Transfer Nöbeti #2 | Ocak 2024 Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Tete Kopenhag, Zaha Ankaragücü, Ndombele Alanyaspor, Ziyech Pendik + Manchester United, Oliveira Rize dep bunlardan başka bir şey söyleyemiyoruz.

Barış, Abdülkerim, Kaan, Boey, Nelsson bunlara haksızlık oluyor maaş baremini bu kadar yükseltmesek yine dengeli olurdu ama şu alttaki 6 oyuncunun 19 m euro'ya yakın maaş alıyor olmasını açıkçası sindiremiyorum.

Bu 5 isim canını dişine takıp oynarken sahada yürüyen adamlara bu maaşlar verilmesi haksızlıktan başka bir şey değil.

Takımın en kötü 6 oyuncusu
1- Ndombele(3.1 m euro maaş)
2- Zaha(4.35 m euro maaş)
3- Tete(2.8 m euro maaş)
4- Ziyech(3.5 m euro maaş)
5- Angelino(2.3 m euro maaş)
6- Oliveira(2.75 m euro maaş)

Boey(0.8 m euro maaş)
Nelsson(1.3 m euro maaş)
Abdülkerim(0.65 m euro maaş)
Barış Alper(0.45 m euro maaş)
Kaan Ayhan(0.65 m euro maaş)

Toplam: 3.85 m euro
Yazın sadece Icardi'ye ve Mertens yerine alacağımız 10 numaraya yüksek maaş verip, sağ açık, sol bek ve 8 numaralı mevkilere de çalışkan oyuncu alabilsek nasıl roket bir takım olurduk onu hayal ediyorum hala.

hasan sen dahil herkes varsayımlar üzerine konuşuyor ama kimsede yönetimden dogruları acıklamıyor
bu arada zarar olayları filan dogru degildir umarım okadar gelen paranın üzerine zarar varsa ,ben hırsızlık ararım
yine tekrarlıyorum fener nasıl oyuncu alıyor satmadan da biz alamıyoruz ki onların kadro daha şişkin ve maliyetli oyuncuları daha fazla

özetle arka tarafta tatsız birşeyler var kimsede bunu sormuyor acıklamıyorda limit yok ,para yok falan olaylarına inanmıyorum artık ben
Bilanço açıklamadan tabi varsayım olacak. Zaten zarar açıklanırsa demek ki bazı şeylerde yalan söylemiştir diyorum yönetim. Para yok, limit yok değildir olay. Ama hani bir plan yapılır ve o sezon için bir bütçe belirlersin ya bunu Erden Timur transferlerden sonra Divan Kurulunda sanırım hani açıklamıştı sunumlarla takım maaş bütçesi o kadar bu kadar belirledik ve bunun üstüne çıkmayacağız vs. gibi o plan dahilinde takım için belirledikleri bütçeyi aşmayı düşünmüyor olabilirler bu da çok makul yani koydukları bütçe ve planına uymak istemeleri kadar doğal bir şey yok sonuçta. O yüzden kendi sezon başındaki planladıkları bütçeye uymak için oyuncu satışı olmadan transfer olmaz muhabbeti diye düşünüyorum. Fener'in olayı ise bambaşka onlar şuan Ali Koç sayesinde yapabiliyorlar bunları.

Bankalar birliği anlaşmasında bizim anlaşmanın fener ve beşiktaştan farklı olduğunu yazanlar vardı yanlış hatırlamıyorsam bizim faiz ödememizin daha yüksek tutar olduğunu söylüyorlardı.

Eğer orada faiz ödemesi bizim yüksekse limitleri direk yok ediyor olabilir bankalar birliği ödeme tutarları direk harcama limitlerine yansıtılıyor.

transfer obezi olmayın
daha 5 gün önce orta saha transferi yaptık

Yeni 10 numaramız Hamza Akman, Tete nin maç boyu yapamadığıni 15 dakikada yaptı, abi şans verin Ts maçında çıkar forvet arkası. Faul harici durduramazlar.

Bilanço açıklamadan tabi varsayım olacak. Zaten zarar açıklanırsa demek ki bazı şeylerde yalan söylemiştir diyorum yönetim. Para yok, limit yok değildir olay. Ama hani bir plan yapılır ve o sezon için bir bütçe belirlersin ya bunu Erden Timur transferlerden sonra Divan Kurulunda sanırım hani açıklamıştı sunumlarla takım maaş bütçesi o kadar bu kadar belirledik ve bunun üstüne çıkmayacağız vs. gibi o plan dahilinde takım için belirledikleri bütçeyi aşmayı düşünmüyor olabilirler bu da çok makul yani koydukları bütçe ve planına uymak istemeleri kadar doğal bir şey yok sonuçta. O yüzden kendi sezon başındaki planladıkları bütçeye uymak için oyuncu satışı olmadan transfer olmaz muhabbeti diye düşünüyorum. Fener'in olayı ise bambaşka onlar şuan Ali Koç sayesinde yapabiliyorlar bunları.
Dediklerine katılıyorum umarım arka tarafta yalanlar dönmemistir çünkü bana samimi ve inandırıcı gelmeyen şeyler var
Bu arada fener koç sayesinde yapıyorsa şampiyon olmak için yapıyor bence bizimde birsekilde yapmamız lazım çünkü bu kadronun şampiyon olma imkanı yok sol beki geçtim skor üretemeyen ortasahasi olan takım nasıl şampiyon olacak ,hocanın açıklamalarını baştan izledim her kelimesi can sıkıcı

Takımda her maç istikrarlı oyunculardan 11 kursak ön bölge bomboş kalırdı.

Muslera
Boey - Nelsson / Sanchez - Abdülkerim - Barış
Torreira - Demirbay
???? - Mertens - ???
???
Bu kadroyu 3 transferden asagisi mümkünati yok kurtaramaz.

Kale, sag bek ve stoper disinda her tarafi defolu görüyorum.

Sol beke net transfer lazim. Sezon basindan beri oynamayan kalmadi orada. Angelino bosuna duruyor.

Orta sahada Demirbay, yedegi Eyüp. Bunda israr edersek kurtarabiliriz ama Ndombele ve Oliveira bosu bosuna kontenjan isgal ediyor.

Forvet arkasina bir adam lazim, Mertens olmadigi zaman rakip kaleye gidemiyoruz

Takimda suan derinlik acisindan en iyi bölge belki de kanatlar ama 4'ünü toplasan 1 oyuncu etmiyor son performanslarla.

Forvette Icardi'ye yedek olsun diye alinan adamlardan Bakambu önümüzdeki sene yine Afrika kupasina gidecek, Halil'i sayma zaten. Icardi simdi ne olacak belli degil.

Ziyech, Tete, Zaha ve Bakambu. 4 tane hücümda yabanci var. Toplamda verdikleri katki kesinlikle soru isareti. Sadece 1'i kalacak deseler herkes zorlanmaya baslar ulan acaba kimi tutsak diye.

Geçici olarak Barış Alper sol bek Hamza sağ kanat oynayanamaz mı ?

Dediklerine katılıyorum umarım arka tarafta yalanlar dönmemistir çünkü bana samimi ve inandırıcı gelmeyen şeyler var
Bu arada fener koç sayesinde yapıyorsa şampiyon olmak için yapıyor bence bizimde birsekilde yapmamız lazım çünkü bu kadronun şampiyon olma imkanı yok sol beki geçtim skor üretemeyen ortasahasi olan takım nasıl şampiyon olacak ,hocanın açıklamalarını baştan izledim her kelimesi can sıkıcı
Ben can sıkıcı bulmadım takım içindeki oyuncuların performansını da yükselterek kazanabiliriz gayet. Bu takımın en önemli oyuncusu İcardi yok o gelsin daha başka olacağız. Ziyech gibi bir oyun değiştirici adam var. Kerem Demirbay performansını yükseltiyor mesela. İcardi, Ziyech'i koyarsak yanına bir de Kerem kaçırdıklarını atmaya başlarsa zaten çoğu sorunumuz çözülmüş oluyor. Bunlara Sanchez'i de ekleyebiliriz mesela o da atak kalitemizi ciddi etkiliyor neticede. Bana göre zaten 2 eksiğimiz sol bek ve 10 no sol bekte Angelinho'yu oynatılmadığı için satın alma gerçekleşmesin diye sayısal olarakta azlık var. 10 no bizim sistemde daha çok 2. forvet gibi orada da Mertens ve kaçırdıklarını atmaya başlarsa Kerem bu sezon gayet götürebilir. Sürekli transfer işlerine karşıyım takımdaki oyuncuların performansını yükseltmeye odaklanmak asıl mesele.

Ben Okan hocanin taktik olarak gecen yilki futboldan daha geride oldugunu düsünmüyorum ama bariz bir sekilde transferler konusunda bonservis bedeli olmayan veya cok düsük olan adamlara yönelmek zorunda kaldik. Para verip aldigimiz adamlarin icinde 1 milyon euro ve üzeri bonservis harcanan 5 adam var. Angelino, Kaan, Demirbay, Sanchez ve Icardi. Burada Angelino disinda her oyuncunun fayda sagladigini görüyoruz. Demirbay hem kontenjani rahatlatiyor hem o maliyete alinabilecek en iyi oyuncuydu. Geriden oyun kuracagim ayagina stopere 9.5m euro bayildik ve ligin yarisinda oynamadi ama Avrupa maclarinda Sanchez'in A kalite bir adam oldugunu hemen anliyorsun. Angelino maliyetine o tecrübede gecen sezonu full oynamis bir adami alamazdik.

Bariz hatalar;

1. Ziyech, Bakambu ve Zaha olmak üzere tam 3 afrikali oyuncu alinmasi
2. Orta sahaya eli ayagi düzgün bir yabanci alinmamasi (Ndombele hem gec geldi hem sonunda gördügümüz gibi bos transfer cikti)
3. Fazlasiyla ayagina top isteyen adamlar doldurmusuz

Ben Okan hocanin taktik olarak gecen yilki futboldan daha geride oldugunu düsünmüyorum ama bariz bir sekilde transferler konusunda bonservis bedeli olmayan veya cok düsük olan adamlara yönelmek zorunda kaldik. Para verip aldigimiz adamlarin icinde 1 milyon euro ve üzeri bonservis harcanan 5 adam var. Angelino, Kaan, Demirbay, Sanchez ve Icardi. Burada Angelino disinda her oyuncunun fayda sagladigini görüyoruz. Demirbay hem kontenjani rahatlatiyor hem o maliyete alinabilecek en iyi oyuncuydu. Geriden oyun kuracagim ayagina stopere 9.5m euro bayildik ve ligin yarisinda oynamadi ama Avrupa maclarinda Sanchez'in A kalite bir adam oldugunu hemen anliyorsun. Angelino maliyetine o tecrübede gecen sezonu full oynamis bir adami alamazdik.

Bariz hatalar;

1. Ziyech, Bakambu ve Zaha olmak üzere tam 3 afrikali oyuncu alinmasi
2. Orta sahaya eli ayagi düzgün bir yabanci alinmamasi (Ndombele hem gec geldi hem sonunda gördügümüz gibi bos transfer cikti)
Orta sahayı bir şekilde Kaan ve Kerem D. ile idare edebiliriz lakin bizi asıl yakan en güvenilen transferlerden Angelinho'dan verim alamamamız. Angelinho'dan verim aldığımızı düşün o hücum performansıyla aslında çoğu sorunun çözümü oluyor. Bir de Zaha var tabi onunda performansını biraz yükseltebilsek zaten başka şeyler konuşuyor olacağız.

Şampiyonlar ligine kaldık ama bizim harcama limitlerine 30 m euro yansımıyor 1/3 oranı yani 10 m euro yansıtılıyor.

Aynı şekilde oyuncu satışlarında da benzer durum bir var limitlere 1/3 oranında yansıma oluyor.

Limit konusu baya karışık anca sene sonu bilançolar açıklandığından az çok neyin ne olduğunu anlayabiliriz.

Tanguy Ndombele of SSC Napoli during the Serie A match between SSC ...
Image

Ümraniye maçı Halilin yerde yatan adamın kafasına top atması ve Ndombelenin içliği ile iyi güldürdü

Bu forma dar kesim değil. Onun da etkisi var.
Allah askina su 2 fotoya bakınca formanın etkisi yüzde kaçtır sence?

Bu adama antrenmanlarda vs iskence çektirmek lazım, ilk Istanbul'a geldiğinden daha da kilolu şuan. Zaten oyunun içinde de casper'lık yapıyor etliye sütlüye dokunmadan ortasaha oynamak istiyor paşam.

Acilen kadro dışı kalmalı.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt