Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bu adam Zamalek'teki çatlak başkanlarının ne baskısına uğramıştır allah bilir
Bizim burada birkaç maç yedek kalınca moralinin o kadar da bozulacağını düşünmüyorum

Ha şu var hoca hakikaten Diagne'ye gösterdiği sabrı Mohamed'e göstermiyor gibi. Hareketlerinden net anlaşılıyor
Hocanın da biraz yardımcı olması lazım.

Cicaldauyu iyi ki almışız dün internet üzerinden uzun özetini izledim İzlanda maçının Romanya'nın bu adam çok başka bir zeka ve stanciuyla beraber uyumlarini gördükçe acaba onu da mı alsak diyor insan dün golde attı maçın adamı gol asist yapmadan cicaldauydu

Redmi Note 8 cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi
maçı 90dk izledim.garip bir hocaları var ilk yarı defans önünde oynattı stanciuyu rezaletti. ikinci yari cica gerip stanciu ileri gidince iş yaptı. stanciu kotu topcu değil ama stanciu yerine cicayı alarak doğru iş yapmışız

Besiktas analizi

Besiktas hakkinda analiz yapmistim. Buradada Galatasarayin yapilanmasini hakkinda analiz yapmak istedim. Besiktasin yaptigi yanlislari biz yapmiyoruz sukur. Besiktas hakkinda analizi yaparken neler yapmamamiz gerektigini belirtmek icin uzun bir yazi yazdim. Yoksa bunlarin ne buyuklukleri ne vizyonlari yeter bizimle yarismak icin.

Kadromuz ve yapilanmamiz hakkinda 5 basliga ayirdim.

1630677292905.webp

1. kadro kalitesi - yapilan transferler

Herkesin bildigi gibi gecen sezon kotu bir kadroyla sezona giris yaptik. Kimsenin ilk 18de bile dusunmedigi taylan, istenmeyen belhanda, Davilla menajer kazigi etebo ve devsirme emre kilinc ile sezona girdik. Ara transferde Mostafa, onyekuru, halil ve gedson ile kadro kalitesini arttirdik ve sezonu averajla 2ci kapattik.
Bu sene 23.5 milyon euro para harcayarak ve 10 topcu alarak kadromuza ciddi takviyeler yaptik. Gecen sezona gore bir cok pozisyonda kadromuzun kalitesi artti.
Kalemiz ayni ( yedek kaleci sart)
Van aanholt > saracchi(kaliteli fakat sakat)
stoper hattina nelson ve alpaslan geldi ekstra olarak
Sacha boey > yedlin

Orta saha rotasyonuna cicaldau ve berkan geldi. Etebo ve belhanda gitti.
Gedson veya baska kaliteli orta saha oyuncusu ile buradada ciddi bir gelisim saglariz.

Hucum hattinda onyekuru ve falcao gitti. Karsiliginda baris alper, morutan, gecen sezona gore daha hazir olan kerem ve bu sene kipridamaya baslayan feghouli ile kalitemizi arttirdik.

Tamamen istedigimiz seviyede degiliz fakat ciddi gelisim sagladik ve hala 1-2 transfer bekliyoruz.

2. Yabanci sinirlamasi

Yerli sinirlamasinda 4 buyukler arasinda en sansli takim biziz.
Berkan
Baris
Aytac
Alpaslan
Halil
Taylan
Emre kilinc
Kerem
Omer
Ogulcan

8+3 kurali yuzunden mecbur 3 topcu oynatmamiz lazim. Orta sahada Taylan, berkan ikilisinden birisi garanti oynar.
Sol kanatta Kerem ve BAY ikilisidnen biriside garanti oynar.
Boylece 2 topcumuz garanti. 3cu topcu sahsi fikrim degismeli olacak. Cicaldau avrupa maci sonrasi yorgun olur hoca emre kilinci oynatir, alpaslani stoperde oynatir. kaleci gelirse milli aradan sonra muslera 1 mac yedek kalir falan filan. Ustelik formayi kapabilecek halilimiz var.
Fatih terimin dedigi gibi yabanci sinirlamasinda en az problem yasiyacak takim biziz. yabanci sinirlamasindan dolayi kaliteli topcularimizi yedek birakmamiza gerek kalmiyacak.

3. Maas tablosu

Bu konuda inanilmaz dogru isler yaptik.
Futbolcu MAAŞ (2021-2022)
  • Alpaslan Öztürk - 5 milyon lira
  • Arda Turan - 5 milyon lira
  • Atalay Babacan -
  • Aytaç Kara - 6 milyon lira
  • Barış Alper Yılmaz -
  • Luyindama - 1.05 milyon Euro
  • Yedlin 1.15 milyon Euro
  • Ömer Bayram - 6.5 milyon lira
  • Emre Akbaba - 8.5 milyon lira*
  • Emre Taşdemir - 4.4 milyon lira
  • Emre Kılınç - 8 milyon lira
  • Fatih Öztürk - 4 milyon lira
  • Marcao - 1.3 milyon Euro
  • Diagne - 2.4 milyon Euro
  • Mohamed - 725 bin dolar
  • Kerem AKtürkoğlu - 900 bin lira
  • Muslera - 2.5 milyon Euro
  • Babel - 2.5 milyon Euro
  • Feghouli - 3.85 milyon Euro
  • Taylan Antalyalı - 2.5 milyon lira
  • Yunus Akgün -
  • Barış Alper Yılmaz -
  • Cicaldau - 800 binEuro
  • Boey - 400 bin Euro
  • Van Aanholt - 1.7 milyon Euro
  • Nelson - 800 bin Euro
  • Halil -
Tablo tamamen dogru degil fakat cok onemi yok.
Guncel kadroda 2 milyon ustu alan 3 topcumuz kaldi. Babel, feghouli (ikisininde sozlesmesi bu sene bitiyor) ve muslera.
Ileride sozlesme fesih yapmamiza gerek kalmaz. istemedigimiz oyuncuyu rahatlikla yollariz. Limitde elimiz rahat olur yuksek bonservisli yeni topculari rahatlikla alabiliriz. Burak baskan gunu kurtarmalik degil, uzun vadeli bir plan yapti.

4. Genc kadro

Yas ortalamamiz 4 buyukler arasinda en genc olan takim. ustelik ilk11e bakarsak bu fark iyice aciliyor.
Savunma hattinda sadece sol bek 25ustu.
Orta sahada butun as topcularimiz 25 alti.
Hucum hattimizda morutan kerem ve halil ile 22 yas ortalamasinda. Bu topcularla zaman zaman kalite problemi yasiyabiliriz fakat inanilmaz tempolu bir takim olacagiz. ustelik turkiye ligi gibi temposuz bir ligde ekstra avantajimiz olur. Sonucta 38 mac + avrupa macimiz var minimum. Haftada 2-3 mac oyniyabilecek yas grubunda topcularimiz var.

5. Uzun vade - Bankalar birligi antlasmasi

Bildiginiz gibi bankalar birligi antlasmasi basliyor seneye. Klupler kisitlanacak. Bir sonraki sezonlar kadroyu guclendirmek icin tek yol topcu satip o gelirle topcu satin almak olacak. Bu konuda diger takimlardan daha avantajli duruma geldik. Ustelik genc bir kadromuz oldugu icin bircok topcu her sene kendini gelistirecek. Bu sene belki morutan elestirilecek, bir sonraki sezon kadronun en iyi topcularindan bir tanesi olacak. Ayni keremde yasadigimiz gibi. O senaryoda ornek veriyorum morutan 12 milyon degerine satilacak ve o parayla gidecegiz yeni bir morutan bulacagiz 4-5 milyona. Boylece isimize yarayan bir donguye girecegiz. Ayni sezonlarda besiktas ghezzalin sozlesmesini bitmesini bekliyecek. Bu sene takimlarin son firsatiydi yatirim yapmak icin. Biz ve fener yatirim yapip gelecegi saglama almaya calistik. Besiktas taraftara hos gozukmek icin donusu olmayan bir yola girdi.

Transferlerde eksik olur, begenmediginiz topcular olur. Gitmesini istedigimiz, yonetimin yollamak istedigi babel ve feghouli gbii topcularimizda var. Elestirmek taraftar olarak hakkimiz fakat dozunda birakalim. Guzel bir yapilanma yapiyoruz. kadromuz genclesiyor, gelecegimiz aydinlik. Twitterde, arkadas ortaminda bugun goygoy yapabilmek icin yonetimi elestirmiyelim. Bir kac yil sonra bu ligi domine eden, avrupada buyuk takimlarla basa bas oyniyan bir takim yaratiyoruz. Bu 1 yilda olabilecek birsey degil 2000 kadrosunuda 1 yilda kurmadik. 96 yilinda temel kadroyu kurduk. 3 sene avrupada istediklerimizi yapamadi sonra 2-3 avrupayi domine ettik. Onemli olan bu sene temeli olusturup her sene 2-3 transferle kadroyu guclendirmek.

Sarri bizim takimi 5 dk da analiz eder :) sadece luyindamaya baski yapmak yeter der kapatir videoyu

Bu adam Zamalek'teki çatlak başkanlarının ne baskısına uğramıştır allah bilir
Bizim burada birkaç maç yedek kalınca moralinin o kadar da bozulacağını düşünmüyorum

Ha şu var hoca hakikaten Diagne'ye gösterdiği sabrı Mohamed'e göstermiyor gibi. Hareketlerinden net anlaşılıyor
Hocanın da biraz yardımcı olması lazım.
bence biz abartıyoruz biraz da

adam hazırlık maçında sakatlandı , sonra yavaş yavaş tekrar forma bulmaya başladı arada çok bariz diagneyi satmak için biraz forma giymesini istedik.belki bir maça direk 11 başlatabilirdi ama diagne de iyi bir takım oyunu sergiledi.

oyuncu ile konuşup takımın as forveti olduğunu ama diagne ile zaman zaman taktik gereği yara rotasyon icabı değişebileceğini iyi vurgulamak lazım.o da biraz profesyonel olsun yani ne var.sanki fransa da forma almak çok kolay orda asıl diri diri yerler valla

maçı 90dk izledim.garip bir hocaları var ilk yarı defans önünde oynattı stanciuyu rezaletti. ikinci yari cica gerip stanciu ileri gidince iş yaptı. stanciu kotu topcu değil ama stanciu yerine cicayı alarak doğru iş yapmışız
Stanciu tam 10 numara ondan derin oyun kurucu olmaz Cica bu yüzden daha değerli günümüzde 10 numara çok tercih edilmiyor Avrupa'da yüksek paralara satmak için Cica tam modern Orta saha

Redmi Note 8 cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

benfica'nın uefa listesi hala belli olmadı mı yav

aslında gedson için umutlar bitti sayılır ama çıkmadık candan ümit kesilmez

benfica'nın uefa listesi hala belli olmadı mı yav

aslında gedson için umutlar bitti sayılır ama çıkmadık candan ümit kesilmez
Biz de Babeli bildirdik, iyi teklif gelirde göndermeyeceğimiz anlamı çıkar mı?Listedede olsa da bize yada başka kulübe tranfer olma ihtimali bitmez.

Okay i bu saatten sonra istemem olacaksa dieng olsun
Yani aslında defansif orta sahaya ihtiyacımız olduğu kesin, eğer tek alternatif Okay 'sa neden olmasın derim. Doğruya doğru Okay 'ın Trabzon performansını çok çok beğeniyordum ben, hatta o dönemki performansıyla 6 mil.€ 'ya transfer olması bile azdı bana kalırsa. Dünya Kupası elemelerinde oynadığımız 4 maça Cengiz ve Burak'la birlikte en iyi katıyı veren oyuncu olabilir EPL döneminde ortaya koyduğu performansta ortada.

Zaten herhangi bir oyuncumuz gidip EPL 'de 6 ay antrenmanlara, maçlara çıksın form olarak fizik olarak çok daha sağlam döner ki bunun en güzel kanıtı Diagne olabilir, ilk geldiğinde hiç yapmadığı işleri yapıyordu Diagne son maçlarda yorulduğu için bayağı göze battı ama doğruya doğru çok formda başladı lig ve avrupa maçlarına

Hı oynadığımız oyuna ne kadar uygun ? işin oyun kurulumu kısmında fena değildir, fiziği hava üstünlüğü olur ama Taylan 'ın Berkan 'ın gösterdiği mücadeleyi Okay gösterir mi ? onlar kadar atletik bir performans ortaya koyar mı ? öyle bir oyuncu değil zaten geçen sene Mayıs-Haziran ayında biz taraftarların bile fark edip transfer beklediği defansif orta saha transferini Eylül ayına bırakırsan aldığın adamın çok kusursuz uyumlu bir adam olacağından emin değilim

Okay 'ı da kabul ederim ama şöyle yerli oyuncu ve defansif orta sahada Taylan veya Berkan 'a kıyasla daha iyi bir oyuncu mu ? bence daha iyi o mevki için (tabii bunu oynanan oyundan bağımsız söylüyorum) Bir de defansif orta sahada Dieng yerine Okay 'ı veya Taylan 'ı kullandığın zaman +1 yabancı oynatma şansın olabilir Halil, Kerem ve Okay oynasa yerli olarak 8 numaraya da yabancı koyabilirsin kaleye de yabancı koyabilirsin. 8 Eylül 'e kadar Okay gelirse +1 orta saha daha gelmez büyük ihtimalle ama Ocak ayında Gedson olmasa bile kesinlikle bir 8 numara arayışına gireceğimizi düşünüyorum ligin gidişatına göre. Öyle bir durumda Okay 'ı Taylan 'la birlikte yedeklersek defansif orta sahada doğru bir iş yapmış olabiliriz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt