Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Maç özetlerini izliyodum ben sol stoperde denk geldim ona. Tabi ne kadar verimlidir bilemem

Ben hic izlemedim desem yalan olur. Yani genel bir macinin ozetini. Referansim izlemis oldugum iki ayri ozet/skill videosu. Tek hamlede top kapma (tackle), rakip takibi ve pozisyon sezgisi (defensive awareness) son olarak kisa-uzun pas ile oyun kurmasi. Benzettim biraz. Belki Marcao kadar sert degil(?) ama gunun sonunda benzeyen ozellikleri mevcut. Ayrica biz Marcao aramiyrouz :) Mumkunse daha iyisi olsun ki tackling de sanki daha iyi gibi. Izleyip gorecegiz. Son olarak, uluslararasi tecrubesi, yas ile orantili, muhtemelen Marcao'dan daha iyi (milli takim ve klup maclari (avrupa) )

Ben hic izlemedim desem yalan olur. Yani genel bir macinin ozetini. Referansim izlemis oldugum iki ayri ozet/skill videosu. Tek hamlede top kapma (tackle), rakip takibi ve pozisyon sezgisi (defensive awareness) son olarak kisa-uzun pas ile oyun kurmasi. Benzettim biraz. Belki Marcao kadar sert degil(?) ama gunun sonunda benzeyen ozellikleri mevcut. Ayrica biz Marcao aramiyrouz :) Mumkunse daha iyisi olsun ki tackling de sanki daha iyi gibi. Izleyip gorecegiz. Son olarak, uluslararasi tecrubesi, yas ile orantili, muhtemelen Marcao'dan daha iyi (milli takim ve klup maclari (avrupa) )
Pozisyon alma, konsantrasyon biraz da zıplama bu üçü üst düzey olsun vallahi başka bir bok istemiyorum stoperden. Özellikle dediğim ilk 2 özellikten canımız o kadar yanıyor ki uzun zamandır

Emre Tasdemir gidiyorsa 1 milyon euroya Umut Meras'i almaya bakmaliyiz. Sanirim kulubu 1.5 milyon euro istiyormus.
Normalde hiç hazzetmediğim bir oyuncu ama yabancı sınırlaması gelince yerli sol bekler arasında maalesef ki en alınası oyuncu da Umut Meraş. İyi veya kötü Milli takımın sol beki ve senelerdir Avrupa 'da oynuyor

En azından Emre Taşdemir gibi yürüdüğünde sakatlanmaz Ömer Bayram gibi saç baş yoldurmaz, şu kadroda zaten Gedson 'u ekleyince sol bekte PvA 'un yerine zaman zaman yerli bir oyuncu kullanabiliriz veya güvenebileceğimiz bir yerli kaleci olsa zaman zaman Muslera yerine yerli kaleciyle maçlara çıkabilirdik

Ne bileyim aynı şeyi Bünyamın Balcı için de düşünüyorum, Yedlin ve Omar 'ın sözleşmelerinden bir an önce çıkıp Bünyamin 'e gitmekten yanayım

Pozisyon alma, konsantrasyon biraz da zıplama bu üçü üst düzey olsun vallahi başka bir bok istemiyorum stoperden. Özellikle dediğim ilk 2 özellikten canımız o kadar yanıyor ki uzun zamandır

Sorma. Defans bolgesindeki konsantrasyon ve topla iliski cok kotu bizde uzun zamandir. Bunun biraz oyun yapimizlada alakasi var ama bireysel hatalar cok bariz. Umuyorum Nelsson bize level atlatir. Bekleyip, izleyip gorecegiz.

Aanholt 10 güne 31 yaşına girecek beyler. Adam şuan için gayette ligin üzerinde ama gelecek sezona nolur sonrasında nolur muamma. Arkasında lig için yeterli olabilecek bi yerli şart malesef. Boey uzun yıllar böyle devam ederse kalsın gerçi fena sayılmayacak bi bedele pazarlariz gibi onu. Ama PvA'nin arkasını Umut Merasla falan doldurmak lazım. Kaan Ayhan'da aynı şekil. Bunları da kuşlara kaptirirsak bu yabancı sınırı sittin sene düzelmez kademeli azalmaya devam eder. Bizde ağlayarak izleriz maçları, acı ama gerçek.

Normalde hiç hazzetmediğim bir oyuncu ama yabancı sınırlaması gelince yerli sol bekler arasında maalesef ki en alınası oyuncu da Umut Meraş. İyi veya kötü Milli takımın sol beki ve senelerdir Avrupa 'da oynuyor

En azından Emre Taşdemir gibi yürüdüğünde sakatlanmaz Ömer Bayram gibi saç baş yoldurmaz, şu kadroda zaten Gedson 'u ekleyince sol bekte PvA 'un yerine zaman zaman yerli bir oyuncu kullanabiliriz veya güvenebileceğimiz bir yerli kaleci olsa zaman zaman Muslera yerine yerli kaleciyle maçlara çıkabilirdik

Ne bileyim aynı şeyi Bünyamın Balcı için de düşünüyorum, Yedlin ve Omar 'ın sözleşmelerinden bir an önce çıkıp Bünyamin 'e gitmekten yanayım
Uğur Çiftçi daha iyi sol bek ikinci lig topçusu Umut'tan. Ömer Bayram ile takas teklif etsek Sivas da yok demez.

Aanholt 10 güne 31 yaşına girecek beyler. Adam şuan için gayette ligin üzerinde ama gelecek sezona nolur sonrasında nolur muamma. Arkasında lig için yeterli olabilecek bi yerli şart malesef. Boey uzun yıllar böyle devam ederse kalsın gerçi fena sayılmayacak bi bedele pazarlariz gibi onu. Ama PvA'nin arkasını Umut Merasla falan doldurmak lazım. Kaan Ayhan'da aynı şekil. Bunları da kuşlara kaptirirsak bu yabancı sınırı sittin sene düzelmez kademeli azalmaya devam eder. Bizde ağlayarak izleriz maçları, acı ama gerçek.

yerli oynatma zorunluluğun oldu bir ligte emre taşdemir’i bırakmayı mantıklı bulmuyorum en az 1m almak lazım bonservisiyle gittiyse kiralıksa da 500 falan

yerli oynatma zorunluluğun oldu bir ligte emre taşdemir’i bırakmayı mantıklı bulmuyorum en az 1m almak lazım bonservisiyle gittiyse kiralıksa da 500 falan
Zor be reis, Erencan Yardımcı kalasını Eyüpspor'a iteledigimiz gibi iteleyebiliriz belki ama kendisi ne ister meçhul

STSL seviyesinde %99 bu

Luyindama 'nın ayağı bayağı dengesiz yaptığı hareketler filan çok riskli ama defansif özelliklerini değil Marcao bu ligde kimseyle kıyaslamam. Rakip driblingle ne bileyim sprintle filan Luyindama 'nın yanından geçmeye korkuyor zaten ayağını uzatabildiği, omzuyla yakalayabildiği kadar yaklaştığı anda rakibin hiçbir şansı kalmıyor ligde herhangi bir oyuncuyla 10 kere ikili mücadeleye girsin pozisyon üstlünlüğünden filan bağımsız 8 tanesinde rakibe çimleri öptürür öyle insan azmanı bişey 😄

Ne olursa olsun Luyindama 'nın korkunç hatalar yaptığını gördük, doğrudan ayağındaki toptan gol yediğimiz de oldu ama işin defans yapma, top karşılama tarafında alternatifsiz bir oyuncu. Havadan veya yerden rakip hücum etmeye çalışırken inanılmaz güven veren bir oyuncu

Bunun yanında Marcao gibi yerden net dikine paslar atabiliyorsa + bir özelliktir, Denayer gibi topla ilişkisi iyiyse + bir özelliktir ne bileyim Szalai gibi hücum katkısı veriyorsa + bir özelliktir ama STSL seviyesinde stoper dediğin gibi top kesmesi hava toplarını süpürmesi asıl bakacağımız şey olması lazım

Ki mesela şu maçta oynadığı oyunla bana kalırsa sadece bizim maçın değil ligin de en iyi defans performansını Luyindama gösterdi bu hafta
Dikine pas Atacam diye cogu Zaman topu tutuyor ayaginda ve ondan Maci sogutuyor, onun farkina kimse varmiyor.
Stoper dedigin basit cabuk oynamali topu hemen orta sahaya kazandirmali.
Yada ters Kanata Uzun Havadan top atmali kosu yoluna onuda bizde yapacak stoper Yok veya antremanlarda calisilmiyor.

Uğur Çiftçi'yi bende istiyorum ama transfer durumu ne bilemiyorum. Umut ta, Kaan'da lige gelmek istiyor alırsak elimiz rahatlar. Sadece yabancı sınırı değil bence kaliteli yabancıların arkasında iyi denilebilecek yerli olmalı.

Dikine pas Atacam diye cogu Zaman topu tutuyor ayaginda ve ondan Maci sogutuyor, onun farkina kimse varmiyor.
Stoper dedigin basit cabuk oynamali topu hemen orta sahaya kazandirmali.
Yada ters Kanata Uzun Havadan top atmali kosu yoluna onuda bizde yapacak stoper Yok veya antremanlarda calisilmiyor.
Nelsson bunları yapabiliyordu Kopenhag 'da oynarken doğrudan ters kanada çizgideki adamın ağzının için havadan uzun topları atıyordu ki genelde bizim Seri & Onyekuru ikilisiyle gördüğümüz uyumu Nelsson & Mohammed Daramy arasıda gördüm

Nelsson uzun toplarında doğrudan Daramy'yi buluyordu

Nelsson bunları yapabiliyordu Kopenhag 'da oynarken doğrudan ters kanada çizgideki adamın ağzının için havadan uzun topları atıyordu ki genelde bizim Seri & Onyekuru ikilisiyle gördüğümüz uyumu Nelsson & Mohammed Daramy arasıda gördüm

Nelsson uzun toplarında doğrudan Daramy'yi buluyordu
Ins. Burda nelsson kerem olur.

gedson tjk haberlerini paylaşmayın lütfen gedsonun türkiye’de oynayacağı tek takım GALATASARAYDIR
IMG_3005.webp

25 yaşında Brezilyalı Galatasaray’da 3 senedir düzenli oynayan solak iyi ayaklı bir stoperin Avrupa’da mutlaka piyasası vardır 7-8 milyon Euro. Son vukuat sonrası satılıp Kaan Ayhan için devreye girmek şu anda yerli kuralı açısından da mantıklı olur.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt