Yabancı kuralının kalkacağı kesin değil ki renktaş.
Haziran ayındaki seçimlere bağlı olarak ülkedeki tüm sektörlerde bütün planlar değişebilir. Şu anda herhangi bir konuda kesin konuşmamak lazım. Bir seçimler geçsin ondan sonra belli olur her şey. Ama ben Erdoğan dışındaki biri seçimi kazanırsa futbolla ilgileneceğini düşünmüyorum. İşi profesyonellere bırakıp burnunu sokmayacaktır. Bu da ülke futbolu için çok iyi bir fırsat. İktidar yıllardır futbolun içinde. Zaten TFF'yi falan saymıyorum. Bir de işin yayıncı kuruluş ve medya boyutu var.
LİG MAÇLARI:
Devlet hortumunu çektiğin anda Katarlılar'ın ülkeden ardına bakmadan kaçacağını düşünüyorum. Çünkü yayıncı kuruluş ihalelerinin usülüne uygun yapılmadığı herkesin malumu. Büyük ceza almadan kaçmaya ve Digiturk'ü yerli birine satmaya bakacaklardır. Saadettin Saran bence alabilir Katarlılar'dan kelepir bir fiyata.
AVRUPA MAÇLARI:
Onun dışında Acun Ilıcalı'nın da güncel iktidar sayesinde bu kadar zengin olduğu herkes tarafından biliniyor. O da tıpkı Katarlılar gibi yolsuzluk ve usülsüzlük davalarıyla karşı karşıya kalacaktır. Exxen de Avrupa maçları yayın ihalesini kaybedebilir. Bence yine Avrupa maçları özelinde de en büyük aday Saadettin Saran gibi duruyor.
TÜRKİYE KUPASI:
Turkuvaz Medya iktidar değişiminden şüphesiz en çok etkilenecek medya grubu olacaktır. Hukuk bağımsızlığını kazandığı an binlerce dava ile karşı karşıya gelmeleri sürpriz olmayacak. TFF de bağımsız olacağı için kesinlikle Türkiye Kupası da el değiştirecektir.
DİĞER SPOR KANALLARI VEYA KISMEN SPOR YAYINLARI YAPAN KANALLAR:
TV 8,5 // Kanalın akıbeti ne olur bilinmez.
Tivibu Spor // Türk Telekom ve doğal olarak Tivibu Varlık Fonu'na bağlı. Yani Tivibu Spor direkt olarak devlete bağlı bir kuruluş olacağı için kurum içi çok büyük değişiklikler bekliyorum. Tivibu'nun platform olarak kapanması bile gündeme gelebilir.
Spor Smart // İktidar değişiminde bundan en çok etkilenecek kurumların başında net olarak Demirören Medya geliyor. İktidar değiştiği an açılacak davaların haddi hesabı yok. D-Smart diye bir platform kalmayabilir. Spor Smart kanalları da CNN Türk de Kanal D de el değiştirecektir.
NTV // Ferit Şahenk de medyadan elini eteğini çekmek zorunda kalacaktır. Marina ve inşaat ihalelerindeki yolsuzluklar herkesin malumu. 2013-14 sonrası mahvetti kendisini.
------------------------
TURKCELL: Varlık Fonu'nda kalacağını düşünmüyorum. Türk, AKP yandaşı olmayan bir iş adamına satılacaktır. (Ücretli TV Platformu: Turkcell TV+)
VODAFONE: Varlık Fonu'nda olmayan tek GSM operatörü. (Ücretli TV Platformu: Yok)
TÜRK TELEKOM: Varlık Fonu'na bağlı. Onun altyapısını kullanan irili ufaklı BimCell tarzı kurum ve kuruluşlar var ama hepsi Türk Telekom altyapısını kullanıyor. Bu kuruma ait Tivibu'nun kapanabileceğini ve kurumun önceliğini GSM şebekesilerini ve internet altyapısını güçlendirmeye vereceğini düşünüyorum. Özellikle son deprem felaketi sonrası büyük bir iletişim krizi çıktı. Yeni iktidarın Türk Telekom'a "Sadece bu durum üzerine yoğunlaş" diyeceğini düşünmek zor değil. (Ücretli TV Platformu: Tivibu)
D-Smart: Demirören Medya'ya bağlı. İktidar değiştiği an TMSF'ye geçeceği kesin gibi bir şey. Demirören, Doğan Medya'yı o kadar büyük usülsüzlüklerle aldı ki toparlanmaları çok zor. Pek iş yapmıyor. Bu yüzden kapanması veya Türk bir iş adamına satılıp Digiturk ile rekabet halinde olması sağlanabilir. Hatta Katarlılar gittikten sonra ne olacağı o kadar meçhul ki Sadettin Saran D-Smart'a da yönelebilir. Hatta kelepir fiyata ikisini de kapatıp Digiturk ile D-Smart'ı birleştirip yeni bir isimle ortaya çıkabilir.
Digiturk: Yukarıda da yazdım. Ne olacağını kimse bilmiyor.
Turksat: Varlık Fonu'na bağlı bir diğer şirketimiz. Devletin sadece Turksat KabloTV'yi elinde tutacağını ve bütün televizyon yatırımlarını bir yere kanalize edeceğini düşünüyorum. Bu yüzden Turksat'ın da televizyon alanına yatırım yapabileceğini düşünüyorum.
-----------------------
Hakkımızda hayırlısı. Umarım bütün yolsuzluklar ve bu halkı bu duruma düşürenler cezalandırılır. Türk Spru'nun şahlanması buna bağlıdır.