Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Alex büyük transfer.Bu yıl adından çok bahsediriz.Biz almaliydik.
Son yıllarda STSL 'de yapılmış en büyük transferler Falcao ve Özil 'di de ne oldu reis ?

Seri & Lemina & Nzonzi filan geldiği zaman neler düşünüyorduk ligi 6. tamamladık, şampiyonlar liginde 1 tane gol atabildik geri döndük

Ama bu dönemde kimsenin beklemediği Ghezzal / Bakasetas / Boupendza veya sakat dediğimiz Aboubakar / Sörloth / Trezeguet gibi asla transfer dönemine "yıldız" niyetiyle yapılmamış hatta transfer edildiğine bile değinmediğimiz oyuncular lige damga vurdu

Süper lige transfer dediğin Kasımpaşa 'nın Diagne 'yi bedavaya alıp 13 mil.€ 'ya 1 sene sonra satması gibi olur, Trezgueet 'i alıp EPL 'ye 10 mil.€ satması gibi olur. Kariyerinin zirvesinde Dünya 'nın sayılı takımlarına gidebilecekken Çin 'e para için gidip 5 senesini orda geçirmiş 6 aydır takım bile bulamamış Teixeira bana göre büyük transfer değil

Muhtemelen Beşiktaş almasaydı Katar 'a MLS 'e filan giderdi tıpkı Mesut Özil veya Falcao gibi

Taylan ve Berkan 'ın çift 6 olarak oynadığı 4-2-3-1 gibi bir düzene dönmekten yanayım, çünkü tek defansif orta sahayla oynayacaksan bu Taylan veya Berkan olamaz tabiri caiz ise Casemiro 'nun Fabinho 'nun yaptığı gibi defans yönüyle orayı tek başına tutabilecek bir oyuncu lazım

4-1-4-1 düzeninde Taylan da Berkan da öyle muazzam defans oyuncuları değiller, bu dediğim yanlış anlaşılmasın defansif bire bir kazanabilirler, çok fazla top çalma sayıları olabilir hatta enerjileriyle mücadeleriyle çok önemli oyuncular da olabilirler ama işin bir de defansif oyun kısmı var. Taylan da Berkan da öyle çok iyi pozisyon alabilecek defansif oyunları oynayabilecek oyuncular değiller. bu düzende devam ettiğimiz sürece daha çoook Marcao 'ya Luyindama 'ya söveriz, yarın Tanganga gelir herşeyin değişeceğini sanarız da o da çare olmaz

Eğer "gerçek" bir defansif orta saha gelmeyecekse ki yerli oynatmak zorunluluğumuzdan dolayı geleceğini pek sanmıyorum Taylan ve Berkan ikilisi çift 6 numara gibi oynamasından yanayım. Büyük ihtimalle diğer partnerleri Cicaldau olacağı için

Taylan-Berkan
Cicaldau

Gibi bir şey olur...

yorumunu nacizane begendigim icin ayrica alinti yapmak istedim.

ps;

cicaldau konusunda en verimli nerede oynar en efektif hangi kurulumda vs gibi noktalari kendi basliginda nacizane bir kac sey karalamistim.
<>4231 de 3lunun ortasindaki bolge.

ps2;

transfer mevcut basliginda
*cicaldau ''ofansif yetersiz'' gibi yorum gecmis mesajlardan birinde,
bu da yanilgiya dusulmus bir mesaj malesef....

Transfer olarak kimi veya neyi bekliyoruz su an?

IMG_3005.webp

Gedson ve Tanganga geldi diyelim. Nasıl kadroya 3 türk yazıcaz merak ediyorum. Taylan-Berkan-Cica-Gedson yapıp Gedsonu sağa atar Terim' de herhalde Benfica gibi.
O zaman da aklıma şu geliyor, eğer hem Gedson hem Halil transfer edilirse Fatih Terim 'in geçen sene sezon ortasında denediği 4-3-1-2 gibi bir düzende
Muslera
Boey-Transfer-Marcao-PvA
Taylan
Gedson-Berkan
Cicaldau
Halil-Mohamed

Gibi bir şey olabilir, 3 yerli de Taylan & Berkan ve Halil olur, Gedson gelmezse Harroui olabilir bu kadar ısrarla istediğimiz Dieng transfer edilirse Taylan 8 numaraya geçebilir. Tabii böyle bakınca kanat oyuncusu olmaması saçma geliyor da ben çoook uzun yıllardır kanat oyuncularını hakkıyla kullanamadığımızı düşünüyorum zaten, 4 senedir kanat oyuncuları olan düzende oynuyoruz da ne oluyor ?

Tabii tüm bu bahsettiklerim +1 orta saha transfer edilmesi durumunda, yoksa zaten 4-3-3 veya 4-3-2-1 gibi bir düzende devam ederiz

Muslera
Boey-Transfer-Marcao-PvA
Taylan
Cicaldau-Berkan
Transfer-Mohamed-Kerem

Muslera
Boey-Transfer-Marcao-PvA
Taylan-Berkan
Transfer-Cicaldau-Kerem
Mohamed

Böyle bir durumda da en kritik olan sağ kanat ve stoper transferlerine odaklanmak lazım, yoksa geri kalan Kerem mi oynasın Emre Kılınç mı ? ne bileyim Boey yeterince iyi çıkmazsa Yedlin 'e dönülür mü ? işte gelirse Tanganga mı oynasın Luyindama mı ? bunları düşünmek kalır sadece

Kongo'da doğsa büyüse de kötü stoper derim, ayrım yapmıyorum.İyi stoper demem için oyuncunun teknik, fizik, devamlılık yanında mental ve psikolojik olarak da hazır olması lazım.Asil ırkçılık sizde,adam İngiltere'de yetişiyor ise iyi Lyundama gibi Kongo'da yetişiyor ise kötü.Halbuki aynı insan bunlar.İyi olsa iyi de deriz zaten.Bana göre Lyundama fersah fersah üstün diyorum zaten,biz bu profilde oyuncu alırsak kalite artmaz, sadece sayı artar.Uyariyorum.

Ben İngiltere'de doğduğu için iyi demiyorum ki. Sadece Kongo kökenli diye kötü oyuncu diyorsanız bunun adı ırkçılıktır diyorum. Daha önceki mesajlarınızdan bu anlam çıkıyordu çünkü. Bunu kastetmiyorsanız sorun yok tabi ki.

Edit: Irkından bağımsız olarak Tanganga'nın Luyindama'dan daha iyi bir stoper olduğunu düşünüyorum ayrıca.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt