GSCimbom

Transfer Nöbeti #19 2022 Yaz Arşiv

Hayri Cund

Transfer Nöbeti #19 2022 Yaz Arşiv Sayfa 17

Hayri Cund ·

Cevap
10K
Okunma
588,3K
Sayfa
17/501

20. Transfer Nöbetini Kim Açmalı?

• Keramettin Tanrıverdi

Oy: 84 45,9%
  • Emre Artemis

Oy: 44 24,0%
  • Mehmet Mehmetoğlu

Oy: 15 8,2%
  • Onur Üründül

Oy: 18 9,8%
  • Murat Saylak

Oy: 22 12,0%

• Kullanılan toplam oy
    183
  • Anket kapatılmış .
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Düzelecek topçu vardır bir de sezonluk topçular vardır. Örneğin Yasin Öztekin. Sneijder ile yakaladığı uyumla Hamza Hamzaoğlu senesi inanılmaz top oynadı. Ama daha sonra Ronaldo ile kendisini kıyaslaması vs havalanması şimdi Ptt'de takım takım dolaşıyor. Yunus ilk günden bugüne kadar birçok kez eleştirildi ve eksik yönleri bulundu. Ama her defasında çocuk kendisini daha da geliştirdi ve sonuç olarak buralara geldi. Oyununda hala eksikleri var ama farkındaysan Yunus'a tek kelime etmedim. Kerem şu an yeni Taylan olma yolunda hızlı hızlı ilerliyor.

Bakın Kerem'e bakış açısını şuradan baz almanız yeterli. Antalyaspor maçında Midsö'nün yerinde Kerem olsa kaleyi karşısına aldığı an topu Gomis'e mi atardı yoksa şut mu çekerdi? Eminim %99'unuz Kerem'in orada şut çekeceğini bilir. Oyun aklının olmaması bir pozisyonda bile ortaya çok rahat çıkıyor.
Görüşüne saygılıyım ama ben Keremi beğeniyorum ve potansiyelli olduğunu düşünüyorum. Oyun oturdukça rakip kalede önemli bir tehlike olacaktır. Önemli özellikleri var geliştirmesi gerekenler var. Hoca ve oyun kurgusu önemli.

Van Aanholt'a tahammül edemiyorum artık. Ne hücumda ne de defansta hiçbir şeyi tam yapamıyor. Bunun yerine 1-2 maç Kazımcan denense ne kaybederiz?

Geçen sene 23 Süper Lig maçı oynamış bu çocuk. Belki çok iyi bir çıkış yakalayacak, hem yerli hem de iyi bir bek kazanmış olacağız. Bir şansı hak etmiyor mu? Okan Hoca'yı seviyorum ama bu konuda çok kızıyorum.

3 tane sprint atabilen hizlı oyuncu alinmali. Macin 2. Devresi gomis dahil 4 degisiklik yaparsin yorulan rakibe karsi yara yara gidersin.
2.devrelerde 3 golden asagi atilmaz asla.
Gorduk ki berkan yeterli olabiliyor. Abdul de var yeri gelir kerem yada yunusu forvet arkasi yaparsin.
Gayet dengeli bir kadro olur

Van Aanholt'a tahammül edemiyorum artık. Ne hücumda ne de defansta hiçbir şeyi tam yapamıyor. Bunun yerine 1-2 maç Kazımcan denense ne kaybederiz?

Geçen sene 23 Süper Lig maçı oynamış bu çocuk. Belki çok iyi bir çıkış yakalayacak, hem yerli hem de iyi bir bek kazanmış olacağız. Bu şansı hak etmiyor mu? Okan Hoca'yı seviyorum ama bu konuda çok kızıyorum.
3 yerli zorunlu, sol bek yerli olsun kerem yerine yabancı kanat alinsin.

SM-G985F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Görüşüne saygılıyım ama ben Keremi beğeniyorum ve potansiyelli olduğunu düşünüyorum. Oyun oturdukça rakip kalede önemli bir tehlike olacaktır. Önemli özellikleri var geliştirmesi gerekenler var. Hoca ve oyun kurgusu önemli.
Yedeğe çekilmediği sürece ve yanına birisi alınmadığı sürece çok bir gelişim sağlayacağı durum olmayacaktır. Geçen seneki oyununu oynasa zaten herkes için yeterli olur.

herşeyi transferle çözmeye çalışıyoruz

hatta transfer ettiğimiz mevkileri beğenmeyince bile transferle çözmeye çalışıyoruz

kerem kötü at çöpe yunus kötü at çöpe abdülkerim kötü at çöpe

bu oyuncuları kazanmak hocanın işi

hem yunus hem kerem bal yapmayan arıysa sadece oyuncularla açıklanamaz bu durum
Şuan bariz transfer ihtiyacı olan mevkiler var ama bu konuda haksız değiller transfer beklentisinde geri kalan iş hocanın elinde kadrodan Max verim almak onun elinde

Ben sefere çok suç bulmuyorum Emrah, çünkü taktikte bir sıkıntı var. Nelson taç çizgisinin oraya gelip topu dikiyor. Sefer hava topunu alsa bile ne sağında ne solunda ne önünde ne de arkasında indirdiği topu alacak bir Allah'ın kulu yok. Yerden gönderildiğinde de kanatlarda top isteyen yok. Gomis girdiğinde hava toplarını aldı, indirdi ama nereye, gerisin geri orta sahaya. Kimse top almak için boş koşu yapmıyor. Seferin asıl alameti farikasi topu hemen yanındaki elemana verip stoperleri peşine takıp diğer adamlara koridor açmak değil mi? Herifi gomuyoruz 2 stoperin ortasına, top dagitmasini bekliyoruz. Gomisin kalça sağlam olduğu için bir kez dönüp vurdu geçen hafta, gol oldu. Stoper dengesiz gelmese Gomisle de gol olmazdı o pozisyonda, keza ne sağında ne solunda destekleyecek tek bir kişi bile yoktu. Tudor zamanıni örnek vereceğim, ya Tolga sol direğe koşu yapardı, ki çok gol buldu öyle, ya diğer oyuncular koşu yapardı. Şimdi herkes topun arkasında. Ne yapılacak hiçbir fikrim yok. Hadi yayın ordan şut ceksek veya kenardan orta açsak anlayacağım, merkezden de verkac vs birşey yapılmıyor. Lewa gelse yine bir halt olmayacak gibi sanki. Herkes tek sıkıntının seferin kafayla top indirmemesine bağlıyor. Hazırlık maçlarında sefer kaç kez savunma arkasına kaçıyordu, Oliveira savunma arkasına kaç kez Gomise top attı o hazırlık maçlarında ama şimdi ikiside kaleye sırtı dönük oynatiliyor ve çevresi boş bırakılıyor. Sırtı dönük top alsalar bile top yine nelsona geri dönüyor..

Tam olarak demek istediğim bu. Oyuncular ne yapabilir ilerde böyle? 75 metre depar atıp son vuruşa gücü kalmaz veya tek bir defans oyuncusu doğru pozisyon alarak atağı olgunlasmadan bitirir. Bu pozisyonda mertensin ekstra pası olmasa yunusu kapatmislardi zaten. Sol kanat nerde? Yok. Bütün Trabzon defansa döndü bizden tek kişi yok pozisyon bitene kadar. Sütüm dökülmesin bı tarafım şey olmasın mantığında biz hayatta gol atamayiz.

Geçen sene 23 Süper Lig maçı oynamış bu çocuk. Belki çok iyi bir çıkış yakalayacak, hem yerli hem de iyi bir bek kazanmış olacağız. Bir şansı hak etmiyor mu? Okan Hoca'yı seviyorum ama bu konuda çok kızıyorum.

Üzülerek söylüyorum ki latovlevici bile pva kadar oynar

Dün son saniyede orta açması gerekirken çektiği şut tam çıldırtmalık

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Az bile söylemişim. Kerem'in oyun görüşüne dair hiç bilgisi yok. Topu nasıl alacağından, nereye nasıl pas verileceğine, ne zaman nasıl pas verileceğine kadar birçok konuda eksik.

Arda Turan onun yaşındayken ligi donunda sallayıp Avrupa'ya transfer oldu. Tugay Kerimoğlu'nun da dediği gibi idman sonrası frikik çalışmasıyla olacak şeyler değil bunlar.

Dün takımdaki futbolcuların bazı tiplerce takıntı yapıldığından bahsetmiştim , buyrun net bir örneği. Hayatında yaşadığın problemler ne ise bunu sürekli Kerem’e sövmekle çözemeyeceksin , uyandırayım. Seninki eleştiri falan değil bariz takıntı.

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Maçların hepsini izledim şu ana kadar.

Takım olma yolunda olduğumuzu düşünüyorum. O yüzden aşırı enseyi karartacak bir şey yok.

Deplasman oyunumuz TAMAM
İç sahada bu kadro ile sıkıntı yaşayabiliriz.

Arena'da rakibi boğan, deplasmanda maçı kontrol edebilen Galatasaray olursak şampiyon biz oluruz hakemler dozajı daha da arttırıp element uydurmazlarsa.

Transferlere bakacak olursak

Torreira: Saha içinde henüz tam kapasite olmasa da %70'i bile ciddi fark yaratıyor. 3 yıl sonra transparan şekilde top orta sahayı geçip kalemize inemiyor rakipler. Bunda bireysel olarak da hava olarak da bariz katkısı var.

Oliveira: O da tam formda değil ama benim beklentimi karşılıyor. Böyle isimlerin varlığından çok yokluğunda değeri anlaşılır. Bilek hareketleri, tek hareketi ile oyuncu eksiltmesi vs sahada zeki olduğunu anlıyorsun. Tempo onun işi değil. Selçuk da tempolu değildi. 2 haftaya 1 tane frikikten atınca herkes aslanım der.

Midtsjo: 1 maç görebildik. Ama ne gelmeden önce abartıldığı kadar kötüydü. Ne de bizde 10 dakika girip asist yaptıktan sonra kahraman gibi ilan edildiği kadar iyi. Rotasyon için alındı, o şekilde katkı verir. Faydalı olacaktır ama sandığınız kadar değil.

Dubois: Hazırlık maçlarında iyiydi ama nasıl döneceğini göreceğiz. Eğer fiziken kötü durumda dönmezse bence ofansif açıdan katkısı olacak. Set oyunu için doğru bir profil. Önünde oynayan Yunus'u da rahatlatacaktır. Boey istim üzerinde ama ofansif açıdan katkısı düşük enerjisi yüksek olsa da. Boey'i koy Barca deplasmanı vs çok iyi görünür ama iç sahada Ümraniye, İstanbulspor karşısında bu mu dersin. O yüzden kendisi bize lazım. Umarım geri gitmemiştir.

Mertens: Sezonun bizim adımıza en iyi transferi. Hucümda Sneijder sonrası sorumluluk alan bu zekada birini izlemedik. Vuruşları da Podolski kadar olmasa da gayet iyidir. Açılınca bariz 15-20 gollük katkı verecek. 35 yaşında o deparı atabilmesi bile ne denli profesyonel olduğunun ispatı.

Seferovic: Çok ciddi hayal kırıklığı şu ana kadar. Kendisi kışa doğru açılır diye tahmin ediyorum. Ama onu beklersek biz de şampiyonlukta yara alırız. Aşırı ağır kalıyor, ikili mücadelede ayakta kalamıyor. Sanki Covid geçirmiş ağır da dönememiş gibi. İkili oynarsa düzelir denmiş. Mertens ile ikili oynuyor zaten. Ona duvar olabilir pekala. Ama ışık yok pek. Bu arada kendisine gol makinesiydi denmiş. Seferovic 2 sezon hariç 10 golü nadir geçmiştir. O kadarını Samatta, Guiza vs de yaptı. Daha farklı özellikleri için tercih edildi ama onları da yapamıyor şu an.

Abdülkerim: Dengesiz işleri olsada zaman zaman kendisini 2 maçtır beğeniyorum. Alıştıkça daha iyi olacak gibi. Kendisi cesur bir futbolcu. Hamle yapmaktan korkmuyor. Ne olursa olsun sinmemeli. Eğer bildiğinden vazgeçerse o zaman düşer.

Kazımcan: Çok göremedik, ama bizde bu tarz gelip tutan olmadı pek. Kupa maçlarına kadar sakatlık vs olmazsa şansını düşük görüyorum oynamak adına.

LAZIM OLANLAR NE YAPMALIYIZ

1. Seferovic yerine duvar da olabilen, ona göre daha hızlı ve bitirici pivot forvet. (MAURO ICARDI 🇦🇷)
2. Orta saha hucüm bağlantısını sağlayacak kanatlarda oynayan bir playmaker (AMINE HARİT 🇲🇦)
3. 8 ve 10 numaraya alternatif olabilecek standartta atletik ve çabuk bir oyuncu (EVANDER 🇧🇷)
4. Luyindama yerine yaşı çok olmayan ve standartı olan bir stoper (OLSSEN 🇳🇴)

Sol bek hamlesi çok kritik gelmiyor bana açıkçası. Ama maliyetiyle performansı ile PVA'dan iyisi çıkarsa düşünülmeli.

Bu 4 oyuncu gelirse bence iç saha oyunumuz da oturur. Topu ayağımızda tutuyoruz bu açık. Ama orta saha ile kanatlar arası hala açık kalıyor. Orayı işleyecek isimler lazım.

1 Eylül sonrası işte ne olacaksa olacak.

Oraya kadar çoğu isim büyük ligleri bekliyor.

Ona göre bizim anlaşıp beklettiğimiz Evander, Olssen vs de tekrar gündeme gelecek.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt