- 31 Ağustos 2021
- 55.935
- 40.723
- 2.733
Boyle dusunuyorum genel anlamda ben de.Ya bize ufak bir "ahaha nasıl oynatmadık EL'de" tatmini yaşatmak dışında faydası yoktu zaten... Kerem yok diye EL'den elenmezlerdi herhalde... Üst turlarda yine oynayacak zaten. 8 maç için bu tantana yani... Hani mesela transferi komple engelleyen bir hamle olsa ligde Avrupa'da hiçbir yerde 1 sene oynatamasalar, o zaman kolaylık sağlayan yönetimi ibret olsun diye Taksim'de sallandıralım derdim de...
Yapsaydık:
1. Ligde daha hazır ve hırslı bir Kerem izleyecektik. Daha lige konsantre olacaktı ve ligde fark yaratması Avrupa'dan daha muhtemel bir oyuncu. Avrupa'da yorulup ligde zorlanması hata yapması işimize gelir.
2. FB camiasının zar zor kabul ettiği bir tipi sahiplenmelerine neden olacaktık. Arkasında konsolide olacaklardı. Olası olumsuz tepkiler daha az olacaktı. Şimdi bizdeki gibi kaybettiği her top onu ıslıklanmaya bir adım daha yaklaştıracak. Hele puan kayıpları falan da gelirse mis. Biz engel çıkartarak anca yönetimlerini yıpratırdık ama yönetimlerinin de daha yıpranacak nesi var zaten paralı kongre üyeleri hariç seveni kalmadı herifin...
3. FB'ye kolaylık sağlamakta haklı bile olsak çok rahatlıkla her gün aleyhimize kullanılacak ve daha önemlisi ortalama kamuoyunu da ikna edecek (maalesef) bir done verecektik ellerine... Bu done aleyhimizdeki her haksızlıkta karşımıza konacaktı, şimdiden böyle fütursuz konuşan GS düşmanı Hacıosmaoğlu her röportajında buna değinirdi, tüm kamuoyu en ufak şikayetimizde siz de böyle yaptınız derdi medya da etkisiyle ve bizim ülkede yenirdi bu manipülasyon. Çünkü "Türk takımının ve Türk milli oyuncusunun Avrupa'da önüne set çekmek" olarak etiketleyip satıp yedirmeleri çok kolaydı bunu.
4. Bu işten kazanacağımız somut şey bu kadar azken devleti bu mevzuda karşımıza almak akıl işi değildi. Yarın Florya işinde, Kemerburgaz'da şurada burada türlü engeller çıkarılmasına yol açardık. Bir de yani yürüyen hükümet neferi gibi topçu bu. Yabancı oyuncu falan olsa neyse...
Duygusal değil sağlıklı kafayla düşününce ve kar/zarar analizi yapınca bu onayı erken vermek çoook sinir bozucu ve son derece adaletsiz olmakla beraber maalesef mantıklı olan gibi duruyor.
Fakat dunden beri sisirilen gergin balon gundem ve kolpa , cirkin, pilsik ithamlar varken cikip aciklama yapmis olmalari rezillik.
Niye aciklama yapiyoruz, gene izin verirsin ama cikip yapacagim edecegim demek uzerine ters anlasiliyor maalesef. Kelime etmelerine bile gerek yoktu.
Keremmis , gundemiymis, iviri ziviriymis benim en ufak umrumda degil - ben transferimizi yapalim, aksam cakalim, frankfurt macina kafa yoralim kismindayim ama yonetim cikip sanki kendisi halt yemis gibi bunlarin sabahtan beri konsutugu islere kendi i alet etmesi cok zayif bir is.
Zaten sponsorlarindan bilmemnelerinden siyasi islere soktu koc camiasini. Ne kadar muhattap sayarska kendimize o kadar aptal saptal gundem icine girmis olacagiz, ozellikle bu yonetimle.