Transfer Nöbeti (2013 Yaz Dönemi ARŞİV 1)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: Transfer Nöbeti | Açılış

Ya kanatsız basarılı tek takım soyler mısın?

Drogba ve Burak takimdayken oynarlar kardes. Öyle yani. Burak gibi adami niye yedek birakalim ki?

Oyuncu satmadigimiz sürece mevcut sisteme göre yorum yapabiliriz.

Burak satilirsa da ondan sonra yorum yapariz. Kanat da isteriz, forvet de.

Alper - Selçuk - Arda üçlüsü o orta üçlüde harcanır , defansif olarak vasat bir takım oluruz.

Evet riskli kabul, ama Arda ve Alper Selçuk'a yeterince destek verirse, Sneijder de Mourinholu Inter zamanındaki fiziksel performansına yeniden ulaşırsa pek bir sıkıntı yaşayacağımızı zannetmiyorum. Ama bence de bu kadar işe gerek yok, Arda gelmesin, bu sisteme de dönmeyelim.

Muslera

Eboue Semih Transfer Coentrao

Melo(M'Vila/İnler/Song/Fellaini)

Alper Sneijder Selçuk

Burak Drogba

Benim tercihim bu diziliş, tahminim Terim'in kadrosu bu dizilişte olacak. Buradaki tek problem, yabancı sıkıntısı, ya stoperin yerli olması gerekiyor ya da Melo'nun yerine İnler'in alınması.

Bence elimizdeki oyuncuların takımda kalıp kalmamasına bağlı biraz. Burak kalırsa Burak-Drogba forvetiyle devam edilir zaten her halükarda sistem bozulmaz. 4-1-3-2'devam ederiz o sistemde de ofansif oyuncuyu koyacak yer bulamıyoruz. 11'e bi worldclass adam alırsan da yedek oturtamazsın, Drogba'yı da Burak'ı da yedek oturtamazsın verdiğin paraları düşündüğünde. Belki olursa Sneijder gibi bi fırsat transferi olur diyorum ben.

Bu sistemle Avrupa da basarı gelmez ki şahsi görüsüm.Büyük takımların en iyi oyuncuları kanat forvetleri.Cok efektifler oyun içinde.Orn Götze robben ronaldo wallcot draxler hazard ribery.Bakın kanatlarla fazla oynamayan takımlar cl de iz bırakamıyor Orn juve milan

Ya kanatsız basarılı tek takım soyler mısın?

Bizim şuan oynadığımız dizilişle Milan 8 senede 3 Şampiyonlar Ligi Finali oynadı.İkisini de aldı.Orta sahalarımızda kalite açısından çok farklı değil bence.Gattuso-Melo Pirlo-Selçuk -Ambrosini-Hamit Kaka-Sneijder.

Bu sistemle Avrupa da basarı gelmez ki şahsi görüsüm.Büyük takımların en iyi oyuncuları kanat forvetleri.Cok efektifler oyun içinde.Orn Götze robben ronaldo wallcot draxler hazard ribery.Bakın kanatlarla fazla oynamayan takımlar cl de iz bırakamıyor Orn juve milan

Aslında biraz da takım oyununa bağlı, kanatsız sistemle Schalke'yi Real'i yendik. Ki stoperlerimize güvenmiyoruz, solbekimiz devşirme Drogba Sneijder takıma yeni katılmıştı vs vs. Ben her takımın kendi karakteri kendi oyun sistemi olduğunu düşünüyorum. Her takım nasıl 4-3-3 ile kesin başarı yakalayamıyorsa kanatsız oyunu sadece bir takım oynayıp o kupayı kazanır belki.

Bizim şuan oynadığımız dizilişle Milan 8 senede 3 Şampiyonlar Ligi Finali oynadı.İkisini de aldı.Orta sahalarımızda kalite açısından çok farklı değil bence.Gattuso-Melo Pirlo-Selçuk -Ambrosini-Hamit Kaka-Sneijder.

Gunümüz futbolu bence olayı degiştirdi.

Aslında biraz da takım oyununa bağlı, kanatsız sistemle Schalke'yi Real'i yendik. Ki stoperlerimize güvenmiyoruz, solbekimiz devşirme Drogba Sneijder takıma yeni katılmıştı vs vs. Ben her takımın kendi karakteri kendi oyun sistemi olduğunu düşünüyorum. Her takım nasıl 4-3-3 ile kesin başarı yakalayamıyorsa kanatsız oyunu sadece bir takım oynayıp o kupayı kazanır belki.

Bak ama o seviyelere gelene kadar bir kac kanat organizasyonuyla geldik .Vasat amrabat Burak işbirliğiyle.Efektif kanadın rolü cok büyük bence iyi takımlarda.Oyun sıkıştığında Drogba'ya top şişirmekle Cl de basarı gelmez.Oyunu açmamız lazım bunun nasıl olduğu da malumun

Evet riskli kabul, ama Arda ve Alper Selçuk'a yeterince destek verirse, Sneijder de Mourinholu Inter zamanındaki fiziksel performansına yeniden ulaşırsa pek bir sıkıntı yaşayacağımızı zannetmiyorum. Ama bence de bu kadar işe gerek yok, Arda gelmesin, bu sisteme de dönmeyelim.

Muslera

Eboue Semih Transfer Coentrao

Melo(M'Vila/İnler/Song/Fellaini)

Alper Sneijder Selçuk

Burak Drogba

Benim tercihim bu diziliş, tahminim Terim'in kadrosu bu dizilişte olacak. Buradaki tek problem, yabancı sıkıntısı, ya stoperin yerli olması gerekiyor ya da Melo'nun yerine İnler'in alınması.

İkisi de değil , Fenerbahçe ve Beşiktaş'la bir olup , TFF'ye baskı uygulanması gerekiyor , ben o yabancı sınırının bu yazın en azından yedi (7) olacağını düşünüyorum kesinlikle de olacak yani o yüzden çok takmıyorum :)

Melo'nun yerini kimse kolay kolay dolduramaz ayrıca o yazdıklarından bir tek Song birde belki M'Vila. İnler'de , Fellaini'de , Melo tarzı oyuncular değiller.

Stoper içinse eğer 6-7 Mn € verip Chedjou'yu alacaksak almayalım ; 8-9 Mn € verip (maksimum) Adil Rami'yi getirelim kafamız rahat olsun ; hava hakimiyeti , pozisyon alma bilgisi , liderlik vasıfları , çok önemli olmasa da hızı , geriden oyun kurma becerisi , defanstan top çıkarma becerisi üst düzey olan bir oyuncu Rami , en iyisi Rami'yi almak olacaktır :)

Adil Rami --> Maksimum 8-10 Mn €

Fabio Coentrao --> Maksimum 14-15 Mn €

Felipe Melo --> Maksimum 4-5 Mn €

Alper Potuk --> Maksimum 4-6 Mn €

Bu dört oyuncuyu alıp harika bir takım olabiliriz :)

Karşınızda 2014 Model Galatasaray :ayatollah::ayatollah::ayatollah:

:yenieek:​

İkisi de değil , Fenerbahçe ve Beşiktaş'la bir olup , TFF'ye baskı uygulanması gerekiyor , ben o yabancı sınırının bu yazın en azından yedi (7) olacağını düşünüyorum kesinlikle de olacak yani o yüzden çok takmıyorum :)

Melo'nun yerini kimse kolay kolay dolduramaz ayrıca o yazdıklarından bir tek Song birde belki M'Vila. İnler'de , Fellaini'de , Melo tarzı oyuncular değiller.

Stoper içinse eğer 6-7 Mn € verip Chedjou'yu alacaksak almayalım ; 8-9 Mn € verip (maksimum) Adil Rami'yi getirelim kafamız rahat olsun ; hava hakimiyeti , pozisyon alma bilgisi , liderlik vasıfları , çok önemli olmasa da hızı , geriden oyun kurma becerisi , defanstan top çıkarma becerisi üst düzey olan bir oyuncu Rami , en iyisi Rami'yi almak olacaktır :)

Bu sistemde sneijderin Burak ve Drogba haricinde oyuna sokacagı kim var.

Valla 7 yabancı olursa ayrı konuşulr tabii, ama senin yaptığın kadroyla benim yazdığım kadro arasında tek oyuncu farkı var, o da stoper :) (Ki ben stoper ismi bile yazmadım)

Edit: M'Vila ve Song kesinlikle daha Melo'ya yakın, ancak İnler ve Fellaini'nin de farklı avantajları var. Ben yabancı kaygısı olmadığı taktirde 1 Fellaini, 2 M'Vila, 3 Song 4 İnler derim. Fellaini alan savunmasında çok başarılı, pasları Melo'dan daha iyi, hava toplarında Melo'dan çok üstün. Ama değeri 25 milyon € falan :D o yüzden zor biraz.

Ortadan topu aldığında rahat rahat dikine giden dinamik bir Alper , Selçuk , kanatlardan gelecek olan Coentrao ve Eboue.

Yeterli mi ?

Skor yüküne cok fazla etki yapamazlar.Ne dikine giden Alper ne de coentrao ve eboue skorer degiller.Butun yük Drogba ve Burak'ın üzerinde .(Yeterli değil)

Ortadan topu aldığında rahat rahat dikine giden dinamik bir Alper , Selçuk , kanatlardan gelecek olan Coentrao ve Eboue.

Yeterli mi ?

Alper oyunu kanatlara taşıma konusunda Hamit'den daha başarılı olacaktır bence de. Coentrao-Riera arasındaki farkı konuşmaya bile gerek yok. İnşallah bu kalitede bir bek alabiliriz.

Skor yüküne cok fazla etki yapamazlar.Ne dikine giden Alper ne de coentrao ve eboue skorer degiller.Butun yük Drogba ve Burak'ın üzerinde .(Yeterli değil)

Tamam hocam sizsiniz ne diyeyim , üst düzey teknik ve oyun görüşüne sahip iki tane hücumcu bek + Selçuk gibi bir maestro + Alper gibi topu aldığında dikine çok iyi derece de dribbling yapıp , ceza sahasına taşıyabilecek nitelikte olan bir oyuncuya , toplamda bu üst düzey dört oyuncuya yeterli değil diyorsanız ne diyeyim.

Arkadasım mesele sizsiniZ benim meselesi degil.Oyun sıkıştığında Drogba'ya şişirecekler topu bu sistemde.Ben bu olaydan sıkıldım.Bak geriden gelip çevirdiğimiz maclara hep top şişirmişiz.Miy ve ordu maclarında ya da Selcugun Burak'a ara pas atması başka hücum varyasyonumuz yok ve olamaz da bu sistemle

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt