Transfer Nöbeti #20 | 2023 Yaz Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Muslera (Günay)

Boey (Dubois) Nelsson (Sanchez) Abdülkerim (Emin) Angelino (Kazım)

Torreira (Kaan-Midstjö) Ndombele (Demirbay-Oliviera)

Zaha (Tete) Ziyech (Mertens) Kerem (Barış)

Icardi (Bakambu-Halil)

IMG_4116.webp

vecino fenere diye başlık acmıslarda bunu bizimkiler açmış olabilir dünden sonra böyle bir kazıga girerlermi

Rashica’yı da denkleme dahil edip spesifik bir yorumum var.

Bu sene başarımızı top bizdeykenki değil top rakipteykenki oyunumuz belirleyecek. İzleyiciler topu ayağına isteyen oyuncuları izlemeyi sevdiği için, bu oyuncuların başarıyı getireceğini düşünür ama başarıyı getiren esasında hamal dediğimiz adamların taşıma gücüdür.

Bu konuda gerideyiz ve ya üçlüye dönmemiz ya da sürekli ofansif oynamamız, daha çok gol atmamız gerekecek bu yüzden bu sezon.
Hocam Mertensi bile topsuz oyunda prese entegre ettik 35 yaşında sol kanat forvet bir adamdı. Ben Ziyech'in ajax döneminden bu oyuna yatkın olduğunu düşünüyorum. Zaha'dan o konuda çok beklentim yok ancak Kerem'den daha iyi yapacaktır fizik farkıyla bile. Dolayısıyla biraz da oyuncuların taktiğe bağlılığına ve takımın fizik durumuna da bağlı bu durum. Hoca oyuncuları değiştirdi ama pres oyununu hiç değiştirmedi. Rashicanın ise oyun tarzı ve dayanıklılık olarak bu sisteme yatkınlığı vardı orası doğru.

gece gece az daha iteliyorlardı yav 32 lik veccinoyu.. nerde kel ile ekürisi... baskın yayın yapıp gülüp eğlensinler.. millet ne oluyor şaşkınlığındayken...

Rashica çok fazla boş koşu atıyordu bu da rakiplerin tüm dengesini bozuyordu merkeze atıp rakip beki arkasından çekip Boey'e bomboş koridor bırakıyordu ya da baskı anında ileriye koşu atıp Boey'e uzun vurma şansı veriyordu hatta topu da alıyordu ileriye taşıyordu.

Dediğiniz gibi bu sene alınan oyuncular topla oynamayı çok seviyor daha çok ayağına istiyor topsuz oyunda pek koşu atan karakterde değiller Tete, Ziyech ikisi de daha çok ayağına ister boş koşu atacak Kerem ve Barış hariç oyuncumuz yok.
Yok benim sıkıntım daha çok kaptırılan toplarda geri koşacak oyuncu sayısında. Koşu attırma olayını yaptırabiliriz mesela Tete bu konuda iyi.

Şu yazılan kadrolarda rakip yarı sahada topu kaptırdık kim koşar düşünelim işte ve çok top kaptırıyoruz oralarda.

Ya bunu azaltıcaz ya da defansta 3lüye döneceğiz.

Vay be demekki isteyince lisans işini hemen halledebiliyormusuz😄

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt