Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Saçmalık bu dediğin. İyi futbolcuysa çıkar sahaya herkesi susturur, başka yolu yok. Belhanda' nın yerine gelmiş olması da kendisi için büyük nimettir...
Zaten mevzu sahaya çıkmadan eleştirilmesi , neyini gördün ki elestiriyorlar ? Sen benim dediğimi cok farklı anlamışsın iyi forumlar.

Zaten mevzu sahaya çıkmadan eleştirilmesi , neyini gördün ki elestiriyorlar ? Sen benim dediğimi cok farklı anlamışsın iyi forumlar.
Ben doğru anladım da verdiğin Belhanda örneğine katılmadığımı belirtmek istemiştim, orayı kaçırmışsın anlaşılan. Ben de sana iyi forumlar dilerim...

8-10 gibi rakamlara çıkılabiliyorsak yok mu şöyle daha üst düzey liglerden kendisini kanıtlamış oyuncular..Buralardan bulamazmıyız?
Daha ust duzey bir ligde kendisini kanitlamis 'genc' bir oyuncu artik 8-10'a alinamiyor, en kotu 20 milyon euro oluyor.

Zaten 8'ini gectigimiz sezonda atmis. Ama asist sayisi iyi sayilir.

nacizane gorusum ;
romanya futbolu ozelinde , sahsen ilgilenilen isimlerin en azindan eksi arti denkleminde dogru isimler oldugunu dusunuyorum bu transfer sezonunda bahse gecen tum isimler... liglerinde one cikan isimler hemen hemen, ,bir iki isim eksik sadece yanilmiyorsam. misal bizim aldigimiz cicaldau son iki sezon cikista olan oyuncu idi. sapkadan tavsan cikarilmadi.
morutan keza u21 den belli ediyordu kumasi ve potansiyelini... keza daha once bir kac kez bahsettigim 17 yasinda pro maca cikan u21 de 1 mac sure alan popescu da keza ,suan fcsb de oynuyor gecen sezon hatiri sayili bir mac sayisi oynadi 18 yasina girer girmez..... tanase yine ayni sekil.... lig disindan stanciu var bir iki cikis yapanlar haric.
*romen taraftarlar sivrilen cikis yapan yeteneklerin ulkeden cikmasina kizgin ,konustuklarim bu bakistaydi,.. netten yorumlara baktigimda farkli goruslerde olanlarda elbet vardir aralarinda.

*misal morutan son euro u21 finallerinde almanya ,hollanda,macaristan ile ayni gruptalardi, yenilgisiz ,gol averajiyla gruptan cikamadilar. hollanda,almanya cikti. almanya sonraki surecte finalde portekizi yenip kupaya ulasti.
averaji romanya nin tersi olsaydi, neler olurdu yoruma acik. turnuva da romanya pozitif futbol ,kompakt oyun oynayip gruptan cikmayi hak etmisti turnuvayi takip ederken.... gunun sonunda burda bir anlamda turnuva tecrubesi ekol ulke durumu burun farkiyla one cikti ve hollanda,almanya devam ettiler......
bireysel performans ve potansiyel olarak oyuncular bir sey kaybetmediler bu turnuva da, aksine kariyerleri adina iyi bri tecrube oldu pozitif ivmeli....

bu bahse ettigim u21 kadrosunda morutan haricinde benim @Keramettin TANRIVERDİ 'in az once sordugu soruya verdigim yanitta ismini yazdigim popescu da vardi. ve diger bir kac onemli potansiyel yeteneklerde.

ama maddi ama kariyer odakli ama vitrin, bir sekilde cikis yapiyorlar liglerinden. taraftasiz gozle bakildiginda
uygun fiyata bitenler olabilir gereginden fazla verilende ,yoruma acik.....
suan gelenlerden beklentimiz ,formamiza yakisir oynayip verilen gorevleri yapmalari.

gecmiste iyi orneklerini yasadik takimimizda, keza negatif ornekleri de yasadik.
yasamadan bilemeyiz. teknik ekip,scout ekip bu isimlerde karar kilmissa, taraftarlar olarak destek vermemiz pozitif anlamda iyi bir izlenim birakirdi oyuncular uzerinde.

cicaldau ve diger gelen oyuncularimiza basarilar dilerim umarim nice sampinyonluklara kucak acariz hep birlikte.

Gedson aslında dribbling yeteneği de olan, şutu da olan, özellikle kanatları besleyecek isabetli pasları da olan bir futbolcu. O yeteneği olmasa zaten Babel'e o asisti yapamaz. Bize gelmeden önce oynadığı son maçı da izleyip burada analizini yapmıştım. Gedson'u biz zaten kaleye yakın oynatmadığımız için bu özelliklerini pek fazla göremedik. Bizim için Gedson demek top rakipteyken 3 kişilik pres demek, çocuk sahanın her yerine yetişiyor, çok doğru ve zekice presleri var. Şok presi çok doğru yapan bir futbolcu. Bitmeyen enerjisi, bu kadar koşan ve bu kadar çok özelliği birlikte barındıran gencecik bir yeteneği bu fiyatlara bu ülkeye bir daha getiremezsin. Gedson öyle araştırılıp da Afrika, Polonya gibi yerlerden genç yaşta bulup getirilecek potansiyel yeteneklerden değil. Altyapısını doğrudan Benfica'da almış, temel eğitimi üst düzey bir futbolcu. Gedson açıklandığı gün yazmıştım belki 3 hafta belki 6 hafta sürecek maç temposunu yakalaması diye. Çok ciddi bir maç eksiğiyle geldi. İngiltere'de son oynadığı maçta 60. dakikada pili bitmişti. Bu çocuk daha %100'ünü gösteremeden sezon bitti zaten. Bir şekilde takıma kazandırılmalı. En azından bu sezon Benfica'nın aklına girip opsiyonlu kiralayabilirsek seneye sözleşmesinin son senesine girmiş olacak Benfica ile. Bir şeyler yapılabilir transferi için. O profili geçtim o profile benzer bir orta sahanın buralara yolu düşmez bir daha. Gittikçe maddi olarak batıyor kulüpler kur artışıyla.
Uzun uzadiya cevap icin tskr ediyorum ozaman anladigim hem yanlis yerde kullandik hem hazir degildi ama repertuarinda daha cok numara olan bir velet ozaman gelsin bakalim bu guzel aciklamandan sonra bende gedsoncu oldum

nacizane gorusum ;
romanya futbolu ozelinde , sahsen ilgilenilen isimlerin en azindan eksi arti denkleminde dogru isimler oldugunu dusunuyorum bu transfer sezonunda bahse gecen tum isimler... liglerinde one cikan isimler hemen hemen, ,bir iki isim eksik sadece yanilmiyorsam. misal bizim aldigimiz cicaldau son iki sezon cikista olan oyuncu idi. sapkadan tavsan cikarilmadi.
morutan keza u21 den belli ediyordu kumasi ve potansiyelini... keza daha once bir kac kez bahsettigim 17 yasinda pro maca cikan u21 de 1 mac sure alan popescu da keza ,suan fcsb de oynuyor gecen sezon hatiri sayili bir mac sayisi oynadi 18 yasina girer girmez..... tanase yine ayni sekil.... lig disindan stanciu var bir iki cikis yapanlar haric.
*romen taraftarlar sivrilen cikis yapan yeteneklerin ulkeden cikmasina kizgin ,konustuklarim bu bakistaydi,.. netten yorumlara baktigimda farkli goruslerde olanlarda elbet vardir aralarinda.

*misal morutan son euro u21 finallerinde almanya ,hollanda,macaristan ile ayni gruptalardi, yenilgisiz ,gol averajiyla gruptan cikamadilar. hollanda,almanya cikti. almanya sonraki surecte finalde portekizi yenip kupaya ulasti.
averaji romanya nin tersi olsaydi, neler olurdu yoruma acik. turnuva da romanya pozitif futbol ,kompakt oyun oynayip gruptan cikmayi hak etmisti turnuvayi takip ederken.... gunun sonunda burda bir anlamda turnuva tecrubesi ekol ulke durumu burun farkiyla one cikti ve hollanda,almanya devam ettiler......
bireysel performans ve potansiyel olarak oyuncular bir sey kaybetmediler bu turnuva da, aksine kariyerleri adina iyi bri tecrube oldu pozitif ivmeli....

bu bahse ettigim u21 kadrosunda morutan haricinde benim @Keramettin TANRIVERDİ 'in az once sordugu soruya verdigim yanitta ismini yazdigim popescu da vardi. ve diger bir kac onemli potansiyel yeteneklerde.

ama maddi ama kariyer odakli ama vitrin, bir sekilde cikis yapiyorlar liglerinden. taraftasiz gozle bakildiginda
uygun fiyata bitenler olabilir gereginden fazla verilende ,yoruma acik.....
suan gelenlerden beklentimiz ,formamiza yakisir oynayip verilen gorevleri yapmalari.

gecmiste iyi orneklerini yasadik takimimizda, keza negatif ornekleri de yasadik.
yasamadan bilemeyiz. teknik ekip,scout ekip bu isimlerde karar kilmissa, taraftarlar olarak destek vermemiz pozitif anlamda iyi bir izlenim birakirdi oyuncular uzerinde.

cicaldau ve diger gelen oyuncularimiza basarilar dilerim umarim nice sampinyonluklara kucak acariz hep birlikte.
Bu Popescu dedigin genc oyuncu, bizim eski Popescu'nun ailesinden mi yoksa isim benzerligi mi?

Aslında orada demek istediğim üst düzey liglerin üst düzey klüplerinde tutunamamış ama bizim ligde fark yaratacak tarzda oyunculardan bahsetmiştim.
O tur durumlarda olabilir, bazen buyuk liglerde cok paraya bir genc aliniyor sonra istedikleri performansi goremeyince daha ucuza satiyorlar. Takip etmek lazim suan direk aklima oyle biri gelmedi.

Söylenenlere bakılırsa Morutan sözleşme uzatmaya yanaşmıyor ilk 2 maçta da kafası transfer de olunca pazarlıklar tekrar başlamış 11'e kadar düşmüşler biz 8 civarı veriyoruz muhtemelen önümüzdeki hafta gelişmeler olur.
Düğün vardı 2 gündür takip edemedik
Bir akşamda 3 kap gelmiş
Morutan Gedson Berkan genç isimlerden devam etmek lazım
Takimin dede kontenjanı yeterince dolu

Bu genclerin icine feghouli babel ve falcaouya katip bir takim olabilsek efsane olacak bunlar gitmeyecek kullanmaya bakmaliyiz

İşin içinde Becali var, adam koparacak bizi. Becali'ye parmağını ver, kolunu kurtaramazsın.

bu salt bizle alakali degil sevgili ahmet renkdasim.
romanya futbolunda son yillarda sivrilen yetenekleri , ulke futbol dunyasinda en fazla agirligi olan,cevresi ,tecrubesi ,tandigi ,iliskisi vs olan yillarin birikimi becali var.... biz haric misal italya ligiyle irtibati iyi....
son yillarda cikis yapan oyunculari oldu ligden,,, simdide cicaldau ,morutan gibi gibi isimlere ilgimiz oldugu icin bizde olaya mudahil olduk bu ruzgarda. cicaldau 'yu aldik. gecen sene italyan orta ve ust sira takimlarin ilgisi vardi zaten sampdo en ilgili olandi, fazla fiyat cektiler geri cekildiler. eplden ancelotti kaynakli everton ilgili idi son anda olmadi ucret yeterli gorulmedi yanilmiyorsam hatirladigim.

son euro u21 deki jenerasyonda morutan vardi, bahsini ettigim 17lik(suan 18) popescu da vardi, iyi bir kadro idi ,
aralarindan transfer olan mevcut donem ve yakin gelecekte olacaktir ben sahsen bu gorusteyim gozlemledigim o turnuva kadrosundaki oyuncular ozelinde.

onumuzdeki donemlerde de cokca duymamiz olasi yeni romanya menseli yeteneklerin dis liglere(italya ,epl,fransa belki yine biz veya digerleri).... ozellikle u21 deki isimler.

netice olarak hayirli ugurlu olsun uzun sure sonra romanya menseli oyuncu transfer edildi. basarilar dilemek duser tarafim adina.

dcm ve gedson gelsin, benim icin transfer sezonu sona erer boylelikle.

Yönetim taksitle oyuncu alarak bı nevze her yıl sanki toplanda 7-8 milyon yuro bonservis ödeme gibi bir durum yaratmaya çalışıyor. Riskli ama alınan genç oyuncular tutarsa harika olur.

24 yaşına kadar Romanya'dan çıkmamış bir futbolcunun çok da büyük bir potansiyeli olduğuna inanmıyorum. Potansiyeli olsa zaen bize de gelmezdi. Bizde katkı sağlar, belki 1-2 sene sonra 15-20 arası satabiliriz ama zannetmiyorum. Belhanda kadar katkı sağlarsa iyi.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt