GSCimbom
Transfer Nöbeti #20 | 2025 Yaz Arşiv
Alper Altun

Transfer Nöbeti #20 | 2025 Yaz Arşiv Sayfa 260

Alper Altun ·

Cevap
9,9K
Okunma
421,4K
Sayfa
260/495
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ayaksız demediniz mi

24/13 hmmmmff
IMG_8284.webp

Ya tabii ki Osimhen'e birebir alternatif yaratamazsın, ama 11'deki oyuncun ile rotasyonda oynayacak oyuncu arasında bu kadar seviye farkı da kabul edilebilir bir şey değil. Seviye olarak kabul edilebilir yeterlilikte, profil olarak ise ikame denilebilecek profilde isimler olmalı. Tüm kalburüstü Avrupa takımları bu şekilde kadro planı yapıyor.
Misal biz bu sezon genel olarak 4-3-3 oynayacağız diyelim, mevcutta CL maçına Sara-Torreira-İlkay olarak çıktık diye varsayalım. Bir sonraki lig maçında bu 3 adamı koruyup alternatifleriye maça çıkabilip maçı sıkıntıya sokmadan kazanabilecek miyiz? Torreira'nın ikamesi Lemina oldu diyelim. Sara ve İlkay'ın alternatifleri Kaan ve Berkan olamaz, olmamalı. Ne profil olarak benzerler, ne de yeterlilik açısından bizim seviyemizdeler. Ya da Davinson'u korumak istiyorsun, elde yetersiz Metehan ve tecrübesiz Arda var sadece. Bu şekilde olur mu?
Fener yıllardır 11 kalitesinde bizden geride olsa da 2 tane kadro çıkarabilecek ve bu kadrolarla da yarışabilecek kadar geniş kadroları vardı her zaman ve bu farklı kadrolarla da bir şekilde ligde yarışabildiler. X oyuncu yok, yandık mevzularını yaşamadılar. Fener yarışın sonunu getiremedi, çünkü 11'leri bizden iyi değildi. Yani Fener geniş kadroya sahip olduğu için kaos çıkıyor, ligi veriyor, o yüzden dar kadro iyidir bakışı doğru değil. Bizde bir Jacobs sakatlandı, yerine Berkan'la maça çıktık ya.

Renktaş dediğim gibi ben sana yanlış düşünüyorsun demiyorum. Haklısın, ancak futbolda inan bana işin doğası böyle işlemiyor. Fenerbahçe gibi geniş kadron olunca sen birçok ismi rotasyonda mecburen oynatmak zorunda kalıyorsun öbür türlü büyük sıkıntı yaşanır çünkü, peki sonra ne oluyor? Bam, takım oturmuyor bir türlü. Bu nedenle dikkat edersen en başarılı sezonları geçiren takımların günün sonunda net 15-16 oyuncuyla oynadıklarını, geri kalanının ismin var olup cismen var olmayan doldurma isimlerden oluştuğunu görebilirsin.

Sana şöyle bir örnek vereyim bizzat senin örneğin üzerinden,

ŞL maçına çıktık

Torreira - Lemina
Sane - İlkay - Barış
Osimhen

Hop 2 gün sonra TSL maçına çıkıyoruz, İlkay çok yorgun, Lemina da ağrıları var diyelim. Hatta Barış da kart cezalısı olsun ligde.

Torreira - Sara
Sane - Yunus - Sallai
Osimhen

Bence rotasyonumuz şuan var hocam. Ki orta saha ve hücum hattı için maça 2. yarı atabileceğin Kaan Ayhan ve İcardi var daha yedekte.

Ağa hepiniz istiyorsunuz ki yedekler de 11 kalitesinde olsun… öyle bir dünya yok ne yazık ki…
Hakana üzüldüm ama gerçek şu, okan hoca haklı orda. 5 tane üst seviye orta saha ile bizde zor. İlla küsen olacaktı. Okan hoca yunusu da orta saha düşünüyor ayrıca çoğu maçta. Hakan gelse lemina ve sara yedek kalacak misal. Ağır bir yük olurdu. U23 bir yedek orta saha da gayet iş görür.

SM-S926B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

CL'den benim bir beklentim kalmadı maalesef. Hoca CL'de Abdülkerim olmadan bir kurgu hazırlamazsa işimiz çok ama çok zor. Bakın bu adam ligde 500 bin euro'luk Anadolu hücumcularına karşı bile sırıtıyor artık. Tank gibi ağır bir hale gelmesini geçtim, bu sezon fiziksel manada da çok kötü görünüyor. Sezona berbat girdi. Bunun yaptığı hataları CL'de bırak Liverpool'u filan, Bodo oyuncuları bile affetmez anında yazarlar, ne olduğunu bile anlayamazsın. Sol stoper olmadan CL'ye girme işi her şeyi çöpe atacak hamle oldu. Hiç kimse idare ederiz filan demesin. O gün geldiğinde idare edilemeyeceğini hepimiz göreceğiz.

şahsım adına yeni transferler içinde en şüpheli olduğum adam sane

az ama öz transfer yaptık inş 2 tane de rotasyona genco alırız

rahat ol ligi garantiye almak için okan transfer yaptırır

lookmanı alırlar
yedek solstoper aldırır
6 no aldırır

yapar lig onun için çok önemli
yazacaginiz hiç bir td bu ülkede okan kadar top oynatamaz , ayni kadroya , hiç bir o getireceğiniz td de , o ülkelerinin yönetim anlayisi olmadan avrupada basari sağlayamaz
%100 verimli makina hayallerinizden vazgeçin abi , hayat öyle bisi degil , bu ülkede ki hiç bir takımda o özelliklere %60 ustu yaklaşamaz.

gunun sonunda okan gittiğinde , eski terim 1-2-3 ... donemleri gibi, okan donemleri bekleyeceğiz.

( O beklediğin kurguyu bu arada emin ol hepimiz istiyoruz )

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt