Transfer Nöbeti #2 | Ocak 2026 Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Yedek oyuncu muhabbetinden lütfen vazgeçin

Futbolculara kış lastiği muamelesi yapmayın

Bir takım "eh bu kötü ama yedekte dursun" diye oyuncular almaz, almamalı. Bu tarz oyuncular ya alt yapından çıkmıştır, ya da genç oyuncu almışsındır hani istediğini veremiyordur ama kuş kadar maaşı vardır tutarsın.

Galatasaray transfer yapıyorsa yaptığı transfer ister 19 yaşında ister 29 yaşında olsun, Yunus'u, Barış'ı veya Torreira'yı zorlamayacaksa, o transferin ne anlamı var ki?

Kulübeyi güçlendirelim deniyor ya. Sen eğer örneğin Lemina'yı veya ilk 11'deki X oyuncuyu kesmeyi hak eden bir oyuncu alırsan, Lemina da otomatik olarak kulübeye geçince zaten hem kulüben güçleniyor hem ilk 11'in.

+ Yedek kulübesinin mantığı sadece ilk 11'in gerisinde olan oyunculardan oluşmak zorunda DEĞİL. Sana oyun anlamında çeşitlilik de sunabilmeli. Örnek vermek gerekirse sen hantal dahi olsa 2 metrelik bir santrafor kiralarsın. İlla sene içerisinde bi10-15 maç ileri şişir, ceza sahasına şişir oyunu oynamak zorunda kalacağım, o maçlarda bu adamı sahaya atarım dersin.
Yunusu Barisi zorlamak dan daha cok bence onlar daha iyi olmalilar.Isim olarak daha unlu olmasada kalite olarak en az onlar kadar olmali.Kimse kendini bu kulupten buyuk sanmamali.Sane yedege dustu giki cikmadi adamin.Scout ekibi diye bir kavram varsa bulmak onlarin gorevi zaten.

Yunusu Barisi zorlamak dan daha cok bence onlar daha iyi olmalilar.Isim olarak daha unlu olmasada kalite olarak en az onlar kadar olmali.Kimse kendini bu kulupten buyuk sanmamali.Sane yedege dustu giki cikmadi adamin.Scout ekibi diye bir kavram varsa bulmak onlarin gorevi zaten.

Onlardan iyisini almak da onları zorlamak oluyor zaten renktaş. Daha iyi olmaya zorlamak gibi.

Artık bu hikayenin sonu geldi toparlanmanın reçetesi belli

-Şubat ayında sırf yapmak için yapılan son gün menajer transferlerinden kaçınılmalı
-Mayısta Galatasaray’ın hakkını savunabilecek, ciddi ve güçlü bir yönetim seçilmesi gerek
-Mayısta Okan ile vedalaşıp acilen kendi sistemini kurabilecek futbolu bilen bir hoca bulmamız gerekiyor.
-Sportif direktör konusu elzem artık şu kulübe bir tane adam akıllı sd bulup getiremediler yıllardır, Ocak ayı bütçesi de dahil tüm parayı yeni gelen hocaya ayırıp, sportif direktör eşliğinde sağlam bir kadro kurulması lazım

Yedek oyuncu muhabbetinden lütfen vazgeçin

Futbolculara kış lastiği muamelesi yapmayın

Bir takım "eh bu kötü ama yedekte dursun" diye oyuncular almaz, almamalı. Bu tarz oyuncular ya alt yapından çıkmıştır, ya da genç oyuncu almışsındır hani istediğini veremiyordur ama kuş kadar maaşı vardır tutarsın.

Galatasaray transfer yapıyorsa yaptığı transfer ister 19 yaşında ister 29 yaşında olsun, Yunus'u, Barış'ı veya Torreira'yı zorlamayacaksa, o transferin ne anlamı var ki?

Kulübeyi güçlendirelim deniyor ya. Sen eğer örneğin Lemina'yı veya ilk 11'deki X oyuncuyu kesmeyi hak eden bir oyuncu alırsan, Lemina da otomatik olarak kulübeye geçince zaten hem kulüben güçleniyor hem ilk 11'in.

+ Yedek kulübesinin mantığı sadece ilk 11'in gerisinde olan oyunculardan oluşmak zorunda DEĞİL. Sana oyun anlamında çeşitlilik de sunabilmeli. Örnek vermek gerekirse sen hantal dahi olsa 2 metrelik bir santrafor kiralarsın. İlla sene içerisinde bi 10 maç ileri şişir, ceza sahasına şişir oyunu oynamak zorunda kalacağım, o maçlarda bu adamı sahaya atarım dersin.

30'lu yaşlarında dahi olsa bir oyuncuyu kiralar veya serbestken alırsın. Defansif anlamda belki kötüdür ama yine örnek veriyorum tam bir bombacıdır, çok iyi uzaktan şutları vardır. Sıkıştığın maçlarda, rakibi açamadığın maçlarda uzaktan şutlarla tehlike yaratsın diye son 15-20 dk oyuna atarsın... Senin şu an takımında böyle bir tane yedeğin yok mesela. Ama 2. sezonunda kim vardı? Ziyech. Kaç kere 2. yarı oyuna girip sana maçı çevirdi.
Bizimkiler 6 ayda bir zam yapıyorlar oyunculara. O parayı verdiğin adamı yedek bırakamazsın.

Bizimkiler 6 ayda bir zam yapıyorlar oyunculara. O parayı verdiğin adamı yedek bırakamazsın.

Valla inan bana renktaş öyle bi yedek bırakırsın ki, bak İcardi de yedek işte. Gerekirse Lemina da yedek olur, Sanchez de. Sanchez ilk sezon 2. yarı niye yedek kaldı çünkü hayvani bi Nelsson performansı vardı.

Ayrıca yönetim vermeseydi o parayı banane hatta sanane, bizi ilgilendirmez taraftar olarak. Yönetim gidip salaklık yaptı diye biz bu hatanın cefasını çekmek zorunda değiliz. Ben sahaya bakarım. Olmuyorsa gider Dursun'un oteline zıçarım dasdsadsadsa

Bu arada taraftarın öfkesinin temelinde şu yatıyor ve hak da veriyorum; bu takım 3.5 senedir kazandıkları sonucu maaşla vs ödüllendiriliyor ama kaybetmeye sebep olan şeylerin cezası niye kesilmiyor?

Mesela 2 sene boyunca en kritik 2 maçta kırmızı yiyen Kaan Ayhan?
Cuesta vs transferleri yapan Bıyık Bıyıkoğlu?
Monaco maçında bariz hatalı şekilde gol yedirip, maça ısınmadan giren Günay?
Siyah ekran paylaşan Barış?

Vs vs.

Kimse hatasının cezasını çekmiyor bu takımda.

Son düzenleme:
Bu arada taraftarın öfkesinin temelinde şu yatıyor ve hak da veriyorum; bu takım 3.5 senedir kazandıkları sonucu maaşla vs ödüllendiriliyor ama kaybetmeye sebep olan şeylerin cezası niye kesilmiyor?

Mesela 2 sene boyunca en kritik 2 maçta kırmızı yiyen Kaan Ayhan?
Cuesta vs transferleri yapan Bıyık Bıyıoğlu?
Monaco maçında bariz hatalı şekilde gol yedirip, maça ısınmadan giren Günay?
Siyah ekran paylaşan Barış?

Vs vs.

Kimse hatasının cezasını çekmiyor bu takımda.
Cunku woke generation futbola da sicradi.

Bizimkiler scout aşkına düşüp sara ve singoya toplam 50 milyon verdi. Defalarca kez dedik yüksek bonservisi sadece yıldız oyunculara verin diye. Scout transferini 3-5 milyona ucuz genç oyuncu alın
Sara 25 yasinda geldi, böyle scoutluk mu olur. Aliyorsan Sao Paulo döneminde alacaktin.

Bizimkiler scout aşkına düşüp sara ve singoya toplam 50 milyon verdi. Defalarca kez dedik yüksek bonservisi sadece yıldız oyunculara verin diye. Scout transferini 3-5 milyona ucuz genç oyuncu alın
Singo ile Sara’nın nesi scout yav

İkisi de bilinen ve belli meblağ ödenmiş adamlardı bizden önce zaten

20-30 bonservisleri bu adamlara mı verdik diyebilirsin de scout transferi falan değiller

Birde herkesin yanıldığı yada göz ardı ettiği bir diğer konu bize tek orta saha yeterli diyenler bence yanılıyo. Bize 2 orta saha lazım. Ya 10 no yada Saranın yapamadığını yapan ofansif 8 oynayacak bir oyuncu ki o zaman Sara daha anlamlı bir yedek olur. Birde fizikli bir 6 no. Lemina ya sakatlık yüzünden maalesef güven olmuyo. Oraya Lemina Toreira ikilisi ile değişmeli oynayacak bir 6 no lazım. Madem iki 6 no ile oynuyoruz neden üçüncüsü yok. Sezonun tümü böyle bitmez illa sakatlanan olur yada yoğun maç temposu sürekli orası rotasyonlu oynar. Yani hem 10(yada ofansif 8) hemde 6 no lazım.

İnan bize şuanda hiç orta saha, stoper ve bek lazım değil. 6 numarada Torreira ve Lemina, 8 numarada Sara ve İlkay var. Biri formsuzsa diğerini oynatırsın yada sonradan oyuna alırsın. Savunma hattının rotasyon ihtiyacı ile hücum hattının rotasyon ihtiyacı aynı değil. Bizim en acil oyuncu ihtiyacımız Yunus, Barış, Sane mevkisine en az 2 oyuncu, Icardi yerine bir santrafor. Maçtaki ihtiyacına göre 6 hücumcu bile aynı anda birlikte oynatırsın. Savunma hattı daha dar rotasyonla idare eder ama hücum etmez. Hücum hattında form durumunu korumak daha zor bu nedenle daha sık değişikliğe ihtiyacımız var. İlk fb derbisinde 4 tane bek oyuncumuz yoktu idare ettik çünkü kimse bek oyuncusuyla şampiyon olmuyor defalarca yazdık yıllarca beksiz şampiyon olduk hala beke milyonlar saçılıyor. Beksiz şampiyon olursun ama hücumsuz şampiyon olamazsın. Yunus, Sane, Osimhen, Barış olmadan maç kazanma şansımız bile yok. Buraya 3 isim daha lazım.

Bugün kesinlikle Sara 11 başlaması lazımdı. İkinci yarı da yunusu alacaktı. Çok yanlış bir kadro ile çıktı. Üzülüyorum oraya o soğukta maça gidenlere Üzülüyorum
Alakası yok. Sara ilk 11 çıksaydı bu kez Yunus neden başta oynamadı derdik. Ilk 11 açıklandığında Günay haricinde olumlu buluyorduk. Işin sonu tüm oyuncular berbattı. Hangi dalı tutsan elde kalıyordu.

Hücumdaki eksiklik giderilmeden başka bir mevkiye asla transfer yapılmamalı. Her şeyin bir önceliği var. Hücum hattındaki bunca eksiğe rağmen 8 numara aranıyorsa vay halimize.

adam 25 maç üst üste iyi oynuyo 1 maç kötü oynayınca kitap yazıp ben zmnında demiştim deniyor ne boş iş yahu bu maça bakarsan sane de sadece top kaptıran lemina hiç bi işe yaramayan davidson berbat hatta barışı izlesen fiziğinde özel bi şey yokmuş bile dersin boş fırsatçılığı geçiniz.
Hayri dogru diyorsun evet ama 25 mac üst üste iyi oynuyor 1 mac kötüyü de bu maca denk getirmeyeceksin, kötü de degil berbattık. Derbi bu sonuçta, takır takır oynacaksın mecbur. Sonunda kupa vardı öyle ve ya böyle. Gitsinler kötü macini Kasimpasa ya felan denk getirsinler.

Dunki hava şartlarında bizim takımın maç kazanması imkansızdı besiktas kupa maçında da muazzam rüzgar vardi 5 yemistik
Icardi ile 10 kişi oynadık Durandan bile kötü oynadı

Panik yapmaya gerek yok doğru adamları alıp klubeyide güçlendirmek lazim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt