299283215.webp

@Uğur Bulut yorumlayalım

@Uğur İz katsayı tablosunu atar mısın ŞLdeki, sanki yapmıştın o listeyi

En son 15i geçtik diye hatırlıyorum bunlar niye 9 falan yazıyor hala anlamadım
Uefa sitesi 10 yıllık puanı güncellememişti. Ben de dikkat etmeden ona göre yapmıştım. Sonra durumu fark ettim. çeyrek final yaptığımız 12-13ün puanları silinince zagreb kopenhag falan alayı önümüze geçti. Sildim o postu

9lu olan doğru maalesef.

Uefa sitesi 10 yıllık puanı güncellememişti. Ben de dikkat etmeden ona göre yapmıştım. Sonra durumu fark ettim. çeyrek final yaptığımız 12-13ün puanları silinince zagreb kopenhag falan alayı önümüze geçti. Sildim o postu

9lu olan doğru maalesef.
Ok o zaman bugün farklı 3 takımın çıkması işimize yarayacak gibi.

Düşündüğümüzden az olacak gelir.

Ok o zaman bugün farklı 3 takımın çıkması işimize yarayacak gibi.

Düşündüğümüzden az olacak gelir.

Evet şurada yazmıştım detayları. Braga Koprnhag ve psvnin elenmesi lazım
Fener'in 5 yıldızla maça çıkmasının sonuçları için UEFA kurallarını incelerken kötü bir habere rastladım. Daha önce 10 yıllık UEFA puanından gelecek paranın 14 küsür milyon euro olduğunu söylemiştim ama öyle değilmiş. UEFA 5 yıllık puanı Haziran'da güncellemişken, 10 yıllık puanı 2022'den beri güncellememiş niyeyse.

Ekli dosyayı görüntüle 212764

Ekli dosyayı görüntüle 212761

Ben de UEFA'ya güvenerek hesaplama yaptım. Güncelleme yaptıkları taktirde çeyrek final oynadığımız 12-13'ün puanı silinecek ve Avrupa'ya gidemediğimiz geçen sezonun puanları eklenecek. O zaman da bayağı bir kulübün gerisine düşüyoruz. Şu anda 10 yıllık puandan gelecek para 8 milyon euro civarı maalesef. Lig yolundan gelecek 2 takımın PSV, Marsilya ve Braga olmaması ve Şampiyonlar yolundan gelen 4 takımdan ikisinin Kopenhag ve Zagreb olmaması lazım. O zaman alacağımız para yükselir.

UEFA 10 yıllık puanı güncellediğinde böyle olacak:

Ekli dosyayı görüntüle 212765

Yanılttığım renktaşlarımızdan özür dilerim

burada 6 numara 8 numara diyerek genelliyoruz da bu biraz oyuncudan ne beklediğinle ve doğal olarak oynamak istediğin oyunla alakalı

mesela kimi hocalar 6 numarayı oyun kurucu regista seçerken kimisi taş gibi sert kesici seçebilir

kimisi 8 numarayı daha pasör seçer kimisi daha driblingçi kimisi de ön alana pres beklentisine karşılık birini bulur

şimdi biz torreirayı 8 yapacaksak pasörlük ve topla katedecek bir rolden çok dönenleri basıp alacak ve atak devamlılığını sağlayacak bir rol öngörüyoruz demektir

bu bağlamda amrabat dominguez ve mesela ndombeleyi almak arasında dağlar kadar fark oluyor benzer yerlerde oynasalar da

ndombele alınca top taşıyan 8 almış oluyorsun ve torreirayı daha çok savunma önü kesicisi ve kısmen top çıkarıcısı olarak görevlendiriyorsun

amrabat gelince torreiranın bu rolü ona geçiyor torreira dönenlere basan oyuncu oluyor filan

mesela ilkayı alsaydık bu kez de daha possesion oyununa yatkın bir ortasaha kurgusu planlıyoruz diyebilirdikj

Toparlayacağını bilsem bize en uygun profil ndombele. Cidden toparlayacak ise ligde hiçbir orta sahanın esamesi okunmaz

Önünde olduğumuz takımlar;

Lens
Antwerp/AEK
Union Berlin
N. United
R. Sociedad
Young Boys
Kızılyıldız

G. Rangers/PSV
Braga/Panathinaikos

En kötü= 7 Hisse (7.959.000 Euro)
En fazla= 9 Hisse (10.233.000 Euro)

ndombele alınca top taşıyan 8 almış oluyorsun ve torreirayı daha çok savunma önü kesicisi ve kısmen top çıkarıcısı olarak görevlendiriyorsun

Ndombele ismi üzerinden değilde - tanıımladığın 8 bence bize gereken şey. biraz taşıyabilsin - ve dikine isabetli pas/assist yapabilsin

Amrabat WC'da iyiydi ama bizde çok defansif kalıyor diye eleştirileceğini bilmeyen yoktur

Lo Celso'da firsat transferlerden biri olabilir gibi geliyor bana. Adamlarin 3 OS pozisyonu icin suan 8 oyuncusu var ve Johnsonu almaya calisiyorlar. Onu alirlarsa, Ndombele, Lo Celso ve herhalde Hojbjerg üclüsünden rahat 2 belki hepsi bile gidebilir.

Sarr, Bissouma, Bentancur, Skipp
Maddison, Johnson

Avrupada yoklar diye bu rotasyon herhalde yeter onlara. Albayrak PEH almaya gitse, herhalde o olmuyorsa bari Lo Celsoyu verin deyip, Ndombeleyle geri dönerdi.

Youssouf Fofana sanki orta sahada direnç katacak dönen toplara Toreria ile baskı yapacak isim olabilir
Yalnız Ziyech in genel olarak sağlıklı ve oyunda olması da şart, ayağı en yumuşak isim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt