Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
@Suat Kara birde birseye deginmem gerekiyor

Iyi bi jenerasyonlari olabilir no problem

*Sporda en zor olay sureklilikdir

Ozellikle farkli yasam kriterlerinde surekliligi saglamak saglikli bir spor kulturune dayalidir

Onun icin o tip ulkelerden 1 2 senelik istisnalar cikabilir ama asla para yatirip alinacak topculari yoktur

O tip ulkelerin en az 30 senesi var daha

Diyorum ya turkiyede bile bir spor kulturu son 20 30 yilda olustu ki olusurken yavas yavas amator sporlarda voleybol basketbol gibi kupalar kazanmaya basladik

Kisa bir cevap verdim pisman oldum sen oyle uzun yazinca bende aciklayayim dedim :)

@Okan Özkan
degerli geri donusun icin oncelikle tesekkur ediyorum sevgili okan .

genel anlamda gecmisten bugune bakacak olursak elbette dedigin bolumde haklilik payin var. tespit bazli.ozellikle ozbek futbolu ozelinde. cikan tek tuk yetenekler.sureklilik konusu.,
fakat atilim yapan federeleri de sahsim adina es gecemem. bu ornekte ozbek futbolunun yeni jenereye verdigi onem bazli. kendileri adina mutlu oldum devlerin arasinda gidip buyuk surprize imza atip finale kadar ciktilar. bu ozel bence.

diger endonezya,hindistan,vs nin yolu tam olarak senin dedigin kadar var. bu bilinen bir durum. ozellikle vurguladigim nokta; kriket vs gibi diger sporlarin *vakti zamaninda genel kulture sunulmasi ile bugune dek gelinen surec. dolayisiyla son 20 yilda atilim yapan avrupa tandansli iliskiler vs ile futbolun salt kendi basina diger populer keskin bagliliklari olan sporlarin *trendini dusurmesi > *anca 30 veya daha uzeri bir yil sureci gerektiriyor. yani bir nevi jenerasyon uzerine jenere gelmeli.kisaca.

bu son turnuva dan teklif alan olur mu. rus ligi suan karisikken ,zor...ukr pause durumda.
belki j,k ,c ligleri alabilir,.,,veya avrupa orta sira ligler veya tepe liglerin orta ve alt sira takimlari...
shomurodov da bunyodkor > rostov > genoa ucgeni yapti ,.en son roma.
benzerini dedigim bu son turnuvadan yapanlar cikabilir ayni yolla veya daha kestirme. bekleyip gorelim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt