Maçların hepsini izledim şu ana kadar.
Takım olma yolunda olduğumuzu düşünüyorum. O yüzden aşırı enseyi karartacak bir şey yok.
Deplasman oyunumuz TAMAM
İç sahada bu kadro ile sıkıntı yaşayabiliriz.
Arena'da rakibi boğan, deplasmanda maçı kontrol edebilen Galatasaray olursak şampiyon biz oluruz hakemler dozajı daha da arttırıp element uydurmazlarsa.
Transferlere bakacak olursak
Torreira: Saha içinde henüz tam kapasite olmasa da %70'i bile ciddi fark yaratıyor. 3 yıl sonra transparan şekilde top orta sahayı geçip kalemize inemiyor rakipler. Bunda bireysel olarak da hava olarak da bariz katkısı var.
Oliveira: O da tam formda değil ama benim beklentimi karşılıyor. Böyle isimlerin varlığından çok yokluğunda değeri anlaşılır. Bilek hareketleri, tek hareketi ile oyuncu eksiltmesi vs sahada zeki olduğunu anlıyorsun. Tempo onun işi değil. Selçuk da tempolu değildi. 2 haftaya 1 tane frikikten atınca herkes aslanım der.
Midtsjo: 1 maç görebildik. Ama ne gelmeden önce abartıldığı kadar kötüydü. Ne de bizde 10 dakika girip asist yaptıktan sonra kahraman gibi ilan edildiği kadar iyi. Rotasyon için alındı, o şekilde katkı verir. Faydalı olacaktır ama sandığınız kadar değil.
Dubois: Hazırlık maçlarında iyiydi ama nasıl döneceğini göreceğiz. Eğer fiziken kötü durumda dönmezse bence ofansif açıdan katkısı olacak. Set oyunu için doğru bir profil. Önünde oynayan Yunus'u da rahatlatacaktır. Boey istim üzerinde ama ofansif açıdan katkısı düşük enerjisi yüksek olsa da. Boey'i koy Barca deplasmanı vs çok iyi görünür ama iç sahada Ümraniye, İstanbulspor karşısında bu mu dersin. O yüzden kendisi bize lazım. Umarım geri gitmemiştir.
Mertens: Sezonun bizim adımıza en iyi transferi. Hucümda Sneijder sonrası sorumluluk alan bu zekada birini izlemedik. Vuruşları da Podolski kadar olmasa da gayet iyidir. Açılınca bariz 15-20 gollük katkı verecek. 35 yaşında o deparı atabilmesi bile ne denli profesyonel olduğunun ispatı.
Seferovic: Çok ciddi hayal kırıklığı şu ana kadar. Kendisi kışa doğru açılır diye tahmin ediyorum. Ama onu beklersek biz de şampiyonlukta yara alırız. Aşırı ağır kalıyor, ikili mücadelede ayakta kalamıyor. Sanki Covid geçirmiş ağır da dönememiş gibi. İkili oynarsa düzelir denmiş. Mertens ile ikili oynuyor zaten. Ona duvar olabilir pekala. Ama ışık yok pek. Bu arada kendisine gol makinesiydi denmiş. Seferovic 2 sezon hariç 10 golü nadir geçmiştir. O kadarını Samatta, Guiza vs de yaptı. Daha farklı özellikleri için tercih edildi ama onları da yapamıyor şu an.
Abdülkerim: Dengesiz işleri olsada zaman zaman kendisini 2 maçtır beğeniyorum. Alıştıkça daha iyi olacak gibi. Kendisi cesur bir futbolcu. Hamle yapmaktan korkmuyor. Ne olursa olsun sinmemeli. Eğer bildiğinden vazgeçerse o zaman düşer.
Kazımcan: Çok göremedik, ama bizde bu tarz gelip tutan olmadı pek. Kupa maçlarına kadar sakatlık vs olmazsa şansını düşük görüyorum oynamak adına.
LAZIM OLANLAR NE YAPMALIYIZ
1. Seferovic yerine duvar da olabilen, ona göre daha hızlı ve bitirici pivot forvet. (MAURO ICARDI

)
2. Orta saha hucüm bağlantısını sağlayacak kanatlarda oynayan bir playmaker (AMINE HARİT

)
3. 8 ve 10 numaraya alternatif olabilecek standartta atletik ve çabuk bir oyuncu (EVANDER

)
4. Luyindama yerine yaşı çok olmayan ve standartı olan bir stoper (OLSSEN

)
Sol bek hamlesi çok kritik gelmiyor bana açıkçası. Ama maliyetiyle performansı ile PVA'dan iyisi çıkarsa düşünülmeli.
Bu 4 oyuncu gelirse bence iç saha oyunumuz da oturur. Topu ayağımızda tutuyoruz bu açık. Ama orta saha ile kanatlar arası hala açık kalıyor. Orayı işleyecek isimler lazım.