Transfer Nöbeti #2 | 2024 Yaz Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Okan Hocanın başlığına yazmıştım;

''Transfer işinin hocaya bırakılması iyi ama Orhan Uluca ile yaptığı söyleşide yer yer tutarsızlıklar sergilemesi dikkatimi çekti.

6-8 için ne istediğini anlayamadım. 6 ağırlıklı birini istediğine dair sözler de söyledi, Orhan Uluca' nın yönlendirmesiyle sık sık rakip ceza sahası içine giren profilde birini istediğini de.

Geçen sezon Rashica' nın katkısından stayişle bahsetti, son ana kadar takımda tutulmasını istediğini söyledi; elde o tipte tek bir kanat oyuncusu yok ve buna dair bir planlama varmış izlenimini de vermedi.

Bütün planlamayı anlatmasını ummadım ama hocanın bu işlere bakış açısı, biraz doğaçlamaya müsait gibi geliyor...''

Alan kontrolü yerine hücuma çıkma özelliği gelişkin birinin transfer edilmesi hata olur. Denk ve daha güçlü takımlara karşı neler yaşandığını gördük ki UCL maçlarında adeta iki kişilik performans ortaya koyan Sacha Boey gibi bir canavardan artık mahrumuz ve yerine öyle birinin alınma ihtimali de yok. Final pasları konusunda hiç de parlamayan bir bek için Bayern o yüzden ısrarcı oldu zaten.

İstediğin kadar pozisyona gir, hatta birkaç gol de at istersen yine fark etmez. Atletik performans yetersizliğinden dolayı 50. dakikada pili biten bir takım o mecrada zorlanır. Üzerine takım savunmasında zaafiyet verirsen de attığından fazla yemen kaçınılmaz olur. İçerideki Bayern maçını, ilk yarıyı 2-0 önde kapatsak da kazanamazdık mesela. Stoperlere ve Torreira' ya bu kadar yük bindirilmez; onlar da birer insan sonuçta...
Hocam aslında bunu tuhaflık olarak düşünmeni bir nebze yadırgadım. Dünya üzerinde bu tarz profilde oyuncular var. 6 olmasına rağmen ceza sahasına sürprüz koşular atan. Hatta en keyif verenlerinden bir iki tanesi de biz de oynadı. Direkt örnek bir pozisyon paylaşayım.

Melo’nun kesiciliğinden ve şüpheciliğinden muazzam bir 6 olduğundan kimsenin şüphesi yoktur herhalde. Ama ilk sezonunda penaltılarda dahil 10 tane yazmış. Tabiki Melo ikonik özel oyuncuydu bulmak kolay mı? Orası tartışılır bence çok zor. Bu yüzden Mctominay’a gittiler. Defansif özelliğinin yanında skor da alabilen oyuncu. Bunlara Fernando Reges’i dahi yazabiliriz. Sakatlık olmadığı dönemlerde fitken ceza sahası yakınına koşup attığı goller aklımda en barizi Akhisar ve Beşiktaş.

nuri şahin fbli olsa bu namussuz fbli medya şimdi harıl harıl nuri şahin pr yapardı
gsli olduğu için görmezden geliniyor

adam almanyanın ikinci büyük takımının tdsi oldu! doğru düzgün konuşulmuyor bile!

nuri şahin fbli olsa bu namussuz fbli medya şimdi harıl harıl nuri şahin pr yapardı
gsli olduğu için görmezden geliniyor

adam almanyanın ikinci büyük takımının tdsi oldu! doğru düzgün konuşulmuyor bile!
Furkan koçak milli takımda şov yapıyor,adını anan yok

Groanbaek konuşulmuş dün falan. Bence o olursa Torreira'nın partneri olarak değil de Mertens'le rotasyonda olacak oyuncu olur. Güzel de olur aslında. İlk sezon rolü paylaşırlar. Büyük takımda oynamaya adapte olur, Mertens ona mentörlük eder. O da memnun olur herhalde bu durumdan. Hayli maçta da oynar zaten. Bir sonraki yıl da artık daha da önemli oyuncu statüsüne çıkar, tabi memnun kalırsak...

Ayrıca kanatta da oynayabiliyor. Yeri gelince kanata da atabiliriz, Mertens'le beraber de oynayabilr böylelikle zaman zaman. Zaten 12 yabancıya uymak için kanatlarda çok eksilirsek ya yedek forvet ya işte bu 10 numaranın kanat da oynayabilmesi gerekecek...

anlat bakalım yıldızlar ne diyor gs hakkında

benim yıldızlarım karardı söndü erden timur gittiğinden beri
Astroloji başlığına koydum,3 Galatasarayli astrologun dediklerini.tahminleri de tutuyor.seneye sampiyon olma ihtimalimiz yuksek.ligi 2.bjk bitirir diyorum.bu yaz avrupada ses uyandıracak transferler bekliyorum,avrupada 2013teki gibi bir başarı söz konusu ama avrupada kupa 2026dan once gelmeyecek,erden timur 2027 de Galatasaray baskani olabilir.fatih hoca doğru zamanda dönmek istiyormus diye 1.agizdan duyum da aldim bu arada ama daha var ona.

Bu cocugu kurda kusa yem etmeyin,sahip cikin Galatasaray taraftari. Kampa alınırsa desteğinizi esirgemeyin,karakter olarak da çok kalender.bu cocugu kazandirmamiz lazım,çocuk avrupaya kaçacak yoksa

Hocam aslında bunu tuhaflık olarak düşünmeni bir nebze yadırgadım. Dünya üzerinde bu tarz profilde oyuncular var. 6 olmasına rağmen ceza sahasına sürprüz koşular atan. Hatta en keyif verenlerinden bir iki tanesi de biz de oynadı. Direkt örnek bir pozisyon paylaşayım.

Melo’nun kesiciliğinden ve şüpheciliğinden muazzam bir 6 olduğundan kimsenin şüphesi yoktur herhalde. Ama ilk sezonunda penaltılarda dahil 10 tane yazmış. Tabiki Melo ikonik özel oyuncuydu bulmak kolay mı? Orası tartışılır bence çok zor. Bu yüzden Mctominay’a gittiler. Defansif özelliğinin yanında skor da alabilen oyuncu. Bunlara Fernando Reges’i dahi yazabiliriz. Sakatlık olmadığı dönemlerde fitken ceza sahası yakınına koşup attığı goller aklımda en barizi Akhisar ve Beşiktaş.

Benim istediğim profil tam da böyle ayağı temiz, alan kontrolünde uzman adamlar zaten. Ancak bunlar temelde direkt 6 numara oyuncularıdır. Melo, Semih filan oynadığı için stoperlerin toplam kafa vuruşunun iki katını filan yapardı kendi ceza sahasında da ''Adamda sağlam kafa varmış, tepe sersemi de olmadı!'' demiştim mesela.

Melo da Fernando da genelde topla çıkışlar yaparak rakip ceza sahasına girerlerdi ama bu bir maçta 2-3 kez olurdu, bazen hiç çıkmazlardı hatta. Orhan Uluca' nın sürekli bahsettiği ve söyleşide hocayı yönlendirdiği 'sık sık ceza sahasına girmek' farklı bir şey. Öyle birinin varlığı, takım defansı bağlamında Demirbay' dan zannedildiği kadar fark yaratamayacaktır. Baskı yenildiğinde yine 1.60 lık Torreira stoperlerin arasına gömülecekse, ne anladım bu işten?..

Astroloji başlığına koydum,3 Galatasarayli astrologun dediklerini.tahminleri de tutuyor.seneye sampiyon olma ihtimalimiz yuksek.ligi 2.bjk bitirir diyorum.bu yaz avrupada ses uyandıracak transferler bekliyorum,avrupada 2013teki gibi bir başarı söz konusu ama avrupada kupa 2026dan once gelmeyecek,erden timur 2027 de Galatasaray baskani olabilir.fatih hoca doğru zamanda dönmek istiyormus diye 1.agizdan duyum da aldim bu arada ama daha var ona.
Fatih Hoca aman acele etmesin; yaşı genç sayılır henüz!..

Groanbaek konuşulmuş dün falan. Bence o olursa Torreira'nın partneri olarak değil de Mertens'le rotasyonda olacak oyuncu olur. Güzel de olur aslında. İlk sezon rolü paylaşırlar. Büyük takımda oynamaya adapte olur, Mertens ona mentörlük eder. O da memnun olur herhalde bu durumdan. Hayli maçta da oynar zaten. Bir sonraki yıl da artık daha da önemli oyuncu statüsüne çıkar, tabi memnun kalırsak...

Ayrıca kanatta da oynayabiliyor. Yeri gelince kanata da atabiliriz, Mertens'le beraber de oynayabilr böylelikle zaman zaman. Zaten 12 yabancıya uymak için kanatlarda çok eksilirsek ya yedek forvet ya işte bu 10 numaranın kanat da oynayabilmesi gerekecek...
Ben de aynı düşüncedeyim. Oraya yeri geldiğinde 8 numarada oynayabilen 20-25 yaş aralığında iyi bir bonservis vereceğimiz profil lazım.

Grønbæk, baturina, samardzic gibi mesela.

Zaniolo 25 milyonun altında gitmemeli. Hele gasperini takımına gidiyorsa mutlaka sonraki satıştan da pay ekletmek gerekir.

Muhtemelen Atalanta gördükten sonra +45 milyona transfer yapacak çünkü.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt