Islerimden ve cocuklardan ve yogun sosyal hayatimdan dolayi oyle cok futbol takip edemiyorum
3 4 senedir iddayida biraktim turk ligini bile izlemiyorum pek bi gs maclarini izliyorum bu sezon 5-6 mac kacirmisimdir hatta. fbjk maclarini bile senede 10 mac filan izliyorum
Yani guncel degilim cogu yazilan topcularida tanimiyorum eskisi gibi
Hatta ve hatta transfer donemi>basarisiz bir sezon bence takip etmek icin
Yani asya tarafindan hic haberim yok
Ozbekler hakkinda hicbir fikrim yok
Eskiden kalma futbol sosyolojisi uzerine gozlemlerim var sadece
Sadece tezimi desteklemek icin baska bir done verebilirim
Afrikali topcular mesela
Fransiz altyapisinda yetisen afrikalilar ile afrikadan gelen topcular muthis bir ornek
Avrupali kulupler fransiz altyapisi yemis topcuya 10 verirse afrikadan gelene max 3 verirler
genel bizim_ligi takip. konusunda belki tepe uyelerde ben olabilirim ,istatistigi bilmiyorum. kendi adima konusayim;
2000 sezonundan sonra ligi sadece bizim maclar ve derbiler ozelinde takip ediyorum.
dolayisiyla ligden bir yetenek soruldugunda tarafima; nacizane versus bize karsi oynadiklari ozelinden gozlem yorumu yapabiliyorum. dolayisiyla bizim lig bazli ayni noktadayiz uzaklik tandansli.
asya futbolu genel. - ve veya ozbek futbolu ozelinde,
bu elbette tercih meselesi sevgili okan,
90larin en basindan beri dunya futboluna nacizane bagimli derecede ilgiliydim.bu da sahsimi salt duz izleme ile sinirli birakmayip-kisisel arastirma,yerinde izleme,ilgi duydugum ulkeler,kitalar,hocalari ,akademileri ,ligleri vs ozelinde bolca arama tarama,arastirma yapmama sevk etti. youtbe,twitt vs nin olmadigi yillarda, elbette o donemler kulubumuze de bolca isim yazdik dunya futbolunda populer olmayan bolgelerden bile. (oyuncu>mektup,,sonralari email bazli) .
yas aldikca bu hoby , ilgi alaka azaldi. hirs vs de... scout gozlem bazli agirlikli olan izleme bakis acim ,artik oylesine izlemeye yoneltti tarafimi ,belki gelinen modern futbol pazari_maddi yone kayan dunya futbolu gidisati ; bu sahsi *heves *kirilmasini bunyeme bulastirmistir bilemiyorum.
yillar sonra futbola ilgimi tekrardan dunya futbolu cercevesinde tekrardan heves etmeme belki bu tur transfr donemleri veya sezon oncesi kamp donemleri neden veya destekleyici otive guc olmustur yoruma acik kendi ozelimde.
forumda galatasarayimiz disinda, dunya futbolu bolumunde aktif olmaya cabaliyorum.oylesine...
ezcumle; yine de bu tur *guzide ve cok degerli buldugum *forumumuzda, vakit buldukca kendimce kendi bildigim ve ogrendigim kadariyla yorumlasiyorum. surci_lisan oldugunu da bilerek.
son olarak kapatirken bir not duselim;
bahsini ettigin *afrika futbolu ~ fransa - koordine noktasina ozellikle tavsiye etmek istedigim baslik, bu hafta sevgili
@Murat Saylak renkdasimizin acmis oldugu su baslikta gecmisten hatirladiklarim ozelinde bir iki mesajim mevcut ;
bir cok kisiye göre dünyanin en kaliteli milli takimi. dimitri payet, nabil fekir, ousmane dembele, moussa dembele, gaetan laborde, alassane plea, anthony modeste, benjamin bourigeaud ve martin terrier gibi hücum oyuncularinin giremedigi milli takim.
www.gscimbom.com
tekrardan tskler uzun uzun mesajlarima katlanip vakit ayirdigindan dolayi.
saygi ve selamlar,