Cafer Güney
Ulubatlı Souness
- 24 Temmuz 2021
- 35.252
- 60.083
- 3.473
Siyahiden kastim melezler degil ya van dijkin fln neyi zenci.Atletizm de günümüzde epey önemli ama müdafaacı önce müdafaayı bilecek buna yüzde yüz katılıyorum. Yalnız siyahi stoperler dağınık oluyor ön yargısı çok saçma. Upamecano'ya gelene kadar çok daha iyileri var: Van Dijk, Thiago Silva, Militao, Rüdiger, Saliba, Kounde, Araujo, Fofana, Tomori, Guehi, Konate ve Ake gibi. Bu heriflerin hepsinin hem savunma bilgisi çok iyi hem de oyundan kolay kolay düşüp sakarlık etmiyorlar
Davinson Sanchez özellkile geçen sezon acayip sakarlıklar yaptı, genel olarak hatalar yapabilen bir stoper. Yaş aldıkça daha iyiye gideceğini düşünüyorum, bir de mekan değişikliği iyi gelecektir. Tottenham taraftarı bunu bir maçta yuhlayıp ıslıklamış o zamandan beri özgüveni ve dolayısıyla performansı dip yapmış. Ama örneğin Abdülkerim de aslında öyle, ikisi yan yana belalı bir ikili olabilir orası doğru. Yalnız Nelsson da Ağustos ayında benzer bir hüviyete bürünüyor iki senedir
Mümkünse hem atletik hem ayağı temiz hem iyi savunma bilen stoper kovalamalıyız ve bu yolda baya para dökmeliyiz. Büyük takım oyunu oynamanın birinci şartı bu artık bence. Pep boşuna en çok parayı savunmacılara gömmüyor
Stoper isi konsantrasyon isi oldugu icin bu arkadaslardan mumkun mertebe uzak duracaksin. On libero olur kanat olur forvet olur buralara gelen dostlara can feda ama