Transfer Nöbeti (2013 Yaz Dönemi ARŞİV 1)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: Transfer Nöbeti | Açılış

alper mert ‏@alpermertt Korumalı hesap 7 dk

Ünal Aysal transfer ile ilgili de bana göre önemli sözleri, Galatasaray'ı özellikle Avrupa maçlarında sırtlayacak Türk bulsam yabancı almam

TC ümit üngör ‏@umtungr 3 dk

@alpermertt arda gokhan inler ?

alper mert ‏@alpermertt Korumalı hesap 1 dk

@umtungr Gökhan İnler zor gibi sanırım kulübü de kendi de ayrılmaya pek niyetli değil

Bende diyorum ki bu takıma Melo her türlü alınacak ve alınmak zorunda , görürsünüz alınacakta.

Yeri , İnler ile falan dolmaz ben İnler'in büyük bir hayranıyım çok sık izlerim ancak Melo'da ki yırtıcılık , defansif meziyetler İnler'de yok tam anlamıyla.

Stoper için Rami veya Lescott , Chedjou'ya göre çok daha iyi olur kanısındayım.

Sol bek içinde gözden çıkarılan Coentrao veya Adriano ikilisinden herhangi biri olur hiç farketmez o bölgede Hakan'dan sonra Messi etkisi yapacağı kesin.

Bence böyle bir sistem oynayacaksak ;

7 Yabancı var ama senin kadronda,

Ayrıca Alper ?

muslera

semih ---- chedjou ---- toprak

ebue --- inan --- melo -- alper --- stocker

sneijder

burac/drobba

7 Yabancı var ama senin kadronda,

Ayrıca Alper ?

Seneye en azından yedi (7) yabancılı sisteme geçilecektir , bütün forum bu konuda hem fikir büyük kulüpler TFF'ye karşı birlik olursa çok rahat olur , herkes bu konuda böyle düşünüp , fikirlerini böyle beyan ediyor.

Ayrıca ben bu sistemde oynarsak böyle ve bu oyuncularla oynamalıyız diye yazdım.

Bende diyorum ki bu takıma Melo her türlü alınacak ve alınmak zorunda , görürsünüz alınacakta.

Yeri , İnler ile falan dolmaz ben İnler'in büyük bir hayranıyım çok sık izlerim ancak Melo'da ki yırtıcılık , defansif meziyetler İnler'de yok tam anlamıyla.

Stoper için Rami veya Lescott , Chedjou'ya göre çok daha iyi olur kanısındayım.

Sol bek içinde gözden çıkarılan Coentrao veya Adriano ikilisinden herhangi biri olur hiç farketmez o bölgede Hakan'dan sonra Messi etkisi yapacağı kesin.

Bence böyle bir sistem oynayacaksak ;

Heyecan verici... Ama Ben olsam Burak'ı uçta, Drogba'yı sağda kullanırım, sonuçta hava topu sağ uça da atılabilir. Ama Arda ve Burak'ı beraber kullanacaksak bana göre en etkili diziliş şöyle olur:

Muslera

Eboue Semih Transfer Coentrao

Alper Selçuk Arda

Sneijder

Drogba Burak

Madrid'de zaten orta saha oynuyor Arda, sol iç olarak bir sıkıntı yaşamaz. Rijkaard döneminde de orada oynadı zaman zaman ve inanılmaz başarılıydı. Defansif olarak biraz riskli olabilir ama denemeye değer bence. Alper-Selçuk-Arda üçlüsü karşı takımın pres yapmasını imkansızlaştıracaktır. Dolaysıyla, alan savunması yapıp oyunu geride kabul etmek zorunda kalacaklar, ki bu da Terim'in felsefesinin en ön koşulu. Dar alanda pres yapabilmek için, rakibi dar alana sıkıştırmak yani.

Ayrıca bu kadro stoper yabancı olsa dahi 6 yabancıya denk geliyor. Adam gibi bir stoper alınırsa bu kadro her takıma kafa tutar, ama Selçuk'a ağır yük binecektir, onu bu kadar zorlamak doğru mu sorusu da önemli.

Heyecan verici... Ama Ben olsam Burak'ı uçta, Drogba'yı sağda kullanırım, sonuçta hava topu sağ uça da atılabilir. Ama Arda ve Burak'ı beraber kullanacaksak bana göre en etkili diziliş şöyle olur:

Muslera

Eboue Semih Transfer Coentrao

Alper Selçuk Arda

Sneijder

Drogba Burak

Madrid'de zaten orta saha oynuyor Arda, sol iç olarak bir sıkıntı yaşamaz. Rijkaard döneminde de orada oynadı zaman zaman ve inanılmaz başarılıydı. Defansif olarak biraz riskli olabilir ama denemeye değer bence. Alper-Selçuk-Arda üçlüsü karşı takımın pres yapmasını imkansızlaştıracaktır. Dolaysıyla, alan savunması yapıp oyunu geride kabul etmek zorunda kalacaklar, ki bu da Terim'in felsefesinin en ön koşulu. Dar alanda pres yapabilmek için, rakibi dar alana sıkıştırmak yani.

Ayrıca bu kadro stoper yabancı olsa dahi 6 yabancıya denk geliyor. Adam gibi bir stoper alınırsa bu kadro her takıma kafa tutar, ama Selçuk'a ağır yük binecektir, onu bu kadar zorlamak doğru mu sorusu da önemli.

Alper - Selçuk - Arda üçlüsü o orta üçlüde harcanır , defansif olarak vasat bir takım oluruz.

muslera

semih ---- chedjou ---- toprak

ebue --- inan --- melo -- alper --- stocker

sneijder

burac/drobba

Satocuğum yapma :D , Semih - Chedjou - Toprak üçlüsü olmaz öncelikle , Chedjou'nun yerine boyu biraz daha uzun , yani hava toplarında daha etkili ve liderlik vasıfları olan , sorumluluk alacak biri gerek.

Stocker o bölgede yapamaz , defansif olarak çok sıkıntı çekeriz , sistemde yanlış gerek yok böyle fantazilere , bizim sistemimiz belli , oyuncu potansiyellerimiz belli , eksiklerimiz belli , bütçemiz belli , bütçe dahilinde eksiklerimizi kapatıp harika bir takım olmak varken böyle fantazilere gerek yok.

Amk da güvenilir diyorlar 3 defansif adamdan bahsedıyorlar.Alper Mert Arda dıyor demek ki ofansıf adam da alınacak Arda ya da baskası hangısıne güvenim şaşırdım

AMK Nani'de diyor ona bakarsak aynı haberin altındaki haberde :D

Kadro istikrari da önemli zaten. Fazla ucmaya gerek yok. Kilit oyuncularimizi tutmayi düsünüyoruz ki en önemlisi bu.

Defansa 2 takviye, Alper, Melo benim icin yeterlidir. Ama defansa da cilegin kralini isterim. Sonrasi bonus. Gerekliyse alirlar

Kadro istikrari da önemli zaten. Fazla ucmaya gerek yok. Kilit oyuncularimizi tutmayi düsünüyoruz ki en önemlisi bu.

Defansa 2 takviye, Alper, Melo benim icin yeterlidir. Ama defansa da cilegin kralini isterim. Sonrasi bonus. Gerekliyse alirlar

Ya kanatsız basarılı tek takım soyler mısın?

Sence ofansif bir oyuncu alınmaz mı 11 e söyle world class bir adam?

Bence elimizdeki oyuncuların takımda kalıp kalmamasına bağlı biraz. Burak kalırsa Burak-Drogba forvetiyle devam edilir zaten her halükarda sistem bozulmaz. 4-1-3-2'devam ederiz o sistemde de ofansif oyuncuyu koyacak yer bulamıyoruz. 11'e bi worldclass adam alırsan da yedek oturtamazsın, Drogba'yı da Burak'ı da yedek oturtamazsın verdiğin paraları düşündüğünde. Belki olursa Sneijder gibi bi fırsat transferi olur diyorum ben.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt